τι; : συνέλευση θεματική : από :

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 στις 18.00

Συνέλευση ενάντια στα lock-out

Λαμβάνοντας υπόψη,

  • την πρόσφατη πρυτανική απόφαση για lock-out στο κάτω Πολυτεχνείο για όλο το ΣΚ 13/14 Απρίλη η οποία απόφαση πάρθηκε με σκοπό να αποτρέψει το 2ο μονοήμερο δράσεων επανοικειοποίησης του κ.Πολυτεχνείου που διοργανωνόταν από την Πρωτοβουλία ΥΔ-ΜΠΤΧ Αρχ ΕΜΠ, και το Συντονισμό Κάτω Πολυτεχνείου
  • την απαγόρευση πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στο κ.Πολυτεχνείου, στην πολυτεχνειούπολη, αλλά και σε άλλους πανεπιστημιακούς χώρους (ΦΕΠΑ, Γεωπονικό, ΑΠΘ, κ.α.)
  • την προσπάθεια περιορισμού και ελέγχου της προσβασιμότητας στο κ.Πολυτεχνείο με απαγορεύσεις εισόδου μετά τις 9 το βράδυ και καθόλη τη διάρκεια των ΣΚ (πλην όσων καταθέτουν ονομαστικά αίτηση στη Γραμματεία)

και δεδομένου ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχει ξεκινήσει μια σειρά δράσεων (μικροφωνικές, προβολές, μοιράσματα, αποτροπή κλειδώματος και επέκταση του ωραρίου της πύλης Στουρνάρη) από συλλογικότητες, σχήματα, στέκια και ατομικότητες που αντιπαλεύουν τα προαναφερθέντα,σε συνέχεια και της προηγούμενης συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σαν απάντηση την πρώτη μέρα του Lock-out, το προηγούμενο Σάββατο 18/4.

Καλούμε σε συντονισμό, ενάντια στα lock-out και την πειθάρχηση της ζωής στους πανεπιστημιακούς χώρους την Παρασκευή 19/4, 18:00, στο κ.Πολυτεχνείο στην πύλη της Στουρνάρη ώστε να απαντήσουμε μαζικά και δυναμικά. Ως πρωτοβουλία έχουμε να προτείνουμε μια σειρά δράσεων γύρω από το ζήτημα. Με το πέρας της συνέλευσης θα έχουμε Open Mics και bar οικονομικής ενίσχυσης της πρωτοβουλίας

Γιατι, για να σπάσουμε τον καθημερινό έλεγχο προσβασιμότητας, θεωρούμε προϋπόθεση να βρισκόμαστε - και να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε. Αντιλαμβανόμαστε ότι η συνύπαρξη και δραστηριοποίηση "εντός των τειχών" του κάτω πολυτεχνείου δημιουργεί αναχώματα σε όποια αντιδραστική πολιτική επιχειρείται να εφαρμοστεί ευρύτερα στους πανεπιστημιακούς χώρους αλλά και την πόλη.

Ως πρωτοβουλία δε φαντασιωνόμαστε την πολιτική συγκλίση των πολλών διαφορετικών συλλογικοτήτων, αλλά επιχειρούμε τη δημιουργία ενός κοινού τόπου αιτημάτων για ένα ζωντανό και δωρεάν πανεπιστήμιο, πάνω στη κοινή ανάγκη να επανέλθει η πολιτική δραστηριοποίηση στους πανεπιστημιακούς μας χώρους.(αναπλάσεις, εξευγενισμός, τουριστικοποίηση, ιδιωτικοποίηση).

Εξάλλου οι χώροι, οι αιθουσές, τα αμφιθέατρα, τα σκαλάκια και τα μάρμαρα αποκτούν σημασία όταν χρησιμοποιούνται καλύπτοντας τις πολύμορφες ανάγκες και επιθυμίες μας · διαφορετικά υποβαθμίζονται μόνο και μόνο για να νομιμοποιηθεί και να προετοιμαστεί το "θέρισμα του κεφαλαίου". Για εμάς τα ντουβάρια αυτά, υποδεικνύουν και αναδεικνύουν την ιστορία της αμφισβήτησης της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας.

Για αυτό, λοιπόν, και για όλους τους λόγους του κόσμου, θελουμε να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στα σύγχρονα ανταγωνιστικά εδάφη παραγωγής γνώσης επικυρώνοντας το δημόσιο χώρο και χαρακτήρα του πολυτεχνείου και κάθε πανεπιστημίου.

Πρωτοβουλία ΥΔ - ΜΠΤΧ Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ

πηγή : email που λάβαμε στις 19 Απριλίου 01h