Πέμπτη 2 Μαίου 2024 στις 19.00

Αγώνες Κοινωνικής Στέγασης στη Βραζιλία (με παρουσία ανθρώπων από το Belo Horizonte)

Εκδήλωση-συζήτηση: Αγώνες κοινωνικής στέγασης στη Βραζιλία

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουμε από κοινού η Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26 και ο ελευθεριακός ψηφιακός τόπος & εκδόσεις "Αυτολεξεί".

ΠΕΜΠΤΗ, 02/5,19:00μ.μ.

στην Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26 (Ναυάρχου Νοταρά 26, Εξάρχεια)

Ελάτε μαζί μας σε μια συζήτηση για τους αγώνες στέγασης με συντρόφια από το Belo Horizonte της Βραζιλίας, που βρίσκονται σε ευρωπαϊκή περιοδεία. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα μας παρουσιάσουν το νέο τους βιβλίο "Casa Encantada (Μαγεμένο Σπίτι) - Πορτρέτο του αγώνα για στέγαση στο Belo Horizonte".

Στο Belo Horizonte της Βραζιλίας, σήμερα, βρίσκονται τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι που ζουν σε καταλήψεις, σπίτια ή εδάφη. Εκεί λαμβάνει χώρα μια από τις μεγαλύτερες συγκρούσεις γης στη Λατινική Αμερική. Τα συντρόφια από την κατάληψη Kasa Invisível θα μας παρουσιάσουν και θα αναλύσουν τα ευρύτερα πλαίσια του κινήματος των καταλήψεων και του αγώνα για γη και χώρους διαβίωσης στο Belo Horizonte.

Εκτός από την παρουσίαση του βιβλίου, η συζήτηση στοχεύει στην ενίσχυση των διεθνών συνδέσεων και της αλληλεγγύης αναμεταξύ μας.

Το βιβλίο "Casa Encantada (Enchanted House) - Portrait of the struggle for housing in Belo Horizonte during the pandemic" είναι μια συλλογή από εικονογραφήσεις, φωτογραφίες και συνεντεύξεις με καταλήψεις από το Belo Horizonte του 2022 και του 2023. Σε αυτό, συντρόφια από την κοινότητα καταλήψεων καταγράφουν σχεδόν 20 εγκαταλελειμμένα σπίτια που έχουν μετατραπεί σε κοινωνικούς και πολιτιστικούς χώρους για ανθρώπους που ήταν άστεγοι και ιδιαίτερα ευάλωτοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Περισσότερες πληροφορίες για την κατάληψη: kasainvisivel.org

*Η κουβέντα θα γίνει στα αγγλικά με παράλληλη μετάφραση.

**Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει μπαρ οικονομικής ενίσχυσης της κατάληψης.

https://www.aftoleksi.gr/2024/04/26/ekdilosi-…