τι; : συνέλευση θεματική : από :

Τρίτη 30 Απριλίου 2024 στις 18.00

Συνελευση αλληλεγγυης για τα 26 συλληφθεντα

Στις 26/4 κατά τη διάρκεια καλεσμένης πορείας σε αλληλεγγύη με τον αναρχικό Αντρέα Φ., οι μπάτσοι κάνουν απρόκλητη δολοφονική επίθεση στο συγκεντρωμένο κόσμο με χημικά και κρότου λάμψης ακόμα και δίπλα σε καρότσια με μωρά.

Τα συγκεντρωμενα άτομα εγκλωβίζονται στο εσωτερικό της κατάληψης προσπαθώντας να απωθήσουν τους μπάτσους που καταστρέφουν ο,τι βρίσκουν μπροστά τους ενώ συνεχίζουν τη ρίψη χημικών και μέσα στο χώρο. Άτομα χτυπιούνται και ασφυκτιούν ενώ στη συνέχεια συλλαμβάνονται και τα 26.

Οι μπάτσοι μένουν στο χώρο κάνοντας έρευνα, ενώ φεύγουν μετά από πολλές ώρες έχοντας κατασχέσει κινηματικό υλικό, κινητά και εξοπλισμό, ενω τοποθετούν δικά τους λουκέτα.

Τα τοπικά ΜΜΕ οργιάζουν με χυδαία και ψευδή δημοσιεύματα για δήθεν κουκουλοφόρους και δήθεν μολότοφ κατά αστυνομικών, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την πολύ βίαιη επίθεση που δέχτηκε ο συγκεντρωμένος κόσμος.

Τα συλληφθέντα μετά από ένα βράδυ στις άθλιες συνθήκες του Α.Τ. της Ερμού, στοιβαγμένα και τα 26 κυριολεκτικά το ένα πάνω στο άλλο, αφήνονται ελεύθερα την επόμενη με κατηγορίες πλημμεληματικου χαρακτήρα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ 26 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΥΓΙΖΕΤΕ, ΜΑΣ ΠΕΙΣΜΩΝΕΤΕ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ

πηγή : email που λάβαμε στις 29 Απριλίου 14h