τι; : εκδήλωση θεματική : διεθνή, ΗΠΑ από :

Δευτέρα 13 Μαίου 2024 στις 19.30

Από το Seattle στο BLM: Εισαγωγή στα κινήματα των ΗΠΑ με τον Π. Σταυρόπουλο

Ο Παύλος Σταυρόπουλος από το Κολοράντο θα βρεθεί μαζί μας στο TRISE για να μας μιλήσει, από ελευθεριακή σκοπιά, για τα μεγάλα κινήματα στις ΗΠΑ - από το Seattle, τις εξεγέρσεις των αυτόχθονων έως το Black Lives Matter, μέσα από την ενεργή συμμετοχή του σε αυτά.

Επίσης θα αναφερθεί και στην εμπειρία του από το Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικολογίας (ISE) στο Βερμόντ, το οποίο ίδρυσε ο Μάρεϊ Μπούκτσιν.

Ο Παύλος Σταυρόπουλος είναι ακτιβιστής, μεταφραστής και συγγραφέας. Τη δεκαετία του '90 ήταν ένας εκ των αρχισυντακτών του ιστορικού περιοδικού Κοινωνία και Φύση - ενός περιοδικού αφιερωμένου στη διερεύνηση εννοιών όπως η άμεση δημοκρατία, η κοινωνική και πολιτική οικολογία. Μερικοί από τους σημαντικότερους στοχαστές του τέλους του 20ού αιώνα, όπως οι Κορνήλιος Καστοριάδης και Μάρεϊ Μπούκτσιν, συμμετείχαν σε αυτό το εγχείρημα που έσπειρε επαναστατικές ιδέες σε μία νέα γενιά στοχαστών.

Είναι επίσης συνιδρυτής του Woodbine Ecology Center στο Κολοράντο - μία δομή αφιερωμένη στην εκπαίδευση, την έρευνα και την ενεργή συνεργασία με αυτόχθονες και άλλες κοινότητες για την ανάπτυξη και προώθηση των αυτόχθονων αξιών και της κοινωνικής οικολογίας. Τέλος, υπήρξε μέλος και του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικολογίας (ISE).

Δευτέρα 13/05 στις 7:30 στο TRISE (Κολοκοτρώνη 31, Σύνταγμα)