τι; : κάμπινγκ θεματική : από :

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 στις 7.30 πμ

Τριήμερη πεζοπορική εξόρμηση της Ομάδας Πεζοπορίας της ΕΛΝΣ στις 22-23-24/6

Τριήμερη πεζοπορική εξόρμηση της Ομάδας Πεζοπορίας της ΕΛΝΣ στις 22-23-24/6 (τριήμερο Αγ. Πνευματος) στην Πελοπόννησο.

Η διαμονή θα γίνει στο Μαυροβούνι Γυθείου και η επιλογή είναι είτε στο camping ΜΕΛΤΕΜΙ με δικές μας σκηνές είτε σε δωμάτια που βρίσκονται δίπλα από το camping.

Θα αναχωρήσουμε το Σάββατο 22/6 στις 7.30 π.μ. και στις 10.00 π.μ. θα είμαστε στον Πάρνωνα για την πρώτη πεζοπορία σε μονοπάτι στην Καστάνιτσα ή τον Κοσμά. (Πραστο - Καστανιτσα διαδρομή - Prastós, Peloponnese (Greece)- GPS track (wikiloc.com)) ή (Πραστο - Καστανιτσα διαδρομή - Prastós, Peloponnese (Greece)- GPS track (wikiloc.com)

Όσοι δεν πεζοπορήσουν, θα έχουν χρόνο να απολαύσουν τα υπέροχα χωριά στον Πάρνωνα. Αρχικά τον ιστορικό και όμορφο, παρά την εγκατάλειψή του, Πραστό, με τα χαρακτηριστικά διώροφα πυργόσπιτα και στην συνέχεια στο μαγευτικό χωριό της Καστάνιτσας όπου στην πλατεία υπάρχει η δυνατότητα για καφέ ή φαΐ. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Μαυροβούνι που θα φτασουμε νωρίς το απόγευμα για να τακτοποιηθείτε στα δωμάτια και στις σκηνές.

Την Κυριακή 23/6 θα γίνει πεζοπορία σε μονοπάτι του Ταϋγέτου και επιστροφή για μπάνιο στο Μαυροβούνι.(Milia - Panagia Giatrissa διαδρομή - Miliá, Peloponnese (Greece)- GPS track (wikiloc.com)). Όσοι δεν πεζοπορήσουν θα παραμείνουν για μπάνιο στην παραλία Μαυροβούνι ή επίσκεψη στο Γυθειο.

Την Δευτέρα 24/6 θα αναχωρήσουμε για το φαράγγι των Μύλων που θα κάνουμε πεζοπορία ( Γεωργιτση - Φαραγγι Μυλων - Καστορειον διαδρομή - Yeoryítsion, Peloponnese (Greece)- GPS track (wikiloc.com)). Όσοι δεν θέλουν να περπατήσουν θα παραμείνουν στο καταπράσινο, ορεινό χωριό Καστόρι, που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 500 μέτρων βορειοανατολικά του Ταϋγέτου.

Δηλώσεις συμμετοχής: ΔΗΜΗΤΡΗΣ 6972209745

ΑΓΓΕΛΙΚΗ 697 672 5642

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης
Ελ. Βενιζέλου 12 & Αιγαίου, στάση τραμ Αιγαίου

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Μαΐου 12h