Παρασκευή 31 Μαίου 2024 στις 20.30

Προβολή ταινίας "Υπεράνω πάσης υποψίας"

Την Παρασκευή 31/5 στις 20:30,στο αίθριο του Πολυτεχνείου, θα προβληθεί η ταινία "Υπεράνω πάσης υποψίας" (Indagine su un Cittadino al di Sopra di Ogni Sospetto) Μια αστυνομική δραματική ταινία Ιταλικής παραγωγής 1970 σε σκηνοθεσία του Έλιο Πέτρι και σενάριο του ιδίου και του Ουγκό Πίρο.

Πρωταγωνιστούν οι Τζιάν Μαρία Βολοντέ και Φλορίντα Μπόλκαν.

Η ταινία είναι μια δραματική, ψυχολογική και μαύρου χιούμορ σάτιρα για την διαφθορά των υψηλών κλιμακίων του Κράτους, που διηγείται την ιστορία ενός ανωτάτου αξιωματικού της αστυνομίας (Ντοτόρε)που δολοφονεί την ερωμένη του(Τέρζι) και μετά τεστάρει αν η αστυνομία θα καταφέρει να βρει ότι αυτός είναι ο δολοφόνος και αν θα του απαγγείλουν κατηγορία για αυτό το έγκλημα.

Αποφασίζει, επίσης, να πάρει έναν δημοσιογράφο ανώνυμα και να του υποδείξει ως δολοφόνο της ερωμένης του έναν αναρχικό, που έμενε στην ίδια πολυκατοικία με το θύμα, και που είναι και ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας που είδε τον Ντοτόρε να βγαίνει από το σπίτι της Τέρζι την ώρα του φόνου. Ο αναρχικός θα συλληφθεί μαζί με άλλους κατά την διάρκεια μιας διαδήλωσης και θα οδηγηθεί για ανάκριση...

Στον χώρο θα υπάρχει πάγκος με αναρχικό έντυπο υλικό

Αναρχική ομάδα Khanjali