Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 στις 18.00

Ανοιχτή Ιδρυτική Συνέλευση για Μετωπικό Πολιτικό Σχηματισμό

🟥 Ανοιχτή Ιδρυτική Συνέλευση για την Ανασυγκρότηση του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» σε Μετωπικό Πολιτικό Σχηματισμό!

👉 Σάββατο 29 Ιούνη, 18:00 Νομική Σχολή Αθηνών

Ια. Ανάλυση της Διεθνούς Πολιτικής Κατάστασης

Ήδη από το 2014 και την πρώτη ένοπλη αντιφασιστική -αντιιμπεριαλιστική - αντιολιγαρχική εξέγερση του 21ου αιώνα στο Ντονμπάς αποκαλύφθηκε πως το status quo του πλανήτη και της ολοκληρωτικής ηγεμονίας του Αμερικανικού Ιμπεριαλισμού άρχισε να διαταράσσεται.

Η έναρξη, ωστόσο, της Ρωσο-Νατοϊκής Σύγκρουσης με επίκεντρο την Ουκρανία αποτελεί το κομβικό σημείο καμπής για την εποχή στην οποία ζούμε, εργαζόμαστε και προσπαθούμε να συγκροτήσουμε την πάλη μας.

Ιβ. Τι αποκρυσταλλώνει αυτή η σύγκρουση;

Από την μία μεριά, συντάσσει σε μία ενιαία γραμμή μάχης τον μοναδικό ιμπεριαλιστικό άξονα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και όλο τον παλαιό αποικιοκρατικό κόσμο και τα εξαρτημένα κράτη του, επαναφέροντας σε κεντρική δύναμη κρούσης του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου την εφεδρεία του ναζισμού-φασισμού, μέσα από την συγκρότηση του Ναζιστικού Καθεστώτος του Κιέβου.

Παράλληλα, αναδεικνύει σαν δύναμη κρούσης του διεθνούς ιμπεριαλισμού, αντίστοιχα τρομοκρατική κρατικά μορφώματα- όπως το Ισραήλ ή η Ταϊβάν- τα όποια είναι έτοιμα να προκαλέσουν πόλεμο για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών πατρόνων τους.

Από την άλλη μεριά, ωστόσο, μέσα από την υποχώρηση του νατοϊκού άξονα δίνει δυνατότητες στους εργαζόμενους λαούς του πλανήτη να ξεσηκωθούν και να δυναμώσουν οι αγώνες τόσο για την Εθνική Αυτοδιάθεση των λαών όσο και για να κλιμακωθούν οι ταξικές - πολιτικές διεκδικήσεις.

Η εκδίωξη των Γάλλων Ιμπεριαλιστών από την ζώνη του Σαχέλ και την Αφρικανική Γη, η έναρξη της ένοπλης παλλαϊκής πάλης της Παλαιστινιακής Αντίστασης την 7η Οκτώβρη, τα ξεσπάσματα στις γαλλικές μητροπόλεις από το περιθωριοποιημένο και καταδικασμένο προλεταριάτο, ο αγώνας των Λαών της Λατινικής Αμερικής απέναντι στην αποικιοκρατική ιμπεριαλιστική ληστεία των Αμερικάνων γεμίζουν με προοπτική τους λαούς ολόκληρου του κόσμου.

Τοποθετούμαστε, επομένως, με τον πλέον επίσημο τρόπο, σε μία εποχή που ο κίνδυνος της μετατροπής των ιμπεριαλιστικών πολέμων δια αντιπροσώπων του μοναδικού ιμπεριαλιστικού άξονα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σε ένα γενικευμένο Παγκόσμιο Πόλεμο με άμεση εμπλοκή αποκτάει τεράστια πιθανότητα και ως εκ τούτου η ήττα του συγκεκριμένου άξονα θανάτου ανοίγει μεγάλες δυνατότητες για την λαϊκή απελευθερωτική πάλη.

ΙΙ. Η εσωτερική πολιτική κατάσταση της χώρας που ζούμε

Η αστική τάξη της χώρας είναι εξαρτημένη σε οικονομικό επίπεδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε γεωστρατηγικό επίπεδο από τον Αμερικανικό Ιμπεριαλισμό.

Η εξαρτημένη άρχουσα τάξη και η κυβέρνησή της σέρνουν τον λαό μας σε δύο άδικες ιμπεριαλιστικές πολεμικές συρράξεις- τόσο στην Ουκρανία όσο και στην Μέση- Ανατολή, μετατρέπουν την χώρα σε προπύργιο του Αμερικανικού Ιμπεριαλισμού μέσα από τις βάσεις θανάτου που σπέρνονται από άκρη σε άκρη της Ελλάδας.

Η επέλαση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής είναι τέτοια, που κατ εντολήν του ιμπεριαλιστικού άξονα θανάτου ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ τα πάντα μετατρέπονται σε εμπόρευμα (συγκοινωνίες, υγεία, λαϊκή στέγη, παιδεία, ρεύμα,νερό) και μέσα από το πρίσμα της εξάρτησης και της υποτέλειας πρέπει να αντιληφθούμε και τις καπιταλιστικές-κρατικές δολοφονίες των Τεμπών, ενώ ταυτόχρονα η ακρίβεια διαλύει καθημερινά τις λαϊκές ανάγκες και οι εργατικές δολοφονίες εμφανίζουν τρομακτική αύξηση αποτέλεσμα της τεράστιας επίθεσης που βιώνει η εργατική τάξη.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το σύνολο των αστικών μνημονιακών-προμνημονιακών και μεταμνημονιακών κυβερνήσεων είναι βασικοί αρωγοί της επίθεσης που ασκεί η ντόπια εξαρτημένη άρχουσα τάξη απέναντι στην εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία, νομοθετούν και μας σπρώχνουν σε ένα ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο ταξικής εξαθλίωσης.

Πλάι σε αυτή την επίθεση, ο κρατικός εκφασισμός επιταχύνεται μέσα από την δημιουργία ενός Κράτους Χωροφύλακα που κατακρεουργεί τις λαϊκές-συνδικαλιστικές- δημοκρατικές ελευθερίες, η αστική δικαιοσύνη μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό πλυντήριο της ασύδοτης κρατικής τρομοκρατίας, ενώ το φασιστικό- παρακράτος ανασυντάσσεται με άξονα την παρακρατική-νεοναζιστική τρομοκρατία, αναμένοντας υπομονετικά ο ναζισμός-φασισμός του καθεστώτος του Κιέβου να γυρίσει πίσω στα κράτη της Δύσης που το υποστηρίζουν.

ΙΙΙ. Μπορεί να υπάρξει απάντηση;

Βρίσκεται διέξοδος στην συγκρότηση ενός Κοινωνικού-Πολιτικού Μετώπου;

Θεωρούμε πως μπορεί και πρέπει να υπάρξει απάντηση.

Δηλώνουμε παρόντες στον απαιτητικό αγώνα του λαού μας απέναντι στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση, την ταξική εκμετάλλευση, την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία.

Απαντάμε καθαρά πως οι αντιστάσεις των Αφρικανικών λαών, της Παλαιστίνης, του λαού του Ντονμπάς και των λαών ολόκληρου του κόσμου μας γεμίζουν ελπίδα και μας επιβεβαιώνουν πως υπάρχει ένας και μοναδικός ιμπεριαλιστικός άξονας με ηγέτιδα δύναμη τον Αμερικανικό Ιμπεριαλισμό.

Απαντάμε πως μπορούμε να στήσουμε ανάχωμα απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και την εξαθλίωση του λαού μας, πως μπορούμε να σηκώσουμε το μπόι μας απέναντι στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία και να υπερασπιστούμε τις λαϊκές - δημοκρατικές ελευθερίες.

Πάνω σε αυτή την κατεύθυνση, θεωρούμε πως απαιτείται ένας μακρόπνοος αγώνας για την συγκρότηση ενός Μαχητικού Κοινωνικού- Πολιτικού Μετώπου μελών το οποίο σε αντιφασιστική - δημοκρατική - αντιμονοπωλιακή - αντιιμπεριαλιστική - αντικυβερνητική κατεύθυνση, το οποίο να μπορέσει να συγκροτήσει πολιτικό υποκείμενο και να χτίσει βήμα- βήμα τους όρους για την δημιουργία του αντίπαλου δέους απέναντι στην κυριαρχία της ντόπιας εξαρτημένης άρχουσας τάξης και του διεθνούς ιμπεριαλισμού στον τόπο μας.

Ως Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου» καλούμε σε Ανοιχτή Ιδρυτική Συνέλευση για την Ανασυγκρότηση του Πολιτικού μας Χώρου σε ένα κύτταρο αυτού του Κοινωνικό-Πολιτικού Μετώπου και την δημιουργία των πολιτικών - οργανωτικών προϋποθέσεων για το άνοιγμα του και στην υπόλοιπη Αττική αλλά και την ενδυνάμωση αυτής της κατεύθυνσης Πανελλαδικά σε αυτό το πολιτικό και εργατικό - λαϊκό υποκείμενο το οποίο αντιλαμβάνεται, έστω και πρωτόλεια, αυτή την αναγκαιότητα βάσει της εποχής μας.

Πάνω σε αυτή την λογική καλούμε:

A) Πολιτικές, κινηματικές δυνάμεις με αντίστοιχη πολιτική κατεύθυνση στο πλάτεμα αυτής της διαδικασίας ώστε να ψηλαφίσουμε από κοινού αυτή την κατεύθυνση και αυτή την μεγάλη και δύσβατη πορεία!

Β) Αγωνιστές και αγωνίστριες, αντιφασίστες και αντιφασίστριες, αντιιμπεριαλιστές και διεθνιστές, που αναγνωρίζουν αυτή την πολιτική αναγκαιότητα και αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους σαν τμήμα του παγκόσμιου αντιφασιστικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που αγωνίζεται και αντιστέκεται αυτή την στιγμή.

Γ) Την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία για να παλέψουμε ισότιμα για την απελευθέρωση του τόπου μας από τα δεσμά του ιμπεριαλισμού, για να σμπαραλιάσουμε την πιθανότητα να βρεθούμε στα ανοιχτά Μέτωπα του Πολέμου, για να παλέψουμε για την ανατροπή των αντεργατικών νόμων Χατζηδάκη Γεωργιάδη που εντείνουν ακόμα παραπέρα την εξαθλίωση και την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης για να μην μείνει αναπάντητη από δω και πέρα καμία άλλη εργατική δολοφονία που το τελευταίο διάστημα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, για να αντιμετωπίσουμε την φτώχεια και την εξαθλίωση που θερίζουν τις γειτονιές μας, για να αγωνιστούμε απέναντι στην καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών μας, τον ναζισμό-φασισμό που απειλεί να γυρίσει πίσω στα κράτη της Δύσης εντείνοντας την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία.

📅 Ανοιχτή Ιδρυτική Συνέλευση: Σάββατο 29 Ιούνη, 18:00 Νομική Σχολή Αθηνών.

ΤΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΑΦΕΝΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ-ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ !

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

ilektraapostolou.wordpress.com

19/5/24

πηγή : email που λάβαμε στις 26 Μαΐου 19h