τι; : συγκέντρωση, μικροφωνική θεματική : από :

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 στις 17.30

2 καλέσματα : 1 2

Μικροφωνική συγκέντρωση για την πολιτική υπεράσπιση των καταλήψεων...

Μικροφωνική συγκέντρωση για την πολιτική υπεράσπιση των καταλήψεων σε πανεπιστημιακούς χώρους - για την υπεράσπιση του ΑΚΝ

Μικροφωνική συγκέντρωση για την πολιτική υπεράσπιση των καταλήψεων σε πανεπιστημιακούς χώρους- για την υπεράσπιση του Αυτοδιαχειριζόμενου Κυλικείου Νομικής και τις κινηματικές του χρήσεις.

Ενάντια στην συνεχιζόμενη εντατικοποίηση των σπουδών, την επιχειρηματικοποίηση των πανεπιστημίων και την αποστείρωσή τους.

Ενάντια στην απονέκρωση του δημόσιου χώρου και την κυριλοποίηση του μητροπολιτικού κέντρου.

Νομική Σχολή, Τρίτη, 5:30μμ.

Για την πολιτική υπεράσπιση των καταλήψεων σε πανεπιστημιακούς χώρους - για την υπεράσπιση του ΑΚΝ και τις κινηματικές του χρήσεις

Χρόνια τώρα το ΑΚΝ στεγάζει τις δραστηριότητες συλλογικοτήτων και ομάδων εντός ενός πανεπιστημιακού ιδρύματος που, όπως όλα, αποτελεί τον χώρο της μαζικής παραγωγής της καπιταλιστικής μορφής της επιστήμης, της «κεφαλαιοποιημένης γνώσης» και των «ειδικών» της.

Η επιχειρηματικοποιημένη λειτουργία των πανεπιστημίων όχι μόνο δεν ανακόπηκε από τη γενικευμένη χρήση της τηλεκπαίδευσης, των τηλεξετάσεων και της επίδειξης «υγειονομικών» πιστοποιητικών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά επιταχύνθηκε, διευρύνοντας το ρήγμα ανάμεσα στην (καπιταλιστική) χρήση της αλλοτριωμένης «γνώσης» και των κοινωνικών μας αναγκών. Το πιο πρόσφατο επεισόδιο της επιχειρηματικοποίησης αυτής είναι η νομοθέτηση νέων ΣΔΙΤ εντός των πανεπιστημίων με βασικότερη αυτή της δυνατότητας ίδρυσης παραρτημάτων ιδιωτικών ξένων πανεπιστημίων. Παράλληλα, με τον νόμο Κεραμέως, εντατικοποιήθηκαν οι σπουδές και τέθηκε συνολικότερα ένα (ακόμη πιο) πειθαρχικό πλαίσιο φοίτησης, με το οποίο βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι όσοι/ες φοιτητές/ριες επιλέγουν να αντισταθούν.

Στον αντίποδα των παραπάνω, λοιπόν, το ΑΚΝ συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί την εδαφικοποίηση της άρνησης να αποδεχτούμε την απαλλοτρίωση της γνώσης, τους δεδομένους ρόλους, την καθεστωτική χρήση των χώρων, την περίφραξη και τους διαχωρισμούς. Στα χρόνια που μεσολάβησαν από την κατάληψή του μέχρι σήμερα, το ΑΚΝ αναδείχθηκε σε κινηματικό πεδίο συναντήσεων κοινοτήτων αγώνα, διαμόρφωσης συλλογικών ταυτοτήτων, παραγωγής αντι-γνώσης για προλεταριακή χρήση μέσα από μορφές αυτομόρφωσης, ένας τόπος απόπειρας μετασχηματισμού των κυρίαρχων σχέσεων, ένας χώρος για συνευρέσεις (και) μέσα από συλλογικά μαγειρέματα και γλέντια. Ήταν και παραμένει το πολύμορφο και πολύχρωμο σημείο συνάντησης συγκλινόντων αλλά και αποκλινόντων κινηματικών χειρονομιών, ένας χώρος ανοιχτός και φιλόξενος στην κινηματική ποικιλομορφία. Τα τελευταία χρόνια στεγάζει τις δραστηριότητες διαφόρων συλλογικοτήτων και ομάδων και έχει φιλοξενήσει προβολές, συζητήσεις, παρουσιάσεις και εκδηλώσεις με ευρεία γκάμα θεμάτων.

Το 2019, όπως όλες ξέρουμε, ξεκίνησε ένα μαζικό κύμα επίθεσης σε πολιτικές καταλήψεις και καταλήψεις στέγης (μεταναστών/ριών) το οποίο σήμερα εντείνεται με αλλεπάλληλες εισβολές σε κατειλημμένους χώρους εντός ή εκτός πανεπιστημίων.

Πρόκειται για τον διαρκή πόλεμο της ανταλλακτικής αξίας στην αξία χρήσης. Έναν ακήρυχτο πόλεμο συκοφάντησης των κοινωνικών αναγκών που δεν υποτάσσονται στη λογική του εμπορεύματος. Των αναγκών της στέγασης, της υλικής και της αυτόνομης πνευματικής τροφής, της μη θεαματικής επικοινωνίας που οι ιδιοκτήτες αυτού του ιεραρχημένου καπιταλιστικού κόσμου δεν μπορούν να επιτρέψουν να αυτενεργούν αδέσποτες μέσα στις πόλεις, τα πανεπιστήμια και τους χώρους μισθωτής σκλαβιάς, αφού κάτι τέτοιο σημαίνει άμεση ή έμμεση αμφισβήτηση της τωρινής ή μελλοντικής κερδοφορίας τους.

Οι κατασταλτικές επιχειρήσεις εναντίον των κατειλημμένων χώρων είναι μία μόνο πτυχή του σχεδιασμού κυριλοποίησης της πόλης-εργοστάσιο. Η απαραίτητη «εκκαθάρισή» της από εκείνες τις ενοχλητικές πολιτικές συλλογικότητες που οικειοποιούνται τον χώρο ενάντια στην καπιταλιστική αξιοποίησή του αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στην εκτόξευση των ενοικίων και την εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης γαιοπροσόδων. Την ίδια στιγμή χρησιμεύει και ως αντιπερισπασμός για να επισκιάζει τη γενικότερη αναβαθμισμένη επίθεση στο προλεταριάτο, παρουσιάζοντας τις επιχειρήσεις εκκενώσεων ως άσχετες με τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό, ως απομονωμένες μέσα στην ιδιαιτερότητά τους - κάτι που, δυστυχώς, αναπαράγει και ένα κομμάτι του κόσμου που κινείται ενάντιά της.

Σε μια εποχή αντικατάστασης των ζωντανών κοινωνικών σχέσεων από το ψυχρό δίκτυο της ψηφιοποιημένης καπιταλιστικής τεχνολογίας, σε μια εποχή διάλυσης των κοινωνικών σημείων συνάντησης και συλλογικοποίησης μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς, οι καταλήψεις παραμένουν χώροι ζωντανών κοινωνικών σχέσεων. Μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για τη συγκρότηση μιας προλεταριακής δημόσιας σφαίρας και για αυτό θεωρούνται επικίνδυνες για το κράτος.

Η σημερινή κατασταλτική επιχείρηση «Ελεύθερα Πανεπιστήμια» εντάσσεται στην ίδια αυτή κρατική εκστρατεία καπιταλιστικής επαναξιοποίησης των κατειλημμένων χώρων. Μετά την πρόσφατη εκκένωση της κατάληψης της Νομικής σχολής, την προσαγωγή και σύλληψη 28 καταληψιών με πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες και την εισβολή μπάτσων στον χώρο του Αυτοδιαχειριζόμενου Κυλικείου, την παραβίαση εσωτερικών κλειδαριών και την κλοπή αντικειμένων, γίνεται για άλλη μια φορά σαφές ότι το ελληνικό κράτος δείχνει μηδενική ανοχή πλέον απέναντι σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο διατάραξης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων εντός των πανεπιστημίων αλλά και σε οποιαδήποτε κριτική της τρέχουσας φιλοϊσραηλινής πολιτικής του. Δείχνει, τέλος, μηδενική ανοχή σε εκείνες στις κινηματικές πρακτικές που αναδεικνύουν τη σύνδεση των ερευνητικών προγραμμάτων του Πανεπιστήμιο Α.Ε. με τη (στρατιωτική ή μη) βιομηχανία.

Ούτε κρατικά ούτε ιδιωτικά, όλα δημόσια και χαριστικά

Ενάντια στη δια βίου πιστοποίηση, αξιολόγηση και συλλογή πτυχίων

Πανεπιστήμια πολύμορφα κέντρα αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική κοινωνική σχέση και τον κόσμο της

Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής

https://againstbiopowerandconfinement.noblogs…

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/94713/


Κάλεσμα στήριξης: Μικροφωνική για την υπεράσπιση των καταλήψεων σε πανεπιστημιακούς χώρους | Τρίτη 11/6, 17:30

Στηρίζουμε την μικροφωνική του Αυτοδιαχειριζόμενου Κυλικείου Νομικής στην Νομική Σχολή (επί της Σόλωνος), Τρίτη 11/6, 5:30μμ.

Για την πολιτική υπεράσπιση των καταλήψεων σε πανεπιστημιακούς χώρους.

Για την υπεράσπιση του ΑΚΝ και τις κινηματικές του χρήσεις.

Ενάντια στην συνεχιζόμενη εντατικοποίηση των σπουδών, την επιχειρηματικοποίηση των πανεπιστημίων και την αποστείρωσή τους.

Ενάντια στην απονέκρωση του δημόσιου χώρου και την κυριλοποίηση του μητροπολιτικού κέντρου.

(δ)ιαθεματική

Κείμενο για την κατάληψη νομικής σε αλληλεγγύη με την παλαιστίνη και την εκκένωσή της:

https://diathematiki.blackblogs.org/2024/05/2…