τι; : συνέλευση θεματική : από :

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 στις 20.00

Συνέλευση για τα οργανωτικά της πορείας ενάντια στο ισραηλινό κεφάλαιο

post image

Την Τετάρτη 12/6 στις 20:00 στο θεατράκι του Λόφου Στρέφη θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνέλευση για τα οργανωτικά ζητήματα της πορείας ενάντια στο ισραηλινό κεφάλαιο στα Εξάρχεια.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 15/6, 20:00, ΚΑΤΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (πύλη Στουρνάρη)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΕΞΩ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, από την ίδρυσή του, το 1948, με τη στήριξη των συμμάχων του (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ) αποικίζει κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, με στόχο την ολοκληρωτική κυριαρχία επί του παλαιστινιακού λαού και την προσάρτηση όλη της Παλαιστινιακής γης υπό την κυριαρχία του ισραηλινού κράτους. Το ισραηλινό κράτος μέσω checkpoints διέλευσης και τον έλεγχο των περασμάτων της ανθρωπιστικής και υλικοτεχνικής βοήθειας κυριαρχεί σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής των Παλαιστινίων έχοντας μετατρέψει τη Γάζα με το πέρασμα του χρόνου σ' ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Παράλληλα, μέσω κρατικών και ιδιωτικών ισραηλινών εταιριών, καθώς και με την βοήθεια αμερικάνικων και ευρωπαϊκών, κλέβει ολόκληρες περιοχές παλαιστινιακής γης και σπίτια παλαιστινίων εφαρμόζοντας την πολιτική του επικοισμού. Παράλληλα το κράτος του Ισραήλ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το φυσικό αέριο που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή της Γάζας, να συνάψει πολιτικές και οικονομικές συμφωνίες με άλλα αραβικά κράτη με την υποστήριξη των ΗΠΑ (συμφωνίες του Αβραάμ) αγνοώντας τις ζωές χιλιάδων παλαιστινίων. Τέλος, μέσω ισραηλινών, αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιριών θέλει να μετατρέψει την θαλάσσια περιοχή της Γάζας σε τουριστικό ισραηλινό θέρετρο. Οι παλαιστίνιοι, έτσι, ή θα αφανιστούν ή θα μετατραπούν σε μετανάστες.

Το κράτος του Ισραήλ, μετά την επίθεση της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις 7 Οκτώβρη του 2023, εντατικοποίησε την γενοκτονική πολιτική του σε όλη τη Παλαιστίνη με την δικαιολογία της αυτοάμυνας. Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη εντατικοποίηθηκε η πολιτική του επικοισμού, ενώ εξαπέλυσε μια τυφλή επίθεση με όλα τα μέσα στην κατεχόμενη Γάζα. Εκλεισε το πέρασμα ανθρωπιστικής βοήθειας Erez (τροφή), έκοψε νερό, ηλεκτρικό και ιντερνετ ενώ οι βομβαρδισμοι και οι χερσαίες επιθέσεις ισοπεδώνουν πόλεις, καταυλισμούς προσφύγων, νοσοκομεία, σχολεία του ΟΗΕ, καταφύγια αμάχων,πανεπιστήμια. Το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες νεκροί, τραυματίες, εκτοπισμένοι και αγνοούμενοι κάτω από τα ερείπια. Αυτή τη στιγμή το Ισραήλ κλιμακώνει την γενοκτονική του πολιτική, βομβαρδίζοντας τη Ράφα - που μέχρι τώρα διακύρειτε πως ήταν "ασφαλής ζώνη" και καλούσε του Παλαιστίνιους να κινηθούν προς τα εκεί - στήνοντας παγίδα θανάτου χωρίς έξοδο διαφυγής στους Παλαιστίνιους που αναζητούν καταφύγιο και προσπαθούν να επιβιώσουν.

Πλάι στο ισραηλινό κράτος συντάσσονται, πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά, όλα αυτα τα χρόνια, σχεδόν όλα τα κράτη του δυτικού μπλόκ. Το ελληνικο κράτος με τη σειρά του εμπλέκεται πλέον και άμεσα στην γενοκτονια των Παλαιστινίων, με στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ να εξαπλώνονται σε πόλεις όπως η Λάρισα και η Αλεξανδρούπολη, με φρεγάτες όπως η Ύδρα να πολεμούν ήδη στη μέση Ανατολή, με κοινές ασκήσεις ελληνικών και ισραηλινών αεροπορικών δυνάμεων να πολλαπλασιάζονται. Η αγαστή συνεργασία των δύο κρατών συνεχίζεται και με κοινές έρευνες στην αμυντική βιομηχανία (με οικονομική στήριξη από το υπ.Ανάπτυξης), την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση.

Η συνεργασία αυτή έχει όμως και άλλο πρόσωπο. Την τελευταία δεκαετία το ελληνικό κράτος εφαρμόζοντας το γνωστό τυράκι της Golden Visa έχει ξεπουλήσει σε ισραηλινούς (και όχι μόνο) επενδυτές ακίνητα σε όλη την χώρα. Ολόκληρα κτίρια σε γειτονιές της Αθήνας περνάνε στα χέρια ισραηλινών επιχειρηματιών, οι οποίοι με τη σειρά τους τροφοδοτούν το ήδη εξοντωτικό gentrification μετατρέποντάς τα σε airbnb, hostels ή luxury apartments, η εκμετάλλευση των οποίων χρηματοδοτεί πρακτικά τη γενοκτονική ισραηλινή οικονομία. Εν συνεχεία τα διαμερίσματα και τα δωμάτια αυτά αναρτούνται στις πλατφόρμες booking.com και airbnb.com οι οποίες όχι μόνο θησαυρίζουν μέσω του εξευγενισμού αλλά και κερδοφορούν και στις πλάτες χιλιάδων εκτοπισμένων Παλαιστινίων δημοσιεύονατς συστηματικά αγγελίες διαμερισμάτων και κτιρίων που βρίσκονται σε εποικισμένες περιοχές της Παλαιστίνης.

Συγκεκριμένα στη γειτονιά μας, στα Εξάρχεια, διάφορες εταιρίες real estate ,μέσα σε αυτές και Ισραηλινές έχουν εξαπλωθεί ραγδαία συμβάλοντας στον εξευγενισμό της γειτονιάς. Είτε πρόκειται για μεμονωμένα διαμερίσματα, είτε για ολόκληρα κτήρια με σκοπό τη μετατροπή τους σε airbnb και πολυτελή ξενοδοχεία ή την υποτιθέμενη αναβάθμιση τους και τη μεταπώλησή τους σε διπλάσια τιμή. Πρόκειται για μια βίαιη και επεκτατική δραστηριότητα καθώς οι κάτοικοι τις περισσότερες φορές εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους είτε επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στίς νέες αυξημένες τιμές είτε επειδή αλλάζει η χρήση όλου του κτιρτίου. Ο χαρακτήρας της γειτονιάς βάλλεται και οι κάτοικοι εξωθούνται μακρυά από αυτή. Για την προστασία όλων αυτών των επενδύσεων απαιτείται και η ανάλογη καταστολή, με τις πλάτες της δημοτικής αρχής, με αναρίθμητους μπάτσους να κατακλύζουν πλέον τα Εξάρχεια.

Τα Εξάρχεια έτσι μετατρέπονται απο μια γειτονιά φιλική σε μετανάστες και πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και πολλοί Παλαιστίνιοι/ες,σε πλήρως στρατιωτικοποιημένη περιοχή,σε διασκεδαστήριο και διαμονή πλούσιων τουριστών, ντόπιων και μη.

Εμείς από τη μεριά μας στεκόμαστε ενάντια στη γενοκτονία, σηκώνουμε τις γροθιές μας στέλνοντας στα Παλαιστίνια αδέρφια μας διεθνιστική αλληλεγγύη από τα Εξάρχεια. Στα Εξάρχεια του διεθνισμού και της αυτοοργάνωσης, των αγώνων και της εξέγερσης, όπου η αλληλεγγύη στον αγώνα των παλαιστινίων υπήρξε διαχρονική: μέσα από τις δεκάδες εκδηλώσεις αλληλεγγύης στην πλατεία, στον Στρέφη, στα στέκια, τις καταλήψεις, τους πολιτικούς χώρους και από τους δρόμους των συγκρούσεων και των οδομαχιών.

Στοχοποιούμε τους πολιτικούς, στρατιωτικούς και οικονομικούς δεσμούς μεταξύ ελληνικού και ισραηλινού κράτους, τις διεθνείς πτυχές της ιστραηλινής πολιτικής μηχανής (προπαγάνδα-hasbara, τεράστια χρηματικά ποσά-χορηγίες).

Αρνούμαστε να παραδώσουμε τα Εξάρχεια σε οποιοδήποτε κεφάλαιο, αρνούμαστε και να μείνουμε άπραγοι/ες/α μπροστά στο ισραηλινό κεφάλαιο που κερδοφορει σιωπηλά στη γειτονιά μας.

ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΩΣ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΕΞΩ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΤΩΧΟΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΙ

Συντονιστικό δράσης για την υπεράσπιση των Εξαρχείων, Συνέλευση αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, Μητέρες κατά της Γενοκτονίας

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1630755/