τι; : συνέλευση θεματική : από :

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 στις 20.30

4η Ανοιχτή Συνέλευση για το Κινηματικό Μπλοκ στο EuroPride

Σας καλούμε όλες, όλα και όλους στην τελευταία συνέλευση προετοιμασίας του Κινηματικού Μπλοκ στο EuroPride. Ελάτε για να συμβάλετε με τις ιδέες και τη διαθεσιμότητά σας στην επιτυχία του μοναδικού ανοιχτά αντισυστημικού μπλοκ στο μεγαλύτερο Pride που θα γίνει ποτέ στην πόλη μας.

Τετάρτη 12 Ιουνίου
20:30

Στέκι Μεταναστ(ρι)ών
οδός Βαλαωρίτου 20
6ος όροφος

(ο χώρος είναι προσβάσιμος, εκτός από ένα μικρό σκαλοπάτι στην είσοδο του κτιρίου, για το οποίο τα άτομα με αμαξίδιο ίσως χρειαστούν βοήθεια και από δεύτερο άτομο)

Κινηματικό Μπλοκ στο EuroPride

Ακολουθεί το κείμενο αυτοπαρουσίασης του Κινηματικού Μπλοκ:

Το κινηματικό μπλοκ στο Euro Pride - Θεσσαλονίκη 2024 είναι μια πρωτοβουλία ΛΟΑΤΚΙΑ+ ομάδων, φεμινιστικών συλλογικοτήτων, πολιτικών οργανώσεων, αλλά και ανένταχτων ατόμων. Μέσα από αμεσοδημοκρατικές και συλλογικές ανοιχτές διαδικασίες, οργανώνουμε τη συμμετοχή και παρουσία μας στα λεγόμενα "επίσημα"/"θεσμικά"/"εταιρικά" Pride που διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη.

Είμαστε ένα διαφορετικό μπλοκ μέσα στη πορεία του Pride γιατί πιστεύουμε σε έναν διαφορετικό τρόπο διοργάνωσης των Pride. Βασικός άξονας είναι η ισότιμη συμμετοχή και η συνδιοργάνωση. Με ανοιχτές συνελεύσεις συναντιόμαστε ως άτομα, συλλογικότητες και ομάδες που συζητάμε, συνδιαμορφώνουμε, αποφασίζουμε δημοκρατικά, υλοποιούμε και απολογίζουμε ό,τι συναποφασίσαμε. Από το κεντρικό σύνθημα και τα βασικά αιτήματα του κάθε Pride μέχρι και τις τελευταίες λεπτομέρειες. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορεί να εξασφαλιστεί πως ένα Pride είναι από εμάς για μας.

Είμαστε ένα διαφορετικό μπλοκ μέσα στη πορεία του Pride γιατί θεωρούμε πως οι τρόποι χρηματοδότησης πρέπει να εξασφαλίζουν την ανεξαρτησία μας. Η αποδοχή χορηγιών από εταιρείες, συστημικά κόμματα, προξενεία και άλλους "καλοθελητές" μπορούν να μας κλείσουν το στόμα, ενώ παράλληλα γίνονται το (ροζ) "ξέπλυμα" των πολιτικών τους στο όνομα των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων. Η οικονομική ενίσχυση μπορεί και πρέπει να προέρχεται από δικές μας δράσεις. Χωρίς τη διαφήμιση "χορηγών", αλλά με τη συμμετοχή του κόσμου που στηρίζει τα Pride, με πάρτι, εκδηλώσεις και οποιοδήποτε άλλο τρόπο μπορούμε να συναποφασίσουμε.

Αναγνωρίζουμε και δεν υποτιμούμε την ανάγκη τα Pride να έχουν και τη μορφή γιορτής. Όμως, πιστεύουμε ότι την ίδια ώρα πρέπει και μπορούν να συνδυάζουν και κινηματικά χαρακτηριστικά. Mε συνθήματα, αιτήματα και δράσεις που θα υπενθυμίζουν πως η ομοτρανσφοβία και οι διακρίσεις που υφίστανται τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα υπάρχουν κάθε μέρα του χρόνου. Τα Pride είναι μια σημαντική στιγμή και μια μεγάλη ευκαιρία να γιορτάσουμε την ορατότητά μας στο δημόσιο χώρο, αλλά και να προβάλουμε τις διεκδικήσεις μας.

Γιατί ζούμε σε ένα σύστημα που πατάει πάνω στην εκμετάλλευση και καταπίεση των πολλών από τους λίγους, που επιβιώνει γιατί βασίζεται στις ανισότητες, στη βία, τους πολέμους και τον ρατσισμό και το σεξισμό. Απέναντι σ` αυτό εμείς είμαστε με την αλληλεγγύη και την ενότητα των κινημάτων στις μάχες που δίνουμε ενάντια σε κάθε διάκριση. Όλα αυτά προσπαθούμε να τα αναδείξουμε με τη συμμετοχή μας στα Pride και σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζί μας. Ελάτε να οργανώσουμε τις δράσεις μας για το φετινό EuroPride της Θεσσαλονίκης. Ελάτε να αγωνιστούμε για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις και ανισότητες.

Κινηματικό Μπλοκ στο EuroPride - Θεσσαλονίκη 2024

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Ιουνίου 01h