Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 στις 19.30

Συζήτηση για δημιουργία κοινής συγκέντρωσης αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης

Ένας χρόνος πέρασε από το φριχτό έγκλημα της Πύλου όπου εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν την ζωή τους. Σε αυτόν το χρόνο:

Στην Γάζα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η γενοκτονία των Παλαιστινίων από τους φασίστες του Ισραήλ. Πάνω από 37 χιλιάδες οι επίσημα καταγεγραμμένοι νεκροί, η μεγάλη πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά! Άγνωστος αριθμός καταπλακωμένων απ' τα χαλάσματα. Κι από κοντά τα μεγάλα αφεντικά, ΗΠΑ αλλά κι Ευρωπαίοι στέλνουν όπλα και δισεκατομμύρια στους σιωνιστές, προσποιούμενοι τους "ανθρωπιστές".

Στην Ουκρανία η αντιπαράθεση των ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας μπαίνει σε νέα ακόμα πιο επικίνδυνη φάση για τους λαούς. Το «πράσινο φως» απ΄ τον Μπάιντεν για χρήση αμερικάνικων όπλων στην Ουκρανία με στόχο ρωσικά εδάφη και η συμφωνία Γαλλίας - Γερμανίας -Βρετανίας σ' αυτό και η απειλή χρήσης πυρηνικών απ΄ τη Ρωσία.

Στην Μέση Ανατολή που είναι ένα καζάνι έτοιμο να σκάσει με νέες συγκρούσεις που τροφοδοτούνται από τις επιδιώξεις ιμπεριαλιστών.

Ολόκληρος ο πλανήτης κινείται στην τροχιά μιας επικίνδυνης για τους λαούς αναμέτρησης των κυρίαρχων δυνάμεων. Η ντόπια αστική τάξη, έχοντας δώσει τα πάντα στα ξένα αφεντικά, εμπλέκει τον λαό σε νέους κινδύνους. Το έγκλημα της Πύλου είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που καταστρέφουν χώρες και έχουν μετατρέψει την Μεσόγειο σε υγρό τάφο για τους ξεριζωμένους του πλανήτη.

Σε όλη αυτή την φρίκη, να μην μείνουμε θεατές, να συνεχίσουμε να μιλάμε και να διαδηλώνουμε και για την Παλαιστίνη και για κάθε αιματοκύλισμα των λαών.

Να σταθούμε αλληλέγγυοι σε πρόσφυγες και μετανάστες ενάντια στην ρητορική μίσους που καλλιεργεί το σύστημα, ενισχυοντας ακροδεξιά μορφώματα.

Να πάρουμε παραδείγματα από την νεολαία που βγήκε μαζικά το προηγούμενο διάστημα, στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη, στον Καναδά, το Μεξικό, την Αυστραλία, την Ινδία, τη Μέση Ανατολή, εκπέμποντας ισχυρό το μήνυμα της αντίστασης και της ελπίδας προς κάθε γωνιά του κόσμου

Καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση την Δευτέρα 17 του Ιούνη στις 7.30μμ στο στέκι Ζάλο Χαριλάου Τρικούπη 21, με στόχο τη διοργάνωση κοινής συγκέντρωσης αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης

Συνέλευση στέκι Ζάλο

πηγή : https://www.facebook.com/zalosteki
πηγή : email που λάβαμε στις 14 Ιουνίου 14h