Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 στις 20.00

Ανοιχτή συνέλευση | Φοιτητές, φοιτήτριες, φοιτητά με την Παλαιστίνη

Ανοιχτή συνέλευση | Φοιτητές, φοιτήτριες, φοιτητά με την Παλαιστίνη | Πέμπτη, 20/6, 20:00, Προαύλιο Νομικής (είσοδος απο Μασσαλίας)


Στις 13/5 πραγματοποιήθηκε κατάληψη της Νομικής σε ένδειξη αλληλεγγύης στην παλαιστινιακή αντίσταση και ταυτόχρονα αναδεικνύοντας τη συνεργασία τόσο του ΕΚΠΑ, όσο και των υπολοίπων ελληνικών πανεπιστημίων με την πολεμική βιομηχανία του κράτους του Ισραήλ.


Η απάντηση του ελληνικού κράτους ήταν άμεση, αφού έπειτα από καταγγελία των κοσμητόρων της ΝΟΠΕ (Κοσμητορας Νομικής, Λινος Αλέξανδρος Σισιλιάνος και Κοσμήτορας Οικονομικού και Πολιτικου, Νικόλαος Ηρειώτης) οι μπάτσοι έσπασαν την κατάληψη προχωρώντας σε 28 συλλήψεις. Μέσα στους 28, τα 9 αλληλέγγυα διεθνιστά συντρόφια που βρέθηκαν μαζί μας, κατηγορήθηκαν επιπλέον ως επικίνδυνα για τη δημόσια τάξη της χώρας και με διοικητική εντολή διατάχθηκε η απέλαση τους.


Η αντίδραση αυτή, όπως και το νομικό κυνήγι που εχουν υποστεί τα 9 διεθνιστά, δε προκαλούν εντύπωση αφού πρώτη φορά μετά από 8 μήνες γενοκτονίας, αναδείχθηκε σε μεγάλη κλίμακα η συμμετοχή του ελληνικού πανεπιστημίου στα σιωνιστικά εγκλήματα, με μια δράση που όπως χαρακτηρίστηκε από το πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο θα μπορούσε να φέρει ντόμινο αντίστοιχων καταστάσεων και σε άλλα πανεπιστήμια.


Ως συνέλευση "Φοιτητές, φοιτήτριες, φοιτητά με την Παλαιστίνη", μετά τη βίαιη λήξη της κατάληψης συνεχίσαμε με πολύμορφες παρεμβάσεις, όπως και με την παρουσία μας στον δρόμο σε διάφορες πορείες που καλεστηκαν απο την παλαιστινιακή κοινότητα και τις συνελεύσεις αλληλεγγύης.


Ετσι, αντιλαμβανόμενοι ακόμα την ανάγκη μαζικότερης κινητοποιήσης και περαιτέρω ανάδειξης των βρωμοδουλιών του ελληνικού πανεπιστημίου, καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση, ώστε να:


• Συζητήσουμε τη συνεργασία του ελληνικού πανεπιστημίου με την πολεμική βιομηχανία του Ισραήλ


• Οργανώσουμε δράσεις και παρεμβάσεις εντός των σχολών υπέρ της παλαιστινιακής αντίστασης και ενάντια στη συνεργασία ελληνικού πανεπιστημίου με το κράτος του Ισραήλ.


• Οργανώσουμε την παρουσία μας στον δρομο ως σώμα φοιτητών-τριών υπέρ του αγώνα του παλαιστινιακού λαού.


Πέμπτη, 20/6, 20:00, Προαύλιο Νομικής(είσοδος από Μασσαλίας)


Φοιτητές, φοιτήτριες, φοιτητά με την Παλαιστίνη

πηγή : email που λάβαμε στις 18 Ιουνίου 02h