τι; : εκδήλωση, συζήτηση θεματική : από :

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 στις 19.30

Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση: Ορατότητα των ΛΟΑΤΚΙΑ+ τότε και τώρα

Έχεις όρεξη για μια αναδρομή στα απόκρυφα queer μυστικά της πόλης, μια διαδρομή στην σεξουαλικότητα σε σχέση με την τέχνη, ένα προφορικό ξεφύλλισμα του γκέυ περιοδικού των 90s "ΠΟΘΟΣ" και μια ξενάγηση στην ΛΟΑΤΚΙΑ+ πραγματικότητα του σήμερα; Τότε βγάλε χαρτί και στυλό και σημείωσε να μην ξεχάσεις πως στο Στέκι Μεταναστ(ρι)ών την Τετάρτη 26/6 και ώρα 19:30 θα έχει την πιο ολοκληρωμένη ΛΟΑΤΚΙΑ+ συζήτηση πάνω σε όλα τα θέματα που μας αφορούν.Θα μιλήσουν:

Άννα-Μαρία Θεοδώρογλου (εικαστικός - μουσειολόγος)

"H Queer Σεξουαλικότητα και ο χώρος του μουσείου "

Σε αυτή την εισήγηση θα παρουσιαστούν σύντομα τρόποι με τους οποίους τα μουσεία προσεγγίζουν ιστορικά το ζήτημα της σεξουαλικότητας και ιδίως της queer έκφανσης αυτής. Την ιστορική πλαισίωση θα ακολουθήσει μια πιο στοχευμένη προσέγγιση σε μουσεία από την κοινότητα και για την κοινότητα, που αφορούν άμεσα την queer σεξουαλικότητα, μέσα από δύο μελέτες περιπτώσεων τέτοιων μουσείων, του Scwhules* Museum στο Βερολίνο και του AMOQA στην Αθήνα.

Άρης Μπατσιούλας

"Να καταλάβουμε τους δρόμους"

Παιχνίδια με την ορατότητα στα 90ς. Ένα ταξίδι στο χαρούμενο ξύπνημα της Θεσσαλονίκης μέσα από την ιστορία του περιοδικού "ο πόθος"

Κατερίνα Γεωργιάδου (νομικός)

"Συλλογική ΛΟΑΤΚΙΑ+ παρουσία και διεκδικήσεις"

Φοράμε το πιο περήφανο χαμόγελο μας για να διεκδικήσουμε την ζωή που αξίζουμε. Ενημερωνόμαστε, διεκδικούμε, υπάρχουμε. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΑ. Σας περιμένουμε ολ@

πηγή : email που λάβαμε στις 23 Ιουνίου 14h