τι; : συνέλευση θεματική : από :

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024 στις 19.00

2η απο κοινου συναντηση για την πλαισιωση των καταληψεων κ απελευθερωμενων χωρων…

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΙΣΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

από Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών(ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ)

Κάθε κατάληψη ξεκινάει με μία εχθροπραξία. Ακυρώνει την ιδιοκτησία (θεμέλιο λίθο της εξουσίας) αποτελώντας απελευθερωμένο εδάφος του κοινωνικού, ταξικού και πολιτικού αγώνα. Οι καταληψεις είναι οι δικές μας κινηματικές δομές για την κάλυψη ευρέων κοινωνικών αναγκών, είναι τα μέρη όπου οι συλλογικές μας αξίες πραγματώνονται στο εδώ και στο τώρα. Δρουν αλληλένδετα κι οργανικά μέσα στο ευρύτερο κοινωνικό πεδίο και τα υπόλοιπα κομμάτια του κοινωνικού αγώνα, όπως τα στέκια, τα κοινωνικά κέντρα και οι πολιτικοί χώροι αγώνα.

Η επίθεση στις καταλήψεις και στους χώρους κοινωνικού, ταξικού, πολιτικού αγώνα είναι συνδεδεμένη με την επίθεση που υφίσταται η κοινωνία στο σύνολό της. Προχωράει παράλληλα με την απώλεια των εργασιακών μας κεκτημένων, με τη συστημική αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων και της εκπαίδευσης, τον εξευγενισμό και την αποστείρωση των αστικών κέντρων, τη γενικευμένη επέλαση του κεφαλαίου και του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

Στην παρούσα συνθήκη, όσο ποτέ, καλούμαστε να ενισχύσουμε ποσοτικά και ποιοτικά τους απελευθερωμένους χώρους κι εδάφη, να διευρύνουμε την παρουσία τους και να τα γειώσουμε στις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες, επίδικα και αγώνες. Αν και βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου οι απελευθερωμένοι - κατειλημμένοι χώροι και τα εγχειρήματα αυτοοργάνωσης βάλλονται, είναι καθήκον μας να δουλέψουμε από κοινού και να ξεπεράσουμε συλλογικά τα πολιτικά, οργανωτικά και υλικοτεχνικά μας κενά και αδυναμίες ώστε να θωρακίσουμε τους χώρους και τους αγώνες μας σε διάφορα επίπεδα.

Απευθύνουμε κάλεσμα προς άτομα και συλλογικά σώματα προτείνοντας μια σειρά από συναντήσεις με σκοπό τη συσπείρωση γύρω από την υπεράσπιση καταλήψεων και απελευθερωμένων χώρων αγώνα. Είναι επιτακτική ανάγκη ο κόσμος που παραμένει στην Αθήνα, να συναντηθεί και να θέσει μια κοινή βάση υπεράσπισης και αμοιβαίας στήριξης των κατειλημμένων εδαφών, των πολιτικών χώρων και στεκιών. Οι στόχοι και οι προτάσεις, όπως προκύπτουν από την πραγματικότητα αυτής της περιόδου είναι: η περιφρούρηση των καταλήψεων, η οργανική σύνδεση των χώρων και των ανθρώπων, η προετοιμασία, οι τρόποι άμεσης επικοινωνίας, τα αντανακλαστικά μας σε έκτακτες καταστάσεις επιθέσεων ή εκκενώσεων, η στήριξη με όρους φυσικής παρουσίας, η παραμονή με όρους φιλοξενίας.

Καλούμε την Κυριακή 25/08, σε μια δεύτερη συνάντηση, στις 19.00, στο κοινωνικό κέντρο της κοινότητας των κατειλημμένων προσφυγικών (Λ.Αλεξάνδρας & Δέγλερη).

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών (Συ.Κα.Προ)

Mail: sykaexpro_squaext@riseupex.net

Twitter: @Prosfygika

Αρχεία:

ΚΑΛΕΣΜΑ_ΠΛΑΙΣΙΩΣΗΣ_ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ_ΚΑΙ_ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΩΝ_ΧΩΡΩΝ_ΑΓΩΝΑ.pdf

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1631515/