Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024 στις 18.00

(Αναβολή )Συγκεντρωση αλληλεγγυης στη Libertatia

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ.
ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 31/08 ΣΤΙΣ 12ΜΜ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Παρασκευή 30/8 στις 18:00 στην Περιφέρεια

«Δε μας τρομάζουν τα ερείπια. Πάντοτε ζούσαμε μέσα σε τρώγλες και θα τα καταφέρουμεb για λίγο καιρό ακόμα. Αλλά μην ξεχνάτε ότι εμείς οι εργάτες, ξέρουμε επίσης και να χτίζουμε. Εμείς χτίσαμε όλα αυτά τα παλάτια και τα μέγαρα, εδώ, στην Αμερική και παντού. Η αστική τάξη λοιπόν, ας γκρεμίσει τον κόσμο της πριν αποχωρήσει οριστικά από το προσκήνιο της ιστορίας. Εμείς κουβαλάμε έναν καινούριο κόσμο, εδώ, στις καρδιές μας.» -Μπουεναβεντούρα Ντουρρούτι

Το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Αυγούστου 2024 αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν στο κατά 16 χρόνια κατειλημμένο κτήριο της Libertatia στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια στιγμή που οι σύντροφοι/ισσες που διαχειρίζονται το κτήριο έκαναν οικοδομικές εργασίες σε αυτό. Από αυτή την επιχείρηση προκύπτουν έντεκα συλλήψεις και δύο
προσαγωγές. Οι κατηγορίες είναι διατάραξη οικιακής ειρήνης, παραμονή σε διατηρητέο κτήριο δίχως την άδεια της αρμόδιας αρχής και η απείθεια.

Η LIBERTATIA ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ!

Θυμίζουμε ότι το 2018 ενόψει των μακεδονικών συλλαλητηρίων η Libertatia τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από επίθεση φασιστών*. Το κτήριο υπέστη σημαντικές ζημιές που καθιστούσαν ανέφικτη την οποιαδήποτε δραστηριότητα εντός του. Από τότε κι έπειτα η αστυνομία έχει εισβάλει -μαζί με την πιο πρόσφατη- άλλες 4 φορές.
Παρά το εκ πρώτης όψεως πλήγμα μετά την εμπρηστική επίθεση, οι αγωνιστές που χρησιμοποιούν το κτήριο δεν το έβαλαν κάτω. Με πίστη και μεράκι, ξεκινάει μια μακρά και συνεπής διαδικασία ανοικοδόμησης της Libertatia που κρατάει έως και σήμερα**. Οι καταληψίες έχουν αποδείξει ότι δεν εγκαταλείπουν. Οι εξουσιαστές είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τελειώσει εδώ.

Η εκκένωση της Libertatia, έρχεται σε μια συγκυρία που το Κράτος και το Κεφάλαιο επιτίθενται με σκληρή καταστολή, ενώ ταυτόχρονα η φτώχεια πλήττει την κοινωνική βάση. Τα εργατικά κεκτημένα κατακρεουργούνται. Η έμφυλη βία παίρνει μορφή με αποτέλεσμα την κακοποίηση και τη γυναικοκτονία. Η επίθεση στους μετανάστες είναι ανεξέλεγκτη και φυσικά γίνεται προσπάθεια αφανισμού κάθε αντίστασης, με έκδηλη την ποινικοποίηση των αγώνων, μέρος της οποίας είναι και οι εκκενώσεις των κατειλημμένων χώρων.

Η Libertatia, αποτελεί ένα παράδειγμα αγωνιστικής συνέπειας, που παρά τις επιθέσεις που έχει δεχτεί, παρά την διαρκή και εντεινόμενη καταστολή, δεν έκανε βήμα πίσω στην συνέχιση του αγώνα. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την αναζωπύρωση και την όξυνση των αντιστάσεων. Μπροστά στη βαρβαρότητα και την εκμετάλλευση των ζωών κανείς δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι. Αντιθέτως, η υπεράσπιση και επέκταση της κατάληψης άδειων κτιρίων, μετατρέποντάς τα σε απελευθερωμένα εδάφη από την εξουσία και την ιδιοκτησία, είναι μια δυναμική και ρεαλιστική απάντηση στην φτωχοποίηση που μας επιβάλουν.

Η Libertatia όπως και όλες οι καταλήψεις είναι σπίτια του κοινωνικού και ταξικού κινήματος. Οι κατασταλτικές δυνάμεις πάντοτε θα έρχονται αντιμέτωπες με το ισχυρό πείσμα των αγωνιστών, που βαδίζουν στον δρόμο για τη δημιουργία ενός κόσμου ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας. Που από τα μετερίζια της αντίστασης και της δημιουργίας, ξαναχτίζουν ο,τι η εξουσία καθημερινά καταστρέφει.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΟΝΤΑΙ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ LIBERTATIA

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ 11 ΔΙΩΚΩΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ

* Τα καθεστωτικά ΜΜΕ μετά την εκκένωση αναφέρουν το γεγόνος διαχωρίζοντάς το από την πραγματικότητα και αποκρύπτοντας το ποιος προκάλεσε την πυρκαγιά, που είναι μια ομάδα μακεδονομάχων-φασιστών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι
πιθανότατα η πυρκαγιά προκλήθηκε από τους ίδιους τους αναρχικούς, που διαχειρίζονταν το κτήριο.

**Τα καθεστωτικά ΜΜΕ αναφέρουν επίσης ότι, όταν εισέβαλλαν οι μπάτσοι, κάποιοι άγνωστοι έκαναν εργασίες στο κτήριο. Μα για ποιους αγνώστους μιλάνε;;; Αναρχικοί ήταν, που εδώ και 9 χρόνια βρίσκονται σε διαδικασία ανοικοδόμησης του κοινωνικού χώρου μετά την εμπρηστική επίθεση από τους φασίστες, που συγκάλυψε η αστυνομία!

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ACTA ET VERBA/KOYΡΕΜΕΝΟΥ 5

πηγή : email που λάβαμε στις 29 Αυγούστου 00h