τι; : συνέλευση θεματική : Θ. Πικάσης από :

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024 στις 19.00

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Θανάση Πικάση

Ο δίκαιος αγώνας του απεργού πείνας Θανάση Πικάση συνεχίζεται παρά την άμεμπτη και αδιάφορη στάση τόσο των συμβουλίων όσο και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που μέσω της Γενικής Γραμματείας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, εφαρμόζει κατά γράμμα το πρωτόκολλο διαχείρησης των ανυπότακτων φυλακισμένων που επιμελείται εδώ και χρόνια η βασανίστρια και δολοφόνος κρατουμένων Μαρία Στέφη.

Η απεργία πείνας, ως έσχατο μέσο υπεράσπισης των δικαιωμάτων όσων βρίσκονται μέσα από τα τείχη, είναι ένας αγώνας για ζωή και αξιοπρέπεια, είναι ένας αγώνας για να μπορείς να βαδίζεις στα πιο δυστοπικά μονοπάτια με ψηλά το κεφάλι. Ο Θανάσης Πικάσης δε ζητάει κάτι που δε δικαιούται. Αγωνίζεται όμως για τα αυτονόητα, βάζοντας ως ανάχωμα τη ζωή του. Γιατί αν είναι κάτι που δεν παζαρεύεται μέσα στις φυλακές, είναι το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.

Καλούμε κάθε αγωνιζόμενο υποκείμενο να σταθεί στο πλευρό αυτού του αγώνα, γιατί η ζωή κάθε κρατουμένου μετράει. Ενάντια στις μεθοδεύσεις των ανθρωποφυλάκων, ενάντια στην ατέρμονη τιμωρία όσων δε σκύβουν το κεφάλι ακόμα και μέσα στα κελιά, ενάντια σε κάθε απόπειρα οι φυλακές να μετατραπούν σε τάφους νεκροζώντανων ανθρώπων. Καλούμε σε πανελλαδική μέρα δράσης, για την αλληλεγγύη στον αγώνα του απεργού πείνας Θανάση Πικάση-την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη, για να εκφράσουμε με πράξεις το συλλογικό πάθος για την Ελευθερία.

Νίκη στην απεργία πείνας (από 8 Ιούλη) του αγωνιστή Θ. Πικάση

Νίκη στους αγώνες των κρατουμένων

Η δικτατορία του εγκλεισμού είναι ο καθρέφτης της δημοκρατίας

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Θανάση Πικάση