τι; : συγκέντρωση θεματική : Θ. Πικάσης από :

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

Πανελλαδική μέρα δράσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Θ.Πικάση

Πανελλαδική μέρα δράσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Θ.Πικάση

Συγκέντρωση Πέμπτη 19/9 19:00 Σύνταγμα

Ο αγωνιστής κρατούμενος Θανάσης Πικάσης βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8/7 διεκδικώντας να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού από όπου απήχθη εκδικητικά. Πιο συγκεκριμένα, στις 8/7 του ανακοινώνεται η εντολή της ΚΕΜ (Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών) για μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού σε αυτές του Αγ. Στεφάνου Πάτρας, την οποία και αρνείται ενώ ξεκινάει απεργία πείνας. Δύο μέρες μετά, μια διμοιρία ΕΚΑΜ εισβάλει στο κελί του και τον απαγάγει υπό απειλές σωματικής βίας, πετώντας στο πάτωμα και αφήνοντας πίσω την τσάντα με τα πράγματα του. Από τις 2/9, βρίσκεται πλέον στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού "Άγιος Παύλος" με την ΚΕΜ και τον εισαγγελέα Φιστόπουλο να παρατείνουν τον βασανισμό του, καθιστώντας πλέον την υγεία και τη ζωή του σε μεγάλο κίνδυνο, μην έχοντας κάνει καν τον κόπο να συνεδριάσουν για να εξετάσουν το αίτημά του.

Το αίτημα του απεργού, βασίζεται κυρίως στο ότι ως σπουδαστής στο ΙΕΚ Κορυδαλλού και ενεργός φοιτητής στο ΠΑΔΑ, επιθυμεί τη συνέχιση της παρακολούθησης των μαθημάτων του. Με τη μεταγωγή αυτή, αποκόβεται από κάθε συμμετοχή του στην εκπαίδευση η οποία αποτελεί κεκτημένο του κόσμου του αγώνα εντός των φυλακών. Η πρόσβαση στην εκπαίδευση σε συνδυασμό με τις εκπαιδευτικές άδειες συμβάλλουν στο να σπάσει η απομόνωση και η περιθωριοποίηση των έγκλειστων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με εντολή τη ίδιας της ΚΕΜ είχε μεταχθεί πριν έναν χρόνο από τις φυλακές της Άμφισσας στις φυλακές Κορυδαλλού ώστε να μπορεί να δέχεται επισκεπτήρια από την οικογένειά του η οποία δεν μπορεί να ταξιδεύει εκτός Αττικής λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Η στοχοποίησή του, τόσο από τη βασανίστρια κρατουμένων και διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού Μαρία Στέφη, όσο κι από τον μπάτσο αρχιφύλακα Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο, προκύπτει από τη μαχητική αγωνιστική του στάση εντός των τειχών. Ο Θ.Π. έχει κρατήσει διαχρονικά μια στάση ακέραια απέναντι σε όλα αυτά που αποτελούν κανονικότητα στον κόσμο του εγκλεισμού. Έχει αρνηθεί κατηγορηματικά να υπάρξει ο ρουφιάνος της ιστορίας, να δωροδοκήσει και να «τα έχει καλά» με οποιονδήποτε τρόπο με την υπηρεσία προκειμένου να κερδίσει τα προνόμια που η στάση αυτή φέρει. Η μεταγωγή του ακολουθεί μία σειρά τέτοιων μεταγωγών ως απάντηση στους αγώνες που δόθηκαν εντός των κρατικών κολαστηρίων ενάντια στις επικείμενες τότε αλλαγές του Σωφρονιστικού και την ψήφιση του νέου Ποινικού κώδικα. Σημαντική στιγμή του αγώνα αυτού που αποτελεί την αφορμή της υπηρεσίας για την εκδικητικότητά της απέναντι στους αγωνιστές κρατούμενους, αποτελεί το πανό που σηκώθηκε το Φθινόπωρο του 2023 εντός των φυλακών Κορυδαλλού και έγραφε "ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΟΙ ΓΑΜΩΖΩΕΣ".

Το κράτος στοχεύει στην εξόντωση των αγωνιζόμενων σκοπεύοντας να στείλει στις φυλακές του όσους/ες αμφισβητούν την κυριαρχία του με οποιονδήποτε τρόπο. Στοχοποιεί την παραβατικότητα των από τα κάτω, και ενώ ο εγκλεισμός αποτελεί φαινομενικά την τιμωρία τους, όσοι/όσες επιλέγουν να επιβιώσουν χρησιμοποιώντας τα όσα μέσα διαθέτουν εντός των τειχών διεκδικώντας τα απολύτως απαραίτητα, βιώνουν περαιτέρω στοχευμένα εκδικητική μεταχείριση.

Η χρήση των μεταγωγών για το σπάσιμο των ατομικών και συλλογικών αντιστάσεων εντός των φυλακών μπορεί να αποτελεί το αγαπημένο εργαλείο της Μ. Στέφη τα τελευταία χρόνια, είναι όμως μόνο ένα από το πλήθος τέτοιων εργαλείων που έχουν στα χέρια τους οι κρατικοί βασανιστές διαχρονικά. Οι αντιστάσεις των κρατουμένων ενάντια στην εξαθλίωση που ζουν εντός των φυλακών είναι αγώνες για τη ζωή και την αξιοπρέπεια και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του γενικότερου αντικρατικού αγώνα. Ως τέτοιους, θεωρούμε απόλυτα αναγκαίο να τους στηρίξουμε. Όχι γιατί οι φυλακές μπορούν να "εξανθρωπιστούν", αλλά γιατί στον αγώνα για την ολική καταστροφή τους κανείς και καμία δεν περισσεύει.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΙΚΑΣΗ

ΟΥΤΕ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ - ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΑΝΕ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον κρατούμενο απεργό πείνας Θ. Πικάση

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/95411/


Στήριξη της συγκέντρωσης αλληλεγγύης(Πέμπτη 19/9-19:00 Σύνταγμα),μέρα πανελλαδικής δράσης στον απεργό πείνας Θ.Πικάση

Στήριξη της συγκέντρωσης αλληλεγγύης(Πέμπτη 19/9-19:00 Σύνταγμα),μέρα πανελλαδικής δράσης στον απεργό πείνας Θ.Πικάση

Ο αγωνιστής κρατούμενος Θ. Πικάσης, βρίσκεται σε σκληρή απεργία πείνας από τις 8/7 βάζοντας υποθήκη τη ζωή του σε έναν αγώνα ζωής ή θανάτου για τη δικαίωση των αιτημάτων του (βλ. κείμενο από τον απεργό πείνας Θ. Πικάση: https://athens.indymedia.org/post/1631592/

Στεκόμαστε αλληλέγγυες/οι στον αγώνα του και στηρίζουμε τη συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 19/9 στις 19:00 στο Σύνταγμα - πανελλαδική μέρα δράσης στον κρατούμενο απεργό πείνας Θ. Πικάση (κάλεσμα της Συνέλευσης αλληλεγγύης στον κρατούμενο απεργό πείνας: https://athens.indymedia.org/post/1631751/ )

Οι κρατικοί δολοφόνοι, οι αρμόδιοι εισαγγελείς, η Μαρία Στέφη διευθύντρια του "σωφρονιστικού" κάτεργου του Κορυδαλλού, ο αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού Κων/νος Λαμπρόπουλος, το κτήνος-ανθρωποφύλακας-βασανιστής που τον χτύπησε στο κεφάλι πριν από λίγες ημέρες και συνολικά η πολιτική ηγεσία είναι υπεύθυνοι για τη ζωή του απεργού Θ. Πικάση. Η ανάλγητη και κυνική τους στάση απορρέει από τον ρόλο και τη θέση τους εντός του μηχανισμού. Και δεν είναι η πρώτη φορά που με αυτή τους τη στάση επιδιώκουν ένα νεκρό απεργό πείνας, όπως έχει συμβεί και άλλες φορές με πολιτικούς κρατούμενους (Γιάννη Μιχαηλίδη, Δημήτρη Κουφοντίνα κ.α.), από το να θεωρηθεί ότι "υποχωρούν" και δικαιώνουν τα αιτήματα ενός έγκλειστου αγωνιζόμενου απεργού πείνας. Δεν είναι όμως στο απυρόβλητο! Η αλληλεγγύη το όπλο μας.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΙΚΑΣΗ

λληλέγγυες/οι στον Επαναστατικό Αγώνα