τι; : συζήτηση θεματική : από :

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 στις 12.00

Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στην ομάδα αυτομόρφωσης Marx Attacks

Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στην Ομάδα Αυτομόρφωσης Marx Attacks

Η Ομάδα Αυτομόρφωσης για το Κεφάλαιο "Marx Attacks" συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τις συναντήσεις της στην κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ.

Η ομάδα επιχειρεί να προσεγγίσει το θεμελιώδες αυτό μαρξικό έργο χωρίς φόβο και με πολύ πάθος. Διαφοροποιούμαστε από τις ορθόδοξες μαρξιστικές προσεγγίσεις με τον συνακόλουθο οικονομισμό, τεχνολογικό ντετερμινισμό και παραγωγισμό τους. Ακολουθώντας νέες αναγνώσεις του μαρξικού έργου μετά τη δεκαετία του ΄60, προκρίνουμε μια ανάγνωση του Κεφαλαίου η οποία θεωρεί την αξία ως τη θεμελιακή ιστορική κοινωνική μορφή που καθορίζει το σύνολο των κοινωνικών σχέσεων στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής.

Η διαδικασία της αυτομόρφωσης είναι συλλογική. Όλα τα μέλη αναλαμβάνουν και προετοιμάζουν παρουσιάσεις με κριτήριο την έκταση και τη δυσκολία των επιμέρους κεφαλαίων, ενώ τα υπόλοιπα μέλη διαβάζουν τα κείμενα αναφοράς που προτείνονται. Οι παρουσιάσεις μπορούν να γίνουν απο μεμονωμένα μέλη ή από υποομάδες με βάση τις απαιτήσεις, τις διαθεσιμότητες, τις ανάγκες και τις επιθυμίες των μελών. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται δύο φορές το μήνα, Κυριακές απόγευμα. Αναγνωρίζουμε τις διαφορετικές ταχύτητες μεταξύ μας (γνωσιακά, ηλικιακά) και καταβάλλουμε προσπάθειες πραγματικής συμπερίληψης όλων σε αυτήν τη διαδικασία. Εκτιμάμε, όμως, πολύ τη συνέπεια και την όρεξη για συμμετοχή.

Κατά την περσινή χρονιά, καλύψαμε τις τρεις πρώτες ενότητες του πρώτου τόμου του Κεφαλαίου (1. Εμπόρευμα και Χρήμα, 2. Η Μετατροπή του Χρήματος σε Κεφάλαιο, 3. Η Παραγωγή της Απόλυτης Υπεραξίας, κεφ. 1-9 με βάση την ελληνική μετάφραση των εκδόσεων ΚΨΜ). Για δικές μας ανάγκες (πέρασε ένα ολόκληρο καλοκαίρι και, πώς να το κάνουμε, δεν βολεύει το Κεφάλαιο στην παραλία), αλλά και για να υποδεχτούμε νέα μέλη και να διευκολύνουμε τη συμμετοχή τους, θα πραγματοποιήσουμε ένα διήμερο εργαστήριο επανάληψης της ύλης της πρώτης χρονιάς στις 5-6/10 (Σάββατο και Κυριακή). Το εργαστήριο θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 18:00 και την Κυριακή στις 12:00. Είναι η κατάλληλη στιγμή για όποιο άτομο ενδιαφέρεται να αρχίσει να συμμετέχει στο εγχείρημα!

Για πληροφορίες, απορίες ή πρόσβαση στα SOS από τις παρουσιάσεις της περσινής χρονιάς, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στη διεύθυνση που ακολουθεί das.exkapitallexist@gmaiexl.com

Marx strikes back λοιπόν.

Ομάδα Αυτομόρφωσης για το Κεφάλαιο Marx Attacks

13/9/2024