τι; : συγκέντρωση θεματική : από :

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 στις 19.00

συγκέντρωση για Μοχάμετ Καμράν Ασίκ και αλληλεγγύη στους προσαχθέντες

Η οικογένεια του Μοχάμετ Καμράν Ασίκ τον αναζητούσε για μία ολόκληρη εβδομάδα και διαπίστωσε ότι είχε περάσει από τα περισσότερα αστυνομικά τμήματα της Αθήνας. Η σορός του βρέθηκε στο μοναδικό σημείο του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα όπου δεν υπήρχαν κάμερες. Η οικογένεια του νεκρού μετανάστη διαπίστωσε ότι το σώμα του είχε εμφανή σημάδια από τα βασανιστήρια που υπέστη μέχρι θανάτου. Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι τον χτύπησαν σε όλο του το σώμα, τον έκαψαν και τον υπέβαλαν στο βασανιστήριο της φάλαγγας. Είναι προφανές ότι πρόκειται για δολοφονία.

Στο συγκεκριμένο τμήμα-κολαστήριο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως Άντρο Χρυσαυγιτών, είχε σημειωθεί και προηγούμενη δολοφονία: ένας 46χρονος Μπαγκλαντεσιανός, ο οποίος πέθανε επίσης ύστερα από βασανιστήρια. Ο διοικητής του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα είχε βρεθεί με οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής, μέρος του οποίου κρυβόταν και μέσα στο τμήμα. Το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα είναι γνωστό για τους βασανισμούς, καθώς και για τις σεξουαλικές και ρατσιστικές επιθέσεις που διαπράττονται εντός του.

Πορείες ξέσπασαν χθες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. Μετά την πορεία στην Αθήνα, οι αστυνομικοί προσήγαγαν 4 άτομα, εκ των οποίων τα 2 συνελήφθησαν. Αναρτήθηκαν καλέσματα για συγκέντρωση αλληλεγγύης χθες στις 23:30 έξω από τη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων σήμερα στις 12:00.

Στηρίζουμε τα καλέσματα για συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στα προσαχθεντα από την πορεία για την ρατσιστική κρατική δολοφονία του μετανάστη εργάτη Μοχάμετ Καμράν Ασίκ.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης σήμερα 27/09 στις 19:00 στην πλατεία Δημοκρατίας Αγρινίου.

πηγή : email που λάβαμε στις 27 Σεπτεμβρίου 08h