Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 στις 12.30

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα πορείας για κρατική δολοφονία του Μοχάμεν…

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα της πορείας για την κρατική δολοφονία του Μοχάμεντ Καμραν

Το πρωί της 21ης Σεπτεμβρίου βρίσκεται νεκρός στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα ο Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ με την αστυνομία να προσπαθεί να συγκαλύψει το περιστατικό.

Η οικογένεια του τον αναζητεί από τις 13/9 χωρίς να μπορούν να μάθουν που βρίσκεται, αργότερα έγινε γνωστό πως τον μετέφεραν από τμήμα σε τμήμα μέχρι που βρέθηκε νεκρός.

Οι βασανιστές του στην προσπάθεια τους να συγκαλύψουν τα έργα τους κάνουν λόγο για θάνατο από παθολογικά αίτια ενώ σε φωτογραφίες του δολοφονημένου που διέρρευσαν είναι φαναρά τα σημάδια βασανισμού του και τα ίχνη στους καρπούς του από τις χειροπέδες. Σε μια δεύτερη προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα σημάδια στο σώμα του οι μπάτσοι λένε πως ευθυνόταν προηγούμενη συμπλοκή του Μοχάμεντ με αλβανούς συγκρατούμενους του.

Όλα αυτά συνέβησαν βολικά τυχαία σε σημείο που δεν έβλεπαν οι κάμερες.

Άλλο ένα 'μεμονωμένο' περιστατικό έρχεται να προστεθεί στην ατελείωτη σειρά από 'μεμονωμένους' βασανισμούς και δολοφονίες από τα σκουπίδια της ΕΛΑΣ.

Από τις συχνές δολοφονίες ρομά, όπως του Νίκου Σαμπάνη με στο Πέραμα με τους ΔΙΑΣ να ρίχνουν 36 σφαίρες επειδή ο οδηγός του οχήματος δεν σταμάτησε στο μπλόκο, του Κώστα Φραγκούλη, 16 ετών, με σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού και την σχεδόν εξ επαφής εκτέλεση του Χρήστου Μιχαλόπουλου στη Βοιωτία. Την δολοφονία μετά από ξυλοδαρμό του Κώστα Μανιουδάκη και τα βασανιστήρια που οδήγησαν στον θάνατο τον Βασίλη Μάγγο, τον ομαδικό βιασμό 19χρονης στο Α.Τ. Ομόνοιας, τη δολοφονία του μετανάστη Εμπουκά Μαμασουμπέκ στο ίδιο τμήμα και το λιντσάρισμα μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου από μπάτσους και νοικοκυραίους.

Από τον Σιδέρη και την Τσιβικά το '76, το Νίκο Σακελλίωνα και τον Αλέξη Γρηγορόπουλο το '08 και την Κατερίνα Γκουλιώνη το '09 μέχρι και σήμερα Κράτος-Μπάτσοι-Δικαστές Βασανίζουν, Βιάζουν, Δολοφονούν και συγκαλύπτουν.

Και ενώ από τη μία οι μπάτσοι βιαστές-βασανιστές-δολοφόνοι σε ελάχιστες περιπτώσεις βρίσκονται αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη, αθωώνονται ή θα καταδικαστούν σε αστεία μικρές ποινές και συνήθως τη γλιτώνουν με μια ΕΔΕ, βλέπουμε από την άλλη τα αλληλέγγυα και τα αγωνιστά να συλλαμβάνονται με βαρύτατα κατηγορητήρια.

Μάλιστα πλέον, με τον νέο ποινικό κώδικα ποινικοποιείται ακόμα πιο έντονα κάθε μορφή αντίστασης και αυστηροποιούνται οι ποινές αυξάνοντας κατά πολύ τις πιθανότητες φυλάκισης ακόμα και για πλημμελήματα αλλά και το χρόνο φυλάκισης και γενικότερα δυσχεραίνει κι άλλο την υπεράσπιση του υπόδικου. (π.χ. με την απαλλαγή των μπάτσων από την παρουσία τους στο δικαστήριο και τον περιορισμό των πολυμελών δικαστηρίων αυξάνοντας την εξουσία των δικαστών).

Την Πέμπτη 26/9 καλείται συγκέντρωση και πορεία στο Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα σαν απάντηση στην κρατική δολοφονία. Η πορεία χτυπιέται από τα Ματ και γίνονται 4 προσαγωγές εκ των οποίων οι 2 μετατρέπονται σε συλλήψεις. Τα συντρόφια κατηγορούνται με 3 κακουργήματα (έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών, απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης) και 5 πλημμελήματα (διατάραξη ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων, οπλοφορία, επικίνδυνη σωματική βλάβη εναντίον υπαλλήλου) και περνάνε από εισαγγελέα και ανακριτή τη Δευτέρα 30/9.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/95530/