Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024 στις 19.00

Συγκέντρωση για την κρατική δολοφονία του Μοχάμεντ Καμράν

ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΕΙ, ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ

Την Πέμπτη 26/9 γνωστοποιήθηκε η δολοφονία του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ, μετανάστη εργάτη από το Πακιστάν, μέσα στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα ενώ αγνοούνταν για μία εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας μεταφερόταν σε άλλα τμήματα του κέντρου της Αθήνας . Το Σάββατο 21/9 βρέθηκε νεκρός μέσα στο ΑΤ, στο μοναδικό σημείο που δεν καλυπτόταν από κάμερες, με εμφανή σημάδια βασανισμού και ξυλοδαρμού, μώλωπες, εκδορές σε όλο του το σώμα. Η δολοφονία του από τους μπάτσους δεν αποτελεί μεμονωμένο σύμβαν αλλά έρχεται να προστεθεί στα εκατοντάδες άλλα περιστατικά (παρά)κρατικής ρατσιστικής βίας από τα pushbacks, τις επιχειρήσεις σκούπα , τα πογκρόμ και τους ξυλοδαρμούς ως τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η κρατική βία απέναντι στους μετανάστες δεν περιορίζεται στην σωματική, αλλά εκτείνεται σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους. Ο κρατικός μηχανισμός με το πρόσχημα του «εθνικού φρονήματος» επιχειρεί να αποτυπώσει στις συνειδήσεις ένα απανθρωποποιημένο προφίλ του μετανάστη ώστε να μπορεί να τον χρησιμοποιεί ως εξιλαστήριο θύμα και ειδικά σε περιόδους κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος. Τους στερεί οποιοδήποτε δικαίωμα, τους εργαλειοποιεί ως φτηνά εργατικά χέρια και προκαλεί την διαστρωμάτωση και τον κατακερματισμό της εργατικής τάξης με στόχο να αποπροσανατολίσει και να καταστείλει τους αγώνες από τα κάτω. Αυτή η συνθήκη περιθωριοποίησης των μεταναστών, έχει ως έκβαση την εργασία τους για ψίχουλα σε απάνθρωπα εργασιακά περιβάλλοντα, με το διαρκές αίσθημα επισφάλειας, υπό την απειλή της απέλασης, της βίαιης επιστροφής στα κέντρα κράτησης, της φασιστικής βίας και των δολοφονικών πρακτικών των μπάτσων.

Όσο κι αν επιχειρείται η συγκάλυψη των κρατικών δολοφονιών και κανονικοποιείται η απάθεια μπροστά στην αυθαιρεσία της εξουσίας, εμείς οφείλουμε να μην συνηθίσουμε στον θάνατο και στην απαξίωση των ζωών μας. Η μόνη απάντηση απέναντι στην καταστολή είναι η αντίσταση στον δρόμο και ο διαρκής αγώνας για έναν κόσμο χωρίς σύνορα, χωρίς κράτη και εξουσία.

ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΙ ΜΑΝΩΛΑΔΑ

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΩΝ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Ελευθεριακή Συνέλευση Τερμίτες

πηγή : email που λάβαμε στις 1 Οκτωβρίου 11h