τι; : συγκέντρωση θεματική : από :

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024 στις 10.00 πμ

Συγκεντρωση ενάντια στις διώξεις του ΕΜΠ

Κάλεσμα στήριξης της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του ΑΠΘ

Πέμπτη 3/10 στις 10:00

Την Παρασκευή 27/9 πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο της Αθήνας η Βραδιά του Ερευνητή. Ο νέος πρύτανης του ΕΜΠ Χατζηγεωργίου την ίδια ημέρα, αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα άτυπο lockdown, αφήνοντας ανοιχτή μόνο την είσοδο της οδού Πατησίων, στην οποία μάλιστα τοποθέτησε ασφαλίτες και κάθε λογής μπάτσους, ώστε να την φυλάνε αλλά και να απαγορεύουν την είσοδο σε όποιον και όποια τους φαινόταν ύποπτος, προχωρώντας με αυτό τον τρόπο και σε προσαγωγές ατόμων. Την ίδια στιγμή το Σωματείο των Εργαζομένων στην Έρευνα, αποφάσισε να κάνει παρέμβαση στην εκδήλωση, ώστε να αναδείξει τα σοβαρά εργασιακά ζητήματα του κλάδου. Ο Χατζηγεωργίου, μη αρκούμενος στον ήδη ασφυκτικό κλοιό που δημιούργησε στα πέριξ του Πολυτεχνείου, αποφάσισε να καλέσει μονάδες της ΟΠΚΕ, οι οποίοι ξυλοκόπησαν και προσήγαγαν κόσμο που βρισκόταν εκείνη την στιγμή μέσα στους διαδρόμους του κτιρίου. Από τις προσαγωγές αυτές, οι 11 κατέληξαν σε συλλήψεις. Μέσα σε αυτές τις συλλήψεις βρίσκονταν και αλληλέγγυος κόσμος αλλά και συνδικαλιστές στην έρευνα.

Χθες, έγινε γνωστή και η αποστολή πειθαρχικού από το ΕΜΠ και τον Κοσμήτορα της σχολής Τσανάκα προς φοιτήτρια συνδικαλίστρια με σκοπό την τρομοκράτηση του φοιτητικού κινήματος, την ποινικοποίηση της πολιτικής δραστηριότητας στα πανεπιστήμια προσδιορίζοντας την εκκίνηση της εφαρμογής του νόμου Κ-Χ, ο οποίος προβλέπει πειθαρχικές διώξεις και διαγραφές σε φοιτητές που δεν πληρούν τα κριτήρια του αποστειρωμένου πανεπιστημίου που θέλουν να χτίσουν.

Στηρίζουμε την κίνηση του σωματείου και στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όσους και όσες παλεύουν απέναντι στις πρυτανικές αρχές, οι οποίες δεν σταματούν να τρομοκρατούν, να στοχοποιούν αγωνιστές και να τάσσονται υπέρ ενός ιδιωτικοποιημένου και πλήρως αποστειρωμένου πανεπιστημίου, εκκενώνοντας καταλήψεις εντός αυτού και γκρεμίζοντας στέκια φοιτητών, τα μέρη δηλαδή από όπου εκκινούν οι αγώνες μας. Μάλιστα δεν διστάζουν να προωθούν ένα επιχειρηματικό πανεπιστήμιο, το οποίο προωθεί τις χορηγίες από προμηθευτές καυσίμων στο Ισραήλ στηρίζοντας έτσι την πολεμική μηχανή που αυτή την στιγμή επιχειρεί την γενοκτονία των Παλαιστίνιων.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΑΣΥΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ 11 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ

ΟΥΤΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΆ ΟΥΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Αναρχικη Συνεύλευση Φοιτητών/τριων Quieta Movere