τι; : συζήτηση θεματική : από :

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 στις 17.00

Συζήτηση για την Υπεράσπιση των Ελεύθερων και Δημόσιων Χώρων

Η επίθεση στα αυτοοργανωμένα φεστιβάλ, είναι επίθεση στο ευρύτερο αντικαπιταλιστικό κίνημα.

Το δόγμα "καταστολή, νόμος και τάξη" έρχεται πλέον να επιβληθεί σε οτιδήποτε αποκλίνει από το κυρίαρχο αφήγημα του Κράτους.

Οι κινηματικές πολιτικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις διώκονται, καταστέλλονται ή ακυρώνονται.

Αντιθέτως, εκδηλώσεις που ενισχύουν το πολιτικό αφήγημα του εξευγενισμού, με πλάτες χορηγών και μπράβων, όχι μόνο συνέχιζαν να οργανώνονται αλλα πλήθυναν κιόλας.

Αυτοί οι επιχειρηματικοί σχεδιασμοί του Κράτους και του Κεφαλαίου, μετατρέπουν τους δημόσιους χώρους σε πεδία κερδοφορίας και τα πανεπιστήμια σε αποστειρωμένους αποπολιτικοποιημένους χώρους.

Φυσικά, η σύγκρουση μεταξύ των κρατικών σχεδιασμών, με τις επιθυμίες της κοινωνίας δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ένα πρόσφατο φαινόμενο.

Η επιθετική αυτή συνθήκη απαιτεί την συλλογική μας απάντηση, με συντονισμό και εντατικοποίηση των αγώνων μας για την επανοικειοποίηση των ελεύθερων και δημόσιων χώρων.

Στην ανοιχτή συζήτηση την 1η μέρα του φεστιβάλ υπήρξε μαζική συμμετοχή τόσο μεμονωμένων ατόμων όσο και συλλογικοτήτων. Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε ότι το επόμενο βήμα είναι μια συνάντηση ώστε να μοιραστούμε τους προβληματισμούς και τα εμπόδια που απορρέουν από την τρέχουσα συνθήκη.

Όπως και να οργανώνουμε και να συντονίσουμε δράσεις για την διεκδίκηση των δημοσίων χώρων στο τώρα, έξω από την λογική της εμπορευματοποίησης και του κέρδους.

Ως αυτοοργανωμένη μουσική ομάδα Punk Against Capitalism, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κάλεσμα για ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τους ελεύθερους δημόσιους χώρους και την επανοικειοποίησή τους.

Καλούμε την Κυριακή 20.10 στις 17:00 στο Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου κάθε αυτοοργανωμένο φεστιβάλ, συλλογικότητα και άτομο, ώστε να συζητηθεί η υφιστάμενη κατάσταση αλλά και προτεινόμενες μελλοντικές δράσεις.

Απέναντι στην απάθεια, την αλλοτρίωση και την ανάθεση, να απαντήσουμε με συλλογικοποίηση και συντονισμό των δράσεών μας.

Μόνο με τον αγώνα μας θα μπορέσουμε να αντισταθούμε στην συνολική επίθεση που δεχόμαστε από το Κράτος και το Κεφάλαιο.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ Σ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Punk Against Capitalism

πηγή : email που λάβαμε στις 3 Οκτωβρίου 20h