τι; : προβολή θεματική : από :

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024 στις 19.30

Προβολή: The Revolution will not be televised

Στα πλαίσια του καθιερωμένου ανοίγματος του χώρου, την Τρίτη 15 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκυμαντέρ του Don Lett με τίτλο "The Revolution will not be televised". Ο χώρος θα είναι ανοιχτός από τις 6 το απόγευμα με ήχους από το φάσμα της "μαύρης μουσικής". Το ντοκυμαντέρ θα προβληθεί στις 8, και θα ακολουθήσει μπαρ μέχρι τις 11.

Ευχαριστούμε τα συντροφάκια από Αθήνα για την παραχώρηση του ντοκυμαντέρ και τη δουλειά που έκαναν για να υπάρχουν ελληνικοί υπότιτλοι.

Ο Gil Scott-Heron ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς μουσικούς και ποιητές των τελευταίων 50 ετών. Στο ντοκιμαντέρ του Don Letts, ο Gil αφηγείται τη δική του ιστορία για πρώτη φορά - από το να είναι ένα από τα πρώτα μαύρα παιδιά που ενσωματώθηκαν σε ένα "λευκό¨ κρατικό σχολείο του Νότου μέχρι να γίνει ο Νονός του Rap. Υπάρχουν συνεισφορές από τους Chuck D, Mos Def, Richie Havens και The Last Poets, μεταξύ άλλων. Γυρισμένο τον Οκτώβριο του 2003, ο Gil παίζει ζωντανά και απαγγέλλει ποίηση στους δρόμους του Χάρλεμ, που έχουν εμπνεύσει τόσο μεγάλο μέρος της μουσικής του

πηγή : https://www.facebook.com/events/5351313361259…
πηγή : email που λάβαμε στις 8 Οκτωβρίου 15h