τι; : δίκη θεματική : αντιφασισμός από :

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024 στις 9.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Αντιφασιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης

Την Τρίτη 15/10 έχει οριστεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό των δύο συντρόφων που συνελήφθησαν στην αντιφασιστική διαδήλωση στη Σταυρούπολη στις 2/10/21. Η πορεία καλέστηκε ως μια άμεση απάντηση στις φασιστικές γκρούπες που εκείνη την περίοδο προσπάθησαν να ξαναβγούν στην επιφάνεια μέσα από επιθέσεις που πραγματοποίησαν σε αντιφασίστες μαθητές στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, αλλά και σε φοιτητές αριστερών παρατάξεων που είχαν βρεθεί στο σχολείο για αντιφασιστική παρέμβαση μετά τις επιθέσεις που δέχτηκαν οι πρώτοι. Φυσικά, τα παραπάνω χτυπήματα δεν θα μπορούσαν να γίνουν αν δεν υπήρχε το κλείσιμο του ματιού από ακροδεξιούς καθηγητές και η βοήθεια των μπάτσων. Σε εκείνη τη διαδήλωση πλήθος κόσμου γέμισε τους δρόμους των δυτικών συνοικιών και δήλωσε πως εθνικιστές, ρατσιστές και φασίστες δεν χωράνε στις γειτονιές της εργατιάς.

Οι δυνάμεις καταστολής, ως συνέχεια του έργου τους στα γεγονότα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, αλλά και του διαχρονικού τους ρόλου να συνεργάζονται με παρακρατικούς και φασίστες, υπηρετώντας τα αφεντικά, χτύπησαν απροκάλυπτα και χωρίς αφορμή την πορεία όταν έφτανε προς το κέντρο της πόλης. Ακολούθησε κυνηγητό και ξύλο από τα ΜΑΤ και η σύλληψη των δύο συντρόφων με ένα φτιαχτό κατηγορητήριο που οι μπάτσοι φορτώνουν σχεδόν σε κάθε διαδηλωτή/τρια που συλλαμβάνουν. Συγκεκριμένα, οι σύντροφοι κατηγορούνται για αντίσταση κατά της αρχής, απόπειρα σωματικής βλάβης, διατάραξη κοινής ειρήνης, οπλοφορία (!), απείθεια και φθορά ξένης περιουσίας.

Σε συνθήκες κρίσης και ανέχειας, το κράτος και το κεφάλαιο προσπαθούν να ποτίσουν με το δηλητήριο του φασισμού το κοινωνικό σώμα. Προσπαθούν να πείσουν ότι για τη φτώχεια, την ακρίβεια και την ανεργία φταίνε οι πιο αδύναμοι, οι απόκληροι, οι φτωχοδιάβολοι, οι μετανάστες και οι μετανάστριες. Καλλιεργούν το εθνικιστικό μίσος στους υπηκόους ώστε να έχουν έτοιμο κρέας για την πολεμική τους μηχανή. Μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια από ΜΜΕ, παπαδαριό και λοιπούς καλοθελητές για να αποκρύψουν την αλήθεια ότι την καταπίεση και τη φτώχεια γεννούν και συντηρούν το κράτος και τα αφεντικά.

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε στο δρόμο. Στον δρόμο που πολεμάται και νικιέται ο φασισμός. Στήνοντας οδοφράγματα ενάντια στον θεσμικό φασισμό που πνίγει και δολοφονεί τα ταξικά μας αδέρφια στο Αιγαίο και στον Έβρο. Στήνοντας οδοφράγματα ενάντια σε μπάτσους και φασίστες, τα πιστά σκυλιά των αφεντικών, για να μην υπάρξει άλλος δολοφονημένος όπως ο Σαχζάτ Λουκμάν και ο Παύλος Φύσσας. Στρέφουμε τα πυρά μας σε αυτούς που μας κλέβουν τη ζωή, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες της τάξης μας. Κάθε φορά που οι φασίστες θα επιχειρούν να εμφανιστούν στη δημόσια σφαίρα, θα μας βρίσκουν μπροστά τους και θα γυρνάνε στις τρύπες τους.

Πόλεμος με όλες τις δυνάμεις μας σε κράτος και κεφάλαιο.

Θάνατος στο φασισμό.

Πίσω ρουφιάνοι - Εμπρός σύντροφοι.

Ζήτω το παγκόσμιο προλεταριάτο.

Αλληλεγγύη στους 2 διωκόμενους συντρόφους.

Μικροφωνική Παρασκευή 11/10 18:00 Τσιμισκή & Ναυαρίνου

Συγκέντρωση αλληλεγγύης, Τρίτη 15/10 στις 9:00 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Αναρχική ομάδα Πυρανθός


1 2 3 4

Αλληλεγγύη στους 2 συντρόφους , της αντιφασιστικής διαδήλωσης 2/10/21 στην Σταυρούπολη

Στις 2 Οκτώβρη 2021 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική διαδήλωση στην Σταυρούπολη, η οποία χτυπήθηκε από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να συλληφθούν 2 σύντροφοι με τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, της οπλοφορίας, της αντίστασης κατά της αρχής, της απόπειρας (επικίνδυνης) σωματικής βλάβης σε βάρος δημοσίου υπαλλήλου και της φθοράς του εξοπλισμού του, καθώς και της απείθειας λόγω του οτι αρνήθηκαν να δώσουνε αποτυπώματα. Η δίκη πραγματοποιήθηκε στις 19/10/22 και καταδικάστηκαν: ο ένας κατηγορούμενος καταδικάστηκε για απόπειρα σωματικής βλάβης και οπλοφορια με σύνολο ποινής 11 μήνες και 3 έτη αναστολή και ο δεύτερος για αντίσταση κατά της αρχής με σύνολο ποινής 9 μήνες με 3 έτη αναστολή, και οι δύο για διατάραξη κοινής ειρήνης. Στις 15/10/24 έχει οριστεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό

Εκείνη την περίοδο θρασύδειλες φασιστικές ομάδες προσπάθησαν να διεισδύσουν σε σχολεία λαϊκών περιοχών, χρησιμοποιώντας τα ως ορμητήρια για να επιτεθούν με δολοφονικό τρόπο σε μέλη φοιτητικών παρατάξεων και αριστερών οργανώσεων. Παρόμοια γεγονότα συνέβησαν και στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης αλλά και στο Ν. Ηράκλειο στην Αθήνα, έπειτα από επιθέσεις ακροδεξιών παρακρατικών οργανώσεων. Η απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος ήταν άμεση και δυναμική. Πραγματοποιήθηκαν 2 συγκεντρώσεις, μία την Τετάρτη 29/9 με χιλιάδες κόσμου (περίπου 4.000) να την πλαισιώνει και σε συνέχεια αυτής το Σάββατο 2/10 πραγματοποιήθηκε εκ νέου μια ακόμη διαδήλωση στο πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά με περίπου 2.000 κόσμο. Το κράτος και η ακροδεξιά διαχείριση της παρούσας κυβέρνησης δεν θα μπορούσε να δεχτεί τη δυναμική παρουσία του κινήματος στον δρόμο. Χωρίς καμία αφορμή οι διμοιρίες των ΜΑΤ κινήθηκαν επιθετικά προς το μπλοκ των αναρχικών δυνάμεων και κατόρθωσαν να αιχμαλωτίσουν δύο συντρόφους που συμμετείχαν στη διαδήλωση. Χτύπησαν το μπλοκ ώστε να τρομοκρατήσουν τους χιλιάδες που ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα και ήλθαν να διαδηλώσουν κατά της φασιστικής απειλής.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τον κοινωνικό ρόλο των φασιστικών μορφωμάτων, και γνωρίζουμε επίσης πως η μήτρα τους είναι το ίδιο το κράτος και η κυρίαρχη ιδεολογία, καθώς και ότι η φασιστική βία εκτονώνεται πάνω στους αγωνιστές πότε με τη μορφή των γκλομπ των μπάτσων δολοφόνων, και πότε με τα μαχαίρια παρακρατικών συμμοριών. Η δίωξη του αναρχικού συντρόφου αντιφασιστά Δ.Μ. για τη συγκέντρωση στο εφετείο τη μέρα καταδίκης της Χρυσής Αυγής, η δίωξη των 51 αντιφασιστών με πρόσχημα τη φθορα μνημείου, καθώς και τρεις εισβολές και η πρόσφατη εκκένωση της κατάληψης Libertatia - μιας κατάληψης που πυρπολήθηκε από φασίστες υπό την επιτήρηση των μπάτσων και ανοικοδομείται τα τελευταία έξι χρόνια από τον κόσμο του αγώνα - είναι μόνο ελάχιστα από τα πρόσφατα κιόλας παραδείγματα που καταδεικνύουν τη συνεργασία του κρατικού συστήματος με τους παρακρατικούς μηχανισμούς.

Την ίδια στιγμή το κράτος στην προσπάθεια διατήρησης της εξουσίας του επιχειρεί να διαρρήξει καθετί συλλογικό, να σβήσει τη μνήμη αγώνων του παρελθόντος και να συντρίψει όποιον σήμερα ορθώνει ανάστημα στη διαρκώς κλιμακούμενη κρατική βία. Οι συνεχείς επιθέσεις εναντίον των καταλήψεων, η καταστολή του αναρχικού κινήματος και οι διώξεις αγωνιστών/τριών, η αστυνομοκρατία στο κέντρο των πόλεων, η επίθεση στην απεργία και τις εργατικές κινητοποιήσεις, στο πανεπιστημιακό άσυλο και τον κοινωνικό του χαρακτήρα και οι συνεχιζόμενες κρατικές δολοφονίες φτωχών, ρομά και προσφύγων- μεταναστών αποτελούν μέρη του κατασταλτικού πλέγματος του κράτους για την καθυπόταξη της κοινωνίας και των αντιστάσεών της.

Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες, όπου η κυρίαρχη προπαγάνδα επιχειρεί να επικρατήσει στον δημόσιο λόγο, προωθώντας εθνικιστικές, ρατσιστικές και μισαλλόδοξες αντιλήψεις, δημιουργείται το πρόσφορο έδαφος τόσο για τη συντηρητικοποίηση της κοινωνίας όσο και για την ανάπτυξη φασιστικών μορφωμάτων. Ο ευρύτερος χώρος της ακροδεξιάς βρίσκεται σε μια περίοδο ζυμώσεων, με φασιστικές γκρούπες να εμφανίζονται στο δημόσιο πεδίο ή και στον δρόμο, όπως το παράδειγμα της αποτυχημένης απόπειρας για πανευρωπαική φασιστοσύναξη τον περασμένο Νοέμβρη στην Αθήνα.

Εμείς ως αναρχικοί/κές και αντιφασίστες/τριες στεκόμαστε δίπλα στους συντρόφους μας, θα είμαστε στον δρόμο για να υπερασπιστούμε για άλλη μια φορά την ανθρωπιά και τη ζωή. Δηλώνουμε πως οποιαδήποτε κρατική πολιτική πριμοδότηση της φασιστικής εφεδρείας θα μας βρει απέναντι, σε κάθε πεδίο που αυτή εκφράζεται. Με όπλα μας την κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη, την οργάνωση στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές φτιάχνουμε τις αντιστάσεις και οικοδομούμε έναν νέο κόσμο ισότητας και ελευθερίας.Η πάλη ενάντια στον σάπιο κόσμο της εξουσίας, του κράτους και του κεφαλαίου, ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις απαιτεί συνεχή και οργανωμένο αγώνα.

Μικροφωνική Παρασκευή 11/10 18:00 Τσιμισκή & Ναυαρίνου

Συγκέντρωση αλληλεγγύης, Τρίτη 15/10 στις 9:00 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

ΔΟΥΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αναρχική πολιτική οργάνωση - Ο.Σ. | τ.σ. Θεσ/νίκης


1 2 3 4

Αλληλεγγύη στους δύο διωκόμενους αναρχικούς-αντιφασίστες συντρόφους της αντιφασιστικής πορείας στη Σταυρούπολη στις 02/10/21

από κατάληψη Libertatia

post image

Τρία χρόνια πριν, τον Σεπτέμβρη του 2021 γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα προσπάθειας των φασιστών να ριζώσουν τα μισαλλόδοξα χαρακτηριστικά τους στην τοπική κοινωνία, στοχεύοντας κυρίως τα νεαρότερα άτομα στις πιο λαϊκές και φτωχές συνοικίες της Θεσσαλονίκης. Έτσι, στις 28/9/21 φασιστικές γκρούπες επιτίθενται σε μέλη φοιτητικών συλλόγων και αριστερών οργανώσεων έξω από ΕΠΑΛ του Ευόσμου και της Σταυρούπολης, ενώ δεν έλειψαν ούτε οι ναζιστικοί χαιρετισμοί αλλά ούτε και τα ακροδεξιά παραληρήματα. Η απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος ήταν άμεση και δυναμική, με 4.000 άτομα να πραγματοποιούν πορεία στην Σταυρούπολη, αναδεικνύοντας τα αντιφασιστικά προτάγματα, μόλις μια μέρα μετά την φασιστική επίθεση.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 02/10 το αντιφασιστικό κίνημα συγκεντρώθηκε ξανά στα Δυτικά, στο Στρατόπεδο Π.Μελά και έγινε εκ νέου πορεία με 2.000 άτομα. Τα ένστολα τσιράκια της εξουσίας, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τη στενή τους σχέση με το φασιστικό παρακράτος, επιτέθηκαν στο αναρχικό-αντιφασιστικό μπλοκ της πορείας, πνίγοντας το στα χημικά, χτυπώντας διαδηλωτές και διαδηλώτριες και συλλαμβάνοντας τελικά 2 άτομα. Το κράτος και η ακροδεξιά διαχείριση του ούτε μπορούσαν, ούτε μπορούν να ανεχτούν την παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος και δη του αναρχικού-αντιφασιστικού αγώνα.

Έτσι, τον Οκτώβρη του 2022 το Δικαστήριο καταδικάζει τους δύο συλληφθέντες συντρόφους, αποδίδοντάς τους έξι κατηγορίες, οι οποίες είναι η διατάραξη κοινής ειρήνης, η οπλοφορία, η αντίσταση κατά της αρχής, η απόπειρα (επικίνδυνης) σωματικής βλάβης σε βάρος δημοσίου υπαλλήλου και η φθοράς του εξοπλισμού του, καθώς και η απείθεια λόγω του ότι αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα. Στις 15/10/24 η υπόθεση εκδικάζεται στο εφετείο μετά το σχετικό αίτημα των δύο διωκόμενων συντρόφων.

Γνωρίζουμε καλά τις συγγενικές σχέσεις κράτους-παρακράτους, άλλωστε αποδεικνύονται ξεκάθαρα συνεχώς με πολλαπλά παραδείγματα. Το σάπιο εξουσιαστικό σύστημα είναι αυτό που γεννά και θρέφει τον φασισμό, και ο φασισμός αντίστοιχα το στηρίζει. Η ύπαρξη του κράτους είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξη του φασισμού και επηρεάζει συνολικά την κοινωνία σε όλα τα πεδία της ζωής. Δεν πρόκειται όμως να αφήσουμε στην κυριαρχία, στα τσιράκια της και στους φασίστες ούτε σπιθαμή γης. Να οργανωθούμε στη βάση, αντιιεραρχικά και αδιαμεσολάβητα, να συλλογικοποιηθούμε και να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο και φασισμό που σπέρνουν τρομοκρατία, θάνατο και καταστροφή.

Κόντρα στη σαθρή ελληνική δικαιοσύνη να οργανώσουμε τις συλλογικές μας αντιστάσεις με όπλο μας την έμπρακτη αλληλεγγύη και παλέψουμε ενάντια σε όσους προσπαθούν να μας στερήσουν τη ζωή και την ελευθερία, και να οικοδομήσουμε έναν κόσμο πραγματικής δικαιοσύνης και ελευθερίας.

Αντιφασιστική μικροφωνική αλληλεγγύης στους δύο διωκόμενους αναρχικούς-αντιφασίστες συντρόφους την Παρασκευή 11/10, 18:00, Τσιμισκή & Ναυαρίνου

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την ημέρα της δίκης, Τρίτη 15/10, 9:00, Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΠΑΤΣΟΙ&ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ

Κατάληψη Libertatia


1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης, Τρίτη 15/10 στις 9:00 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Κατά την διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην περιοχή της Σταυρούπολης στις 2 Οκτωβρη του 2021, δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν στην συγκέντρωση με αποτέλεσμα την συλλήψη δύο συντρόφων.

Η συγκέντρωση καλέστηκε μέσα σε μια περίοδο όπου γκρούπες φασιστών προσπαθούσαν να διεισδύσουν μέσα στα σχολεία,προχωρώντας και σε επίθεση κατά αντιφασιστών/στριων έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Αντίστοιχου χαρακτήρα επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν και σε περιοχές της Αθήνας.

Τα άμεσα αντανακλαστικά του μαχητικού αντιφασιστικού κινήματος οδήγησαν σε μαζική συγκέντρωση-πορεία στην Σταυρούπολη. Οι δυνάμεις καταστολής με τις γνωστές «οργανικές» σχέσεις που έχουν με την εφεδρεία του κρατικοκαπιταλιστικού συστήματος, τους φασίστες, καταδεικνύονται συνεχώς. Είναι σπλάχνα από τα σπάχλα του συστήματος εξουσίας που στην προσπάθειά επιχειρεί την διάβρωση κάθε συλλογικής και ταξικής συνείδησης για την άνευ εμποδίων εκπλήρωση των σχεδίων του, αυτή της υποτίμησης της ανθρώπινης ζωής και της καταπίεσης της κοινωνικής βάσης για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Οι σύντροφοι αυτήν την στιγμή δικάζονται στο δευτεροβάθμιο Εφετείο μετά από την πρώτοβαθμια καταδίκης τους σε πρώτο βαθμό Μέσα σε αυτό το σάπιο και εξουσιαστικό σύστημα και την ταξική αστική δικαιοσύνη δεν μπορούμε να έχουμε αυταπάτες. Οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό των συντρόφων μας συλλογικά και με αλληλεγγύη, υπερασπιζόμενοι/ες των αγώνα ενάντια στο φασισμό, για έναν κόσμο ζωής και αξιοπρέπειας. Μόνο μέσα από τον οργανωμένο αγώνα μπορούμε να φτιάξουμε τα αναχώματα τόσο για το σταμάτημα της επέλασης του κράτους και του κεφάλαιο όσο και για την οικοδόμηση ενός κόσμου ισότητας αλληλεγγύης και ελευθερίας.

ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητ(τι)ών Quieta Movere