τι; : καφενείο θεματική : από :

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024 στις 20.00

Μπαρ οικ. ενισχυσης για τα δικαστικά έξοδα της συντρόφισσας Α.

Την Παρασκευή 25/10,στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί, στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Πέρασμα(Ισαύρων&Ζ.Πηγής, Εξάρχεια), μπαρ οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα της συντρόφισσας Α.

Σχετικά με τη δίωξη της συντρόφισσας

Στις 5/12/2020 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Τ.Α. Κολωνού για τη μνήμη της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.Ενάντια στην κρατική καταστολή που στην πληρότητα της εκείνη την περίοδο αποτυπώθηκε με απαγορεύσεις κυκλοφορίας, διαρκείς -αστυνομικούς και μη- ελέγχους, κατασκευές αόρατων εχθρών και πολλά άλλα. Εν μέσω της πανδημίας covid-19, η κρατική διαχείριση της οποίας, επιτιθόταν όλο και περισσότερο στις συλλογικές αντιστάσεις. Σχετικό (παρά)δείγμα είχε δοθεί από το συγκεκριμένο Α.Τ. λίγο καιρό πριν, στις 17/11, όπου ο πατέρας ενός συλληφθέντα ξυλοκοπήθηκε βαριά από μπάτσους, οι οποίοι αργότερα καθυστέρησαν και τη νοσηλεία του κατα 15 λεπτά ενώ το θύμα παρουσίαζε συμπτώματα καρδιακού επεισοδίου. Γεγονός που ήρθε να επικυρώσει για άλλη μία φορά την γενικευμένη επίθεση στον ευρύτερα αγωνιζόμενο κόσμο εκείνη την περίοδο.

Το ίδιο βράδυ, στις 5/12/20, η συντρόφισσα Α. συνελήφθη από ασφαλίτες
κάτω από το σπίτι της, την ώρα που επέστρεφε από τη δουλειά της, όποτε και ενημερώθηκε ότι κατηγορείται για συμμετοχή στην παραπάνω συγκέντρωση, ή όπως αναφέρουν οι κατηγορίες, σε "οργανωμένη επίθεση" και κρατήθηκε στη ΓΑΔΑ για 5 μέρες. Της απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες: (α) της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή, τετελεσμένης και σε απόπειρα, (β) της διατάραξης κοινής ειρήνης κατά συναυτουργία (γ) της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία (δ) της παράνομης οπλοφορίας, (ε) της οπλοχρησίας,(στ) της παράνομης κατοχής και χρήσης φωτοβολίδων, (ζ) της εξύβρισης κατά συρροή, (η) της απειλής κατά συρροή, (θ) της ψευδούς καταγγελίας και (ι) της απείθειας. Εκτός από το βαρύτατο κατηγορητήριο, της επιβλήθηκαν και οι περιοριστικοί όροι του "παρόν" μια φορά το μήνα, αλλά και της απαγόρευσης συμμετοχής σε οποιαδήποτε πορεία ή συγκέντρωση, οι οποίοι ισχύουν μέχρι και σήμερα.

Συμπληρωματικά,στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της
κατασχέθηκαν προσωπικά της αντικείμενα, απαραίτητα για την καθημερινή ζωή και με κόστος αντικατάστασης. Τα αντικέιμενα που πάρθηκαν αξιοποιήθηκαν απο την κρατική ασφάλεια για επιπλεόν φακέλωμα της συντρόφισσας, με λήψη δείγματος DNΑ. Όπως έχει φανεί σε άλλες υποθέσεις, το εκάστοτε δείγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποτεδήποτε για στοχοποιήση συντροφ@, για δράσεις/υποθέσεις μέχρι και δεκαετίας.Η λήψη DNA είναι ένα απο τα "δυνατότερα" εργαλεία της ασφάλειας, με καταλυτική επίδραση στα μέσα χαρτογράφησης και καταστολής. Έτσι, η διαρκής διεύρυνση μιας τέτοιας βάσης δεδομένων αποτελεί ένα ακόμα εκβιαστικό μέσο συμμόρφωσης και πειθάρχησης.

Η πραγματικότητα της συντρόφισσας για τρεισήμισι χρόνια (όσο η δικογραφία παρέμενε ανοιχτή) ήταν προσαρμοσμένη σε μία διαρκή κατάσταση αναμονής και αποκλεισμού από τη συμμετοχή σε συλλογικούς αγώνες στο δρόμο. Φτάνοντας στο τώρα, και χωρίς να έχει προκύψει τίποτα νεότερο, αποφασίζεται η παραπομπή της υπόθεσης στο μεικτό ορκωτό δικαστήριο με παράβολα ύψους 3.000 ευρώ και η συνέχιση της επιβολής των περιοριστικών όρων. Τα παραπάνω κατόπιν πρότασης του εισαγγελέα, «με δεδομένο ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια και προκειμένου να διασφαλιστεί η παρουσία της στο ακροατήριο».

Αναγνωρίζουμε ξανά, στη συγκεκριμένη υπόθεση, ότι η κρατική εξουσία, μέσα από πρακτικές συναισθηματικής φθοράς και οικονομικής εξόντωσης, αποσκοπεί να απομονώσει τη συντρόφισσά μας και να "υποδείξει" κάποιον θύτη, ξέχωρο απο τις συλλογικές απαντήσεις εκείνης της περιόδου.

Καμία μόνη στα χέρια του κράτους.

Να σταθεί η αλληλεγγύη μας ανάχωμα στις κρατικές μεθοδεύσεις

αναρχική φεμινιστική συλλογικότητα aqua-tofana

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Οκτωβρίου 01h