τι; : εκδήλωση θεματική : από :

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 στις 20.00

Ποιά δύναμη μπορεί να φέρει τη δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη;

Από τις 7 Οκτώβρη 2023, την ημέρα της απόλυτα δικαιολογημένης και αιφνιδιαστικής αντεπίθεσης της παλαιστινιακής αντίστασης, ως σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές, αναπτύσσεται και δυναμώνει ένα πολύ πλατύ και παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης στη ματωμένη Παλαιστίνη.

Σε όλον τον πλανήτη, αυτούς τους δώδεκα μήνες, έχουν κατέβει στον δρόμο στο πλευρό της Παλαιστίνης εκατομμύρια άνθρωποι. Ανάμεσά τους, ιδιαίτερα σε ΗΠΑ και Βρετανία, συμμετέχει στις δράσεις αλληλεγγύης ένα σημαντικό και πολύ μαχητικό κομμάτι της εβραϊκής κοινότητας των χωρών αυτών. Ήδη το κίνημα συμπαράστασης στην Παλαιστίνη θυμίζει πολύ χαρακτηριστικά το αντιπολεμικό κίνημα στα χρόνια του πολέμου του Βιετνάμ.

Όμως, ενώ πλατιές μάζες νέων αγωνιστ(ρι)ών διαλέγουν ξεκάθαρα στρατόπεδο, δεν έχουν πάντα με τον ίδιο καθαρό τρόπο στο μυαλό τους πώς ακριβώς θα νικήσει το δίκιο στην Παλαιστίνη. Και υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα όπου οι επαναστάτ(ρι)ες πρέπει να πάρουμε θέση και να δώσουμε σαφείς απαντήσεις:

  • Είναι σε θέση το λεγόμενο «Μέτωπο Αντίστασης» (Ιράν, Συρία, Χεζμπολάχ, Υεμένη) να βάλει φρένο στο Ισραήλ, εμποδίζοντας τη σφαγή στη Γάζα και τον Λίβανο, και τελικά να ελευθερώσει την κατεχόμενη Παλαιστίνη;
  • Το μαζικό κίνημα υπέρ της Παλαιστίνης στη Δύση, είναι αρκετό για να ανατρέψει τους συσχετισμούς και να οδηγήσει το Ισραήλ στην απομόνωση και στην ήττα;
  • Τέλος, υπάρχει πολιτική λύση στο δράμα της Παλαιστίνης, του Λιβάνου και της Μέσης Ανατολής;

Ελάτε την Τετάρτη 23 Οκτώβρη στο Στέκι Μεταναστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης στις 8 μμ, για να κουβεντιάσουμε αναλυτικά.

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Οκτωβρίου 18h