τι; : συνέλευση θεματική : από :

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024 στις 20.00

Συνέλευση της Αντιφασιστικής πρωτοβουλίας Πάτρας

Ο ΦΑΣΙΣΜΌΣ ΤΣΑΚΊΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

Το κράτος τροφοδοτεί τους φασίστες με σκοπό να αποπροσανατολίσει τους ανθρώπους της τάξης μας, να διαιρέσει τον κοινωνικό ιστό και να εξασφαλίσει την σταθερότητα του κεφαλαίου, προωθώντας μια εθνικο-πατριωτική ομπρέλα , η οποία οφείλει να έχει στενές σχέσεις με την εγχώρια εξουσία . Αυτό έχει ως απώτερο σκοπό, ο κόσμος να μην βλέπει τους πραγματικούς δυνάστες του, αλλά να αποδίδει τα προβλήματα τους σε εξωγενείς παράγοντες (μετανάστες, παρακμιακούς φτωχοδιαβόλους και γενικότερα περιθωριοποιημένες ομάδες ατόμων. Η σχέση τους με την εξουσία είναι αλληλένδετη, καθώς πέρα από την εργαλειοποίηση τους και οι ίδιοι είναι η πιο καθαρή μορφή του συντηρητισμού, οπισθοδρομισμού και κανιβαλισμού, που η ίδια η εξουσία φροντίζει να αναπαράγει με σκοπό την καταστολή της οποιαδήποτε μορφής αλληλεγγύης και κοινωνικοταξικών αντανακλαστικών.

Για τους παραπάνω λογους, ο αντιφασισμος δεν είναι απλά μια λεζάντα. Οι όροι με τους οποίους αντιμαχόμαστε τον φασισμό δεν είναι οπαδικοί και ούτε αποτελούν ταυτότητα για το καθένα από εμάς. Ο αντιφασισμος είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα μας για δικαιοσύνη και ελευθερία και μια μόνιμη μαχη ενάντια στην σαπίλα και την εκμετάλλευση στην εκάστοτε κοινωνικοταξική πραγματικότητα. Ο αντιφασισμός οφείλει να είναι μαχητικός και βρίσκεται από τις επιμορφωτικές θεωρητικές αναλύσεις, μέχρι τα καρτέρια για επίδοξους κανίβαλους. Έχουμε χρέος στο μαχητικό αντιφασισμό στο εδώ και στο τώρα.

Ως κομμάτι της κοινωνικής βάσης και των κινημάτων, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο φασισμός και οι πολιτικές προεκτάσεις του ιστορικά τσακίστηκαν στο δρόμο από τα οργανωμένα κομμάτια της τάξης μας. Δεν τσακίστηκαν σε δικαστήρια, δεν απομονώθηκαν από τις δημοκρατικές μάντρες, γιατί ήταν πάντα αναπόσπαστο και οργανικό κομμάτι τους. Ειδικότερα στην Αντιφασιστική Πάτρα με την τεράστια ιστορία σε αγώνες και κινήματα, οι φασίστες και οι παρακρατικοί τσακίστηκαν οπότε τόλμησαν να βγουν στους δρόμους. Από τις συγκρούσεις με παρακρατικούς και μπάτσους μετά τη δολοφονία Τεμπονέρα, τις συγκρούσεις με φασίστες μετά την δολοφονία του αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου μέχρι την μαχητική αντεπίθεση και διάλυση της χρυσής αυγής Πάτρας, οι μαχητικοί αντιφασιστικοί σχηματισμοί πάτησαν το κεφάλι του ναζιστικού φιδιού. Το ίδιο θα πράξουν και στο σήμερα, που διάφορες ναζιστικές γκρούπες προσπαθούν να διεισδύσουν στον δημόσιο χώρο. Γνωρίζουμε τις κινήσεις τους στις γειτονιές και θα αντιμετωπιστούν ως εχθροί της εργατικής τάξης και της κοινωνικής βάσης. Δεν θα συμμετέχουμε σε καμία θεωρητική "διαπάλη" με τους φασίστες. Στην πόλη μας, στις γειτονιές του Ματσάλη και του Τεμπονέρα, κάθε φασίστας θα τσακίστει.

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΝΤΙΦΑ ΔΡΑΣΗ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 3 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΊΑ ΤΗΣ Χ.Α.

ΑΠΟ ΤΑ ΖΑΡΟΥΧΛΈΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΓΥΙΑ - ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Πάτρας

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/95710/