τι; : δίκη θεματική : από :

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024 στις 10.30 πμ

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης

Στις 15/1/22 πραγματοποιήθηκε πανελλαδική πορεία υπεράσπισης της κατάληψης «στέκι στο βιολογικό» που πλαισιώθηκε με πάνω από 2000 άτομα παρά την προσπάθεια τρομοκράτησης που είχαν καταβάλει μπάτσοι, ΜΜΕ και οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ.

Ήδη πριν την πορεία προσπάθησαν να προετοιμάσουν το έδαφος για την καταστολή που σχεδιάστηκε με εξαγγελίες για κλειστά μαγαζιά, επιτηρώντας την πόλη με ελικόπτερο και τοποθετώντας κάθε λογής μπάτσο γύρω από την πορεία καθώς και σε όλη την περιφέρεια του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Με το πέρας της πορείας, ακολούθησε ένα ατελείωτο ανθρωποκυνηγητό από όπου προέκυψαν στο σύνολο 23 συλλήψεις, με τις κατηγορίες πλέον να έχουν πέσει και τα συντρόφια έχουν αθωωθεί. Μια εξ αυτών έχει διαφορετική δικογραφία λόγω του «τραυματισμού» που υπέστη από μπάτσο και δικάζεται την Τετάρτη 16/10 στις 10 και μιση.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να επαναφέρουμε στις μνήμες μας τι ήταν το στέκι στο βιολογικό και γιατί υπήρξαν οι μαζικές και συλλογικές απαντήσεις από πλευράς του κινήματος αλλά και γιατί το κράτος και άλλες εξουσίες μπήκαν στη διαδικασία να καταστείλουν κατά τον προαναφερθέντα τρόπο την υπεράσπιση του. Το βιολογικό αποτελούσε μέχρι τη στιγμή της εκκένωσης και της διάλυσης του (ο χώρος του πλέον είναι ρημαγμένος και περιτρυγυρισμένος από λαμαρίνες για πάνω από 2 χρόνια) τη γηραιότερη κατάληψη στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Ανά τα χρόνια αποτέλεσε στέγη για ποικίλες πολιτικές ομάδες, τόπος πολιτικής ζύμωσης και κυρίως διεκδίκησης των ζωών μας. Ο κατειλημμένος χώρος του ήταν καταφύγιο για τον κόσμο του αγώνα και κώλυμα στους σχεδιασμούς κράτους και κεφαλαίου για αυτό και άλλωστε το 2021 δεν ήταν η πρώτη φορά που απειλήθηκε από τις πανεπιστημιακές αρχές και την ελληνική πολιτική σκηνή.

Οι καταλήψεις είναι αυτόνομες ζώνες εντός του κυρίαρχου κράτους, η καταπάτηση ιδιοκτησίας και η συνύπαρξη και δημιουργία εντός αυτής της κατειλημμένης γης αποτελεί κύριο παράδειγμα του πως μπορούμε να υπάρξουμε χωρίς την κηδεμονία, την επιτήρηση και την παρέμβαση τρίτων στις ζωές μας και αυτός είναι ο λόγος που παραμένουν τροχοπέδη για την Κυριαρχία.

10, 100, 1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΕ ΚΌΣΜΟ ΥΠΟΤΑΓΉΣ ΚΑΙ ΣΉΨΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΜΌΝΗ ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΆΤΟΥΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια την Τετάρτη 16/10 στις 10 και μισή

Αλληλέγγυα