τι; : συνέλευση θεματική : από :

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024 στις 19.30

Συνέλευση κατάληψης εξωστρεφή

Η επόμενη συνέλευση της Κατάληψης Εξωστρεφή θα γίνει την Τρίτη 15/10 στις 19:30 στον χώρο της κατάληψης. Ακολουθεί το αυτοπαρουσιαστικό κείμενο:

ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΗ

Ο Εξωστρεφής αποτελεί από τις 20/04/2024 μια νέα κατάληψη - κοινωνικό στέκι, ανοιχτό στηγειτονιά, ελεύθερο από εμπορική κερδοφορία, έναν χώρο αντίστασης στον βίαιο εξευγενισμό τηςγειτονιάς των Εξαρχείων. Είναι ένας χώρος συλλογικοποίησης για όσα προάγουμε με τους αγώνεςμας, δηλαδή τις καταλήψεις, τους ανοιχτούς χώρους πολιτικής έκφρασης και ζύμωσης, με γνώμονατην αυτοργάνωση και την αλληλεγγύη, χτίζοντας μια πιο φροντιστική σχέση με τη φύση και ταζώα γύρω μας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε κοινότητες συνύπαρξης πέραν από εξουσιαστικέςλογικές, να συμβιωσούμε και όχι να επιβάλλουμε τις ανθρώπινες ανάγκες μας στο περιβάλλον, ενώταυτόχρονα αγωνιζόμαστε ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο, την πατριαρχία.

Το άνοιγμα του Εξωστρεφή στη γειτονιά και στον κόσμο του αγώνα έχει στόχο να ελευθερώσει έναακόμα τμήμα του Λόφου, έπειτα από την αποχώρηση της κτηματομεσιτικής εταιρίας Prodea καιτων μπάτσων που είχαν στρατοπεδεύσειστον Λόφο για ενάμιση χρόνο. Αυτή η κατάληψη αποτελείμια αντεπίθεση απέναντι στις κρατικές μεθοδεύσεις και την επίθεση που δεχτήκαμε από το κράτοςκαι το κεφάλαιο. Αποτρέποντας το άνοιγμα ενός καινούργιου μαγαζιού, επιδιώκουμε ναπροφυλάξουμε τον χώρο από τη μανία του εξευγενισμού και τη γειτονιά από την εκτεταμμένηεμπορευματοποίηση, καθώς και να αντισταθούμε σε κάθε είδους εξουσιαστικές, πατριαρχικές,ρατσιστικές, μισαναπηρικές και τρανσφοβικές συμπεριφορές που δεν μας αφήνουν χώρο νααναπνεύσουμε. Η κατάληψη του Εξωστρεφή είναι πλέον προσβάσιμη σε επισκέπτες του Λόφου πουαπλά θέλουν να αράξουν ή να καλύψουν βασικές ανάγκες σε νερό, καφέ ή τουαλέτα, σε πολιτικέςσυλλογικότητες, σε ομάδες της γειτονιάς και μη, σε παρέες, ανοιχτός για συνελεύσεις, προβολές,μοίρασμα ιδεών, εκδηλώσεις, κοινωνικές κουζίνες, παιχνίδια, κοινωνικοποίηση και λοιπές δράσεις!

Ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί πλέον έναν χώρο αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης της γειτονιάς,που προωθεί το σεβασμό και τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος του Λόφου, που αποκλείειτην εκμετάλλευση ανθρώπων και ζώων και δημιουργεί μια ζώνη αντίστασης και αγώνα ενάντιαστην καταστολή. Προτάσσουμε την αυτοοργάνωση των αναγκών μας, μακριά από λογικέςανάθεσης σε τρίτους που ούτε μπορούν, ούτε θέλουν να μας καταλάβουν, παίρνουμε τις ζωές μαςστα χέρια μας. Εδώ δεν υπάρχουν αφεντικά και πελάτες, αυτο-εξυπηρετούμαστε καισυνδιαμορφώνουμε τις αποφάσεις μας μέσω συλλογικών διαδικασιών. Υπερασπιζόμαστε από εδώκαι στο εξής τον Εξωστρεφή ως ένα κατειλημμένο απελευθερωμένο έδαφος, συμμετέχοντας στοναγώνα για κατειλημμένους χώρους σε μια συγκυρία που δέχονται επίθεση. Η γειτονιά τωνΕξαρχείων κουβαλάει μεγάλη ιστορία καταλήψεων, μια ιστορία που θέλουμε να συνεχίσουμε.

Υπερασπιζόμαστε τον Εξωστρεφή ως αναπόσπαστο κομμάτι του Λόφου Στρέφη, ως ένα χώροπολιτικής και κοινωνικής αντίστασης και δημιουργίας της κοινότητας της γειτονίας. Ο αγώναςμας μπορεί να φαίνεται τοπικός, στον Στρέφη, την πλατεία, το Πολυτεχνείο, την Μεσολογγίου,αλλά συνδέεται με τους αγώνες για ελεύθερους δημόσιους χώρους σε όλες τις γειτονιές, για τουςαγώνες ενάντια στην τουριστικοποίηση κάθε πόλης, με τους αγώνες για γη και ελευθερία από ταμικρά μέχρι τα μεγάλα βουνά που λεηλατούνται στον βωμό του κέρδους, των καταπιεσμένων καιεξεγερμένων από άκρη σε άκρη σε όλο τον κόσμο.

10, 100, 1000αδες ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ Σ' ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

Κατάληψη Εξωστρεφή

Ιούνιος 2024

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/95724/