Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση συμπαράστασης για τη δίωξη της ACS στο Χ.Γιαμπουράνη

[συγκέντρωση συμπαράστασης την ώρα της εκδίκασης της υπόθεσης στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων την Δευτέρα 13/2/2012 στις 9:00 πμ [την ώρα αυτή έχει κηρυχθεί 4ωρη στάση εργασίας από το ΣΕΤΤΕΑ]

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής καταγγέλλουμε την εταιρεία ACS για την κίνησή της να προχωρήσει σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον του συναδέλφου Χρήστου Γιαμπουράνη [μέλους του ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ - ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΕΤΤΕΑ) και του ΔΣ του ΕΚΑ].

Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του συναδέλφου αφορά κείμενα, προκηρύξεις και συνθήματα που γράφτηκαν και κυκλοφόρησαν την περίοδο Ιούνη-Ιούλη του 2007, στην διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεών που προκήρυξε το σωματείο εργαζομένων της ACS και η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) ενάντια στην πρόθεση της ACS να απολύσει 17 συναδέλφους, οι οποίοι δεν δέχονταν την αλλαγή της ειδικότητας και του ωραρίου τους, χαρακτηρίζοντας ανάμεσα στα άλλα την ACS ως κάτεργο. Μάλιστα, τότε η ACS θορυβημένη από την επιτυχία αυτών των κινητοποιήσεων, είχε επιστρατεύσει και μπράβους για να αντιμετωπίσει τους απεργούς εργαζόμενούς της και τους αλληλέγγυους!

Η ACS είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο ταχυμεταφοράς - ταχυδρόμησης, ανήκει στον όμιλο INFO-QUEST του Θ. Φέσσα αντιπροέδρου του ΣΕΒ και είναι μια από τις 400 πιο κερδοφόρες εταιρείες στην Ελλάδα, με κέρδη πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ μέσα στην κρίση! Είναι η εταιρεία που εισήγαγε τα franchise στον κλάδο αυτό στα τέλη της δεκαετίας του '90 και τώρα με πρόσχημα το μνημόνιο πρωτοστατεί στην απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και στο χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, επιβάλλοντας στους εργαζόμενους στα franchise μείωση μισθού, απολύσεις, εργασία με μπλοκάκι, αλλά και χτύπημα της επιχειρησιακής σύμβασης για τους εργαζόμενους της μητρικής. Βρισκόμαστε άλλωστε μπροστά στην απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς και η ACS θέλει να "καθαρίσει" για το σύνολο των εργοδοτών του κλάδου. Θέλουν μισθούς 500 ευρώ, χωρίς συμβάσεις και δικαιώματα και ταυτόχρονα να πάρουν την δουλεία από το δημόσιο ταχυδρομείο.

Και είναι σαφές ότι ο ΣΕΤΤΕΑ και οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι αποτελούν εμπόδιο στα σχέδια τους. Γι' αυτό προχώρησαν στη μήνυση κατά του συναδέλφου, με την γελοία κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης, για κείμενα και συνθήματα, που …περιέγραφαν την πραγματικότητα.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που η ACS επιτίθεται κατά αγωνιστών συνδικαλιστών. Έχουν προηγηθεί μηνύσεις και απολύσεις κατά συνδικαλιστών του ΣΒΕΟΔ όπως ο Αντρέας Γιαννάκης, απολύσεις συνδικαλιστών του ΣΕΤΤΕΑ από franchise καταστήματα της εταιρείας (Αγ. Ανάργυροι, Ζωγράφου, Γαλάτσι), απόλυση της προέδρου του κλαδικού σωματείου Αχαΐας Η ΕΝΩΣΗ, Έφης Καββαδία από την ACS Πάτρας.

Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι αυτές οι μηνύσεις δεν είναι ικανές να φοβίσουν τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους στον κλάδο της ταχυμεταφοράς-ταχυδρόμησης που συνεχίζουν να βρίσκονται στο δρόμο της αντίστασης και της αξιοπρέπειας. Σε ένα δρόμο όπου συναντιόμαστε μαζί τους, έχοντας ανοιχτά διάφορα μέτωπα αγώνα στους χώρους εργασίας μας (απολύσεις, απλήρωτοι μισθοί, ατομικές συμβάσεις, αντεργατικοί νόμοι,…), σφυρηλατώντας δεσμούς ταξικής αλληλεγγύης ανάμεσα σε όλους τους εργαζόμενους και ισχυροποιώντας την κοινή θέση μας απέναντι στους σχεδιασμούς και τις μεθοδεύσεις των αφεντικών μας.

Καλούμε τους συναδέλφους από το χώρο του βιβλίου στη συγκέντρωση συμπαράστασης την ώρα της εκδίκασης της υπόθεσης στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων την Δευτέρα 13/2/2012 στις 9:00 πμ [την ώρα αυτή έχει κηρυχθεί 4ωρη στάση εργασίας από το ΣΕΤΤΕΑ]

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑΜΠΟΥΡΑΝΗ

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

πηγή : http://bookworker.wordpress.com/2012/02/10/%c...