τι; : εκδήλωση θεματική : από :

Πέμπτη 10 Απριλίου 2025 στις 19.00

Η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ως μέθοδος βασανισμού στις φυλακές

Τηλεφωνική επικοινωνία,Προβολή και συγγραφή γραμμάτων σχετικά με την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στις φυλακές

post image

ΠΕΜΠΤΗ 10/4 ΣΤΙΣ 19:00(ΑΥΣΤΗΡΑ) ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΗ

Εκδήλωση της δομής καφενείου υλικής και πολιτικής στήριξης διοκώμενων αγωνιστών/στριών σχετικά με την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ως μεθοδο βασανισμού στις φυλακές

  • Τηλεφωνική επικοινωνία με τις αναρχικές συντρόφισσες Μαριαννα Μ. και Δήμητρα Ζ.
  • Προβολή ντοκιμαντέρ ΄΄η Κατερινα των φυλακών΄΄ ένα ντοκιμαντέρ για την υπόθεση της Κατερίνας Γκουλιώνη
  • Συγγραφή γραμμάτων στα προφυλακισμένα συντρόφια για την υπόθεση των Αμπελοκήπων
  • Καθόλη την διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί μπάρ οικονομικής ενίσχυσης της δομής

Σχετικά με τα μπουντρούμια βασανισμού του κράτους της ΕΛ(λ)ΑΣ

Ως αγωνιζόμενα από τα κάτω, έχουμε έρθει αντιμέτωπα με κάθε είδους βασανιστικές πρακτικές στο κολαστήριο της ΓΑΔΑ, σε ΑΤ έως και τα κέντρα κράτησης, οι οποίες πολλές φορές έχουν οδηγήσει και σε δολοφονίες, όπως στην περίπτωση του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα αλλά και στην περίπτωση της Κατερίνας Γκουλιώνη κατά τη μεταγωγή της. Είναι σαφής η ύπαρξη μιας αλυσίδας βασανισμών που περιλαμβάνει ξυλοδαρμούς, λεκτική και ψυχολογική βία, σεξουαλική κακοποίηση (ΑΤ Ομόνοιας) και τις απάνθρωπες συνθήκες φυλάκισης με στέρηση όχι μόνο ελευθέριας αλλά και υγείας. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως κανένα κράτος και καμία καπιταλιστική κοινωνία δεν ενδιαφέρεται για την ιατρική περίθαλψη πολίτων «δεύτερης κατηγορίας» όπως θεωρούνται τα διωκόμενα και φυλακισμένα άτομα, άλλωστε και τα «ελεύθερα» άτομα βασανίζονται καθημερινά από την διαρκή έλλειψη πρόνοιας και ιατροφαρμακευτικών παροχών υπό την αδιαφορία του κράτους στο οποίο ζουν. Για εμάς είναι δεδομένο πως η στέρηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι βασανισμός και δεν τρέφουμε αυταπάτες παραχώρησης δικαιωμάτων σε αυτήν αλλά διεκδικούμε μόνα μας την παροχή της για τα συντροφιά μας και για όλα τα κρατούμενα. Το ίδιο το κράτος στερεί την ελευθέρια οποιουδήποτε στέκεται εμπόδιο στα σχέδια του και το ισοπεδώνει συνεχώς και εσκεμμένα μέσα σε μια συνθήκη αιχμαλωσίας που διαλύει το σώμα του και τον ψυχισμό του με απώτερο σκοπό την πλήρη καταστολή όσων αντιστέκονται στην λαίλαπα της κυριαρχίας.

Για ακόμη μια φορά μας γίνεται ξεκάθαρη η πρακτική τους πως σε συνθήκες πολέμου όλα «επιτρέπονται» όπως στην περίπτωση των αιχμάλωτων συντροφιών μας από την υπόθεση των αμπελοκήπων.

Στις 31 Οκτώβρη, ο σύντροφός Κυριάκος Ξυμητήρης πέφτει νεκρός κατά τη διάρκεια επεξεργασίας εκρηκτικών υλών και η συντρόφισσα Μαριάννα Μ. μεταφέρεται ως πολύ τραυματίας στον Ευαγγελισμό. Κατά τη νοσηλεία της και μη έχοντας τις αισθήσεις της, γίνεται λήψη DNA χωρίς τη συγκατάθεση της. Παρά την κατάσταση της η ανακρίτρια επιμένει για τη διεξαγωγή ανακριτικής διαδικασίας και επιμένει στην προφυλάκιση της. Ακολουθεί η μεταγωγή της συντρόφισσας στη γυναικεία πτέρυγα φυλακών Κορυδαλλού, μια μέρα μετά την δεύτερη εγχείρηση της και χωρίς τα τραύματα της να έχουν επουλωθεί.Η ανύπαρκτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η αδιαφορία των γιατρών της φυλακής και οι άθλιες συνθήκες υγιεινής δημιουργούν επιπλοκές στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας της. Το ντόμινο αδιαφορίας και οι αστοχείς γνωματεύσεις, θέτουν σε κίνδυνο και την υγεία της συντρόφισσας Δήμητρας Ζ. όπου επί δυόμιση μήνες ταλαιπωρείται από δερματικό εξάνθημα. Χωρίς να της γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, η κατάσταση της κρίνεται ως ψυχοσωματική και της συνταγογραφούνται ψυχιατρικά φάρμακα. Στα πλαίσια καμπάνιας που πραγματοποιείται για την υγεία των συντροφισσών μας Μαριάννας και Δήμητρας, έχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις στον ευαγγελισμό, στις φυλακές Κορυδαλλού κατά τη διάρκεια των επισκεπτηρίων, στο υπουργείο υγείας, στον ιατρικό σύλλογο, στην εφσυν, σε εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση της ΕΣΗΕΑ με θέμα «φυλακές, γυναίκες πίσω από τα σίδερα» και στα δικαστήρια και στην 4η διοίκηση υγειονομικής περιφέρειας στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση αυτή γίνεται στα πλαίσια του σπασίματος του κλίματος απομόνωσης προς τις συντρόφισσες μας. Χτίζουμε γέφυρες επικοινωνίας με τα έγκλειστα συντρόφια μας , στηρίζουμε τις επιλογές τους και παλεύουμε μέχρι να ξαναβρεθούμε όλα μαζί στους δρόμους του αγώνα.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΞΥΜΗΤΗΡΗΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Η ΜΗ ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΤΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ Μ. ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΑ Ζ.

Δομή καφενείου υλικής και πολιτικής στήριξης διοκώμενων αγωνιστών/στριών

Εικόνες:

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1634918/