Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2025 στις 13.00

Δεν έχει ανέβει η αφίσα.

3 καλέσματα : 1 2 3

Απεργιακή συγκέντρωση

✊Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε την αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

📢Απεργία 10 Οκτώβρη και συλλαλητήριο πλ. Κλαυθμώνος 1μμ

Η απόφαση του Τραμπ να ζητήσει από το Ισραήλ να περιορίσει την επίθεση στη Γάζα ενόψει διαπραγματεύσεων είναι αποτέλεσμα της πίεσης που ασκεί το παγκόσμιο κίνημα: Η αλύγιστη Παλαιστινιακή Αντίσταση ξεσηκώνει στο πλευρό της ένα παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης, βγάζοντας εκατομμύρια σε όλο τον πλανήτη. Το "αραβικό πεζοδρόμιο" βράζει από το Μαρόκο και την Τυνησία μέχρι την Αίγυπτο.

Το σχέδιο του Τραμπ θέλει να βάλει την Παλαιστίνη κάτω από το δικό του έλεγχο με κυβερνήτη τον εγκληματία πολέμου Τόνι Μπλερ. Ο Νετανιάχου προσαρμόζει τη γενοκτονική επίθεση του Ισραήλ στα σχέδια του Τραμπ. Δεν θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν τα εγκλήματά τους. Απαιτούμε την άμεση διακοπή της στήριξης που τους δίνει ο Μητσοτάκης στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά. Και συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη, για μια Παλαιστίνη λεύτερη από τον Ιορδάνη ως τη Μεσόγειο.

Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια και στην απεργία την Παρασκευή 10 Οκτώβρη, πλατεία Κλαυθμώνος 1μμ

Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο - Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη


1 2 3

Palestinian community in Greece - Παλαιστινιακή παροικία Ελλάδος

Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε την αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Απεργία 10 Οκτώβρη και συλλαλητήριο πλ. Κλαυθμώνος 1μμ

Η πρώτη φάση της συμφωνίας για εκεχειρία στη Γάζα, με μερική απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας και ανταλλαγή αιχμαλώτων, είναι αποτέλεσμα της Αντίστασης του Παλαιστινιακού λαού και της πίεσης που ασκεί το παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης που ξεσηκώνεται στο πλευρό της.

Η συνέχιση και κλιμάκωση αυτού του κινήματος είναι η μόνη εγγύηση που μπορεί να εξασφαλίσει τα δίκαια των Παλαιστίνιων ενάντια στα σχέδια Τραμπ - Νετανιάχου. Δεν θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν τα εγκλήματά τους.

Απαιτούμε την άμεση διακοπή της στήριξης που δίνει ο Μητσοτάκης στο Ισραήλ στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά. Και συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη, για μια Παλαιστίνη λεύτερη από τον Ιορδάνη ως τη Μεσόγειο.

Απεργούμε και διαδηλώνουμε την Παρασκευή 10 Οκτώβρη, 1μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και σε όλη τη χώρα.

Ο κατάλογος των συνδικάτων που καλούν στην απεργία ανεβαίνει από ώρα σε ώρα ενώ μαζί με τους εργαζόμενους μπαίνουν στο χορό οι φοιτητές και οι μαθητές μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ να κλείσουν τα σχολεία με στάση εργασίας.

Καλούν: Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΟΛΜΕ,ΠΟΕ-ΟΤΑ, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ΠΑΣΥΜΗΤΕ, ΠΣΥΠΕΡΤ, Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζόμενων στο Φυσικό Αέριο, Σύλλογος εργαζόμενων Νοσοκομείου Έλενα Βενιζέλου, Σύλλογος εργαζόμενων Νοσοκομείου Άγιος Σάββας, Σύλλογος εργαζόμενων Νοσοκομείου Δρομοκαΐτειο, Σύλλογος εργαζόμενων Νοσοκομείου Αιγινήτειο, Σύλλογος εργαζόμενων Νοσοκομείου Αττικόν, Σύλλογος εργαζόμενων Νοσοκομείου Αγία Όλγα, Σύλλογος εργαζόμενων Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, Σύλλογος ειδικευόμενων Ιατρών Δαφνίου, Ε'ΕΛΜΕ Αθήνας, ΕΛΜΕ Σιβιτανίδειου, ΕΛΜΕ Καλλιθέας-Ν.Σμύρνης-Μοσχάτου, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής, ΕΛΜΕ Α' Δυτικής Αττικής (Περιστέρι), ΕΛΜΕ Ε' Αν. Αττικής, ΕΛΜΕ Χανίων, Σωματείο εργαζόμενων Τσαμούρης ΑΕ, Σύλλογος υπαλλήλων ΓΓΔΕ (ΑΑΔΕ),ΣΕΡΕΤΕ (σωματείο Εργαζόμενων στην Έρευνα), Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ), Σύλλογος υπαλλήλων Δήμου Αγίας Παρασκευής, Σωματείο εργαζόμενων «Εργατική Αντεπίθεση», ΣΕΦΚ,ΣΕΠΕ «Αθηνά» ,ΣΕΠΕ «Κ. Σωτηρίου», ΣΕΠΕ Βούλας, Βάρκιζας, Βουλιαγμένης και Γλυφάδας, ΣΕΠΕ Αμαρουσίου, ΣΕΠΕ «Αριστοτέλης», ΣΕΠΕ «ο Θουκυδίδης», ΣΕΠΕ «Ηρώ Κωνσταντοπούλου», ΣΕΠΕ Χανίων, Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής, Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Παν/μίου Αθηνών, Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού Αθήνας.

Αθήνα Πλατεία Κλαυθμώνος 1μμ

Θεσσαλονίκη Άγαλμα Βενιζέλου 1μμ

Χανιά Πλατεία Αγοράς 12μ

Πάτρα Πλατεία Γεωργίου 1μμ

Γιάννενα Περιφέρεια 1μμ

Βόλος Θόλος 1μμ

Ξάνθη Κεντρική Πλατεία 1μμ


1 2 3

Στις 10 Οκτώβρη απεργούμε στο πλευρό της Παλαιστίνης! Απεργιακή συγκέντρωση στη 1.00 μμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Στις 10 Οκτώβρη απεργούμε στο πλευρό της Παλαιστίνης! Απεργιακή συγκέντρωση στη 1.00 μμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 10 Οκτώβρη, που κήρυξαν Ομοσπονδίες και δεκάδες σωματεία, για την αλληλεγγύη στην Παλαιστινιακή αντίσταση ενάντια στη γενοκτονία που επιχειρεί το Ισραήλ με την στήριξη των ΗΠΑ, της ελληνικής κυβέρνησης και της Δύσης.

Η πρώτη φάση της συμφωνίας για εκεχειρία στη Γάζα, με μερική απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας και ανταλλαγή αιχμαλώτων, είναι αποτέλεσμα της Αντίστασης του Παλαιστινιακού λαού και της πίεσης που ασκεί το παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης που ξεσηκώνεται στο πλευρό της. Η συνέχιση και κλιμάκωση αυτού του κινήματος είναι η μόνη εγγύηση που μπορεί να εξασφαλίσει τα δίκαια των Παλαιστίνιων ενάντια στα αντιδραστικά σχέδια Τραμπ - Νετανιάχου.

Απεργούμε παίρνοντας τη σκυτάλη από το εργατικό κίνημα και τη νεολαία στην Ιταλία που με τις απεργίες στις 22 Σεπτέμβρη και 3 Οκτώβρη «μπλόκαρε τα πάντα» ενάντια στην γενοκτονία στη Γάζα και την επίθεση του Ισραήλ στον Στόλο Αλληλεγγύης που έπλεε προς τη Γάζα.

Απεργούμε για να σπάσουμε τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, του πιο πιστού σύμμαχου του Ισραήλ. Να καταγγείλουμε την βάρβαρη επίθεση διάλυσης της πορείας στις 07.10 που κατέληξε με τον τραυματισμό, τις συλλήψεις και την παραπομπή σε δίκη με γελοίες, στημένες κακουργηματικές κατηγορίες.

Απεργούμε για να διεκδικήσουμε αυξήσεις και προσλήψεις, λεφτά για Υγεία, Παιδεία και τις ανάγκες μας και όχι εξοπλισμούς και φρεγάτες. Για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση που δολοφονεί από τα Τέμπη και την Πύλο μέχρι την Παλαιστίνη!"

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη 1.00 μμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ 9.00 ΠΜ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ