τι; : δίκη θεματική : από :

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2025 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης

Την Τρίτη το πρωί, με fast track διαδικασίες, αναμένεται να εκδικαστεί η προσφυγή του Υπουργείου για να κηρυχθεί παράνομη η απόφαση της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με την απεργία-αποχή από την παράδοση λιστών για τις διαγραφές φοιτητών.

Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και συγκεκριμένα του δικαιώματος στην απεργία αποτελεί την ύστατη επίθεση στο θεμελιώδες δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση που συντελείται εναντίων τους, και στην προκειμένη ενάντια στην πλήρη διάλυση του δημόσιου δωρεάν πανεπιστημίου. Από τις πειθαρχικές διώξεις στους εκπαιδευτικούς και φοιτητές που αγωνίζονται μέχρι την ένταση της καταστολής στις διαδηλώσεις, το κράτος επιχειρεί να φιμώσει κάθε φωνή που αντιστέκεται!

Η αγωνιστική απόφαση του Συνεδρίου της ΟΔΠΤΕ ( Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης), αποτελεί αποφασιστικό βήμα στον αγώνα ενάντια στην υλοποίηση του αντιδραστικού μέτρου των διαγραφών που δίνει το φοιτητικό κίνημα από κοινού με τους εργαζομένους των πανεπιστημίων. Η επικείμενη διαγραφή 300.000 φοιτητών θα αλλάξει ριζικά τον χαρακτήρα του δημόσιου πανεπιστημίου, πρόκειται για ένα πανεπιστήμιο πλήρως υποταγμένο στις ανάγκες της αγοράς βάσει και των κατευθύνσεων της ΕΕ, ένα πανεπιστήμιο για λίγους που λειτουργεί με γνώμονα το κέρδος κι όχι τις κοινωνικές ανάγκες!

Δηλώνουμε, λοιπόν, ξεκάθαρα πως θα σταθούμε πλάι στους διοικητικούς εργαζομένους των ΑΕΙ στην υπεράσπιση της απόφασής τους! Η επίθεση στη συνδικαλιστική δράση δεν θα περάσει! Φοιτητές και εργαζόμενοι αγωνιζόμαστε μαζί ενάντια στις διαγραφές και τη διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου!

ΌΛΟΙ/ΌΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 9:00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

πηγή : email που λάβαμε στις 1 Δεκεμβρίου 22h