τι; : συνέλευση θεματική : από :

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2026 στις 18.00

Ανοιχτή συνέλευση για τον βασανισμό του Β.Μάγγου

Στις 5 Φεβρουαρίου η δίκη των μπάτσων-βασανιστών του Β. Μάγγου αναβλήθηκε για 5η συνεχόμενη φορά. Το δικαστήριο παρά την αρνητική εισήγηση της εισαγγελέως υπερψήφισε κατα πλειοψηφία το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης, αναβάλλοντας τη δίκη πιθανά για τον προσεχή Μάρτη.

Η δίκη αποτελεί μια από τις στιγμές όπου αναμετριέται η «δικαιοσύνη» του κράτους με το δίκιο του δρόμου, του κόσμου της αντίστασης. Δεν είναι μια τεχνική νομική εκκρεμότητα, αλλά κόμβος του συνολικότερου κοινωνικού/ταξικού πολέμου που ξεδιπλώνεται.

Η συνέλευση αυτή δεν αφορά μόνο το πρακτικό ζήτημα του πώς θα ανεβαίνει κόσμος στην Καρδίτσα τις ημέρες των δικασίμων, αλλά έναν γενικότερο συντονισμό στην Αθήνα: και για τη φυσική παρουσία μας στο δικαστήριο, και για το άνοιγμα/αναβάθμιση του ζητήματος στην πόλη, στις γειτονιές, στις δομές του κινήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση στην Αθήνα ατομικότητες, συλλογικότητες, σωματεία βάσης, φοιτητικά σχήματα, πολιτικές οργανώσεις και δομές όλου του ανταγωνιστικού κινήματος για τον συντονισμό της παρέμβασής μας γύρω από τη δίκη και την υπόθεση του Βασίλη.

Ανοιχτή συνέλευση για τον βασανισμό του Β.Μάγγου

Τρίτη 10/02/2026 18:00 - Αδέσποτος Αθηνών, Φαναριωτών 12, Αθήνα

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1639630/