τι; : συγκέντρωση θεματική : από :

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2026 στις 8.30 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο εφετείο του αγωνιστή Άκη Δημακόπουλου

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΚΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

post image

Την Τετάρτη 3/6 στις 8.30π.μ καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο εφετείο του αγωνιστή Άκη Δημακόπουλου, ο οποίος με την εφαρμογή του νέου ποινικού κώδικα βρίσκεται φυλακισμένος από τις 20 Νοεμβρίου 2025 στις φυλακές Δομοκού με ανύπαρκτα στοιχεία και ανυπόστατες κατηγορίες πλημεληματικού χαρακτήρα για φθορές σε κτήριο της περιφέρειας Αττικής. Στοχοποιημένος εκδικητικά από την κρατική ασφάλεια λόγω της μακροχρόνιας συμμετοχής του στους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες, λόγω της ανυποχώρητης στράτευσης του στον αγώνα για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας.

Βιώνουμε μια περίοδο εντεινόμενης καταστολής όπου το κράτος επιδιώκει να απομονώσει όλα τα αγωνιστικά υποκείμενα από το κοινωνικό σύνολο και να συνεχίσει ακάθεκτο το έργο του για την αφαίμαξη των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων. Απέναντι στην κοινωνική αδιαφορία που επιχειρούν να επιβάλλουν, εμείς προτάσσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη.

Καλούμε τον κόσμο του αγώνα να στηρίξει με την παρουσία του τον αγωνιστή Άκη Δημακόπουλο στον αγώνα του για την απελευθέρωση, καθώς θεωρούμε επιτακτικό το να στηθεί ένα συλλογικό ανάχωμα απέναντι στις εκδικητικές στοχοποιήσεις από την πλευρά των μπάτσων και στην δικαστική ασυδοσία που παρέχεται από τον νέο ποινικό κώδικα.

Κανένας όμηρος στα χέρια του κράτους.

Άκη γερά ως τη λευτεριά!

Εφετείο Αθηνών, 2ος όροφος Δ80Β Ώρα 9:00

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αγωνιστή Άκη Δημακόπουλο

Εικόνες:

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1641341/