Δευτέρα 29 Ιουνίου 2026 στις 18.30
Συγκέντρωση ενάντια στο συνέδριο χάραξης θανατοπολιτικής
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΧΑΡΑΞΗΣ ΘΑΝΑΤΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, 29/06/26, 18:30 Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ATHENS DEFENCE CONFERENCE ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΑ ΣΤΙΣ 29-30/6/2026 ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ KING GEORGE.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΧΑΡΑΞΗΣ ΘΑΝΑΤΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Στις 29-30/6/2026 θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο King George, το ATHENS DEFENCE CONFERENCE με θέμα την ευρωπαϊκή στρατηγική για την άμυνα, το ρόλο της Ελλάδας και την πολεμική βιομηχανία. Σε αυτό θα παρελάσουν μεταξύ άλλων από νυν και πρώην κυβερνητικοί εκπρόσωποι (Χρυσοχοίδης, Συρίγος, Βενιζέλος κ.α.) μέχρι το ντόπιο, σχετικό με την βιομηχανία και τεχνολογία πολέμου και επιτήρησης, κεφάλαιο. Από πρέσβεις (μεταξύ των οποίων και ο Κατζ του Ισραήλ) μέχρι εκπροσώπους του ΝΑΤΟ και των ευρωπαικών φορέων.
Δεν είναι τυχαίο οτι το συνέδριο αυτό διεξάγεται σε μια χρονική περίοδο όπου μαίνεται η πολεμική σύρραξη Ρωσίας-Ουκρανίας/ΝΑΤΟ, εξελίσσεται η σύγκρουση ΗΠΑ/Ισραήλ- Ιραν, η συντελούμενη εδώ και δεκαετίες επιχείρηση γενοκτονίας στην Παλαιστίνη συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και η Ευρώπη ετοιμάζει τις κοινωνίες της για πόλεμο (εξοπλιστικό πρόγραμμα 800 δισ. Rearm Europe).
Ο μιλιταρισμός αναδεικνύεται ως το νέο αναπτυξιακό και κοινωνικό μοντέλο μέσα από την κρατική πριμοδότηση της συνεργασίας ερευνητικών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και κεφαλαίου για την "αμυντική" βιομηχανία πολέμου, ενώ παράλληλα στρατιωτικοποιεί όλο και περισσότερες πτυχές της καθημερινότητάς μας.
Ενάντια σε αυτές τις εκδηλώσεις χάραξης θανατοπολιτικής, ενάντια στον πόλεμο των κυρίαρχων, ενάντια στα έθνη-κράτη και τον καπιταλισμό, προτάσσουμε τον κοινωνικό-ταξικό πόλεμο, την άρνηση στράτευσης και τη σύγκρουση με τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό.Ενάντια σε έθνη και πατρίδες, να σαμποτάρουμε τις πολεμικές τους ορέξεις.
ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΡΑΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ
ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ
ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, 29/06/26, 18:30
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
Εικόνες:
Αρχεία:
AFISA_ATHENS_DEFENCE_CONFERENCE_ANTIPOLEMIKOS_SYNT__260629.pdf
