Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2026 στις 12.30
Δεν έχει ανέβει η αφίσα.
Συνέντευξη Τύπου για το στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Σιντική
To Omnia.tv θα μεταδώσει ζωντανά την
Συνέντευξη τύπου, Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 12.30μμ,
Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, Ακαδημίας 60
Να ακουστεί η φωνή των προσφύγων της εξέγερσης στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Σιντική.
Δικαίωση τώρα! Ελευθερία!
Η εξέγερση των προσφύγων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Σιντική Σερρών συνεχίζεται όπως και η καταστολή της. Πάνω απο 300 πρόσφυγες ύψωσαν την φωνή τους και ζητάνε αλληλεγγύη για το μοναδικό τους αίτημα: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Ρώτησαν "τι αμαρτία διαπράξαμε " και ο Πλεύρης απάντησε ότι είναι έγκλημα να ζητάς άσυλο στην χώρα.
Είναι ώρα να μπεί φρένο στον ασύδοτο ρατσισμό της κυβέρνησης που όταν δεν πνίγει στη Πύλο εξοντώνει στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων από τη Σιντική μέχρι την Κόρινθο.
Είναι ώρα να μπεί τέλος στον απάνθρωπο εγκλεισμό, να δοθεί άσυλο και χαρτιά σε πρόσφυγες και μετανάστες,να σταματήσει η ποινικοποίηση της προσφυγιάς.
Η κυβέρνηση με το ρατσισμό ανοίγει ξανά το δρόμο στους φασίστες όπως μαρτυρούν οι επιθέσεις στα Πατήσια. 13 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καμιά ανοχή στο φασισμό και το ρατσισμό.
Παρεμβαίνουν:
-Πρόσφυγες με γράμματα, κείμενα και βίντεο απο την Σιντική
-Μάγδα Φύσσα
-Κωστής Παπαϊωάννου,διευθυντής του Σημείου για την μελέτη της ακροδεξιάς
-Λευτέρης Παπαγιαννάκης, διευθυντής Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες
-Βασίλης Κερασιώτης, δικηγόρος διωκόμενων κρατουμένων της Σιντικής
-Ευγενία Κουνιάκη, δικηγόρος κρατουμένων του στρατοπέδου Κορίνθου και θυμάτων του ναυαγίου της Πύλου
-Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ
Διοργάνωση
ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΞΈΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ