τι; : συζήτηση, βιβλίο θεματική : από :

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2026 στις 18.00

Ομάδα ανάγνωσης ΑΠΑΝ - Λαϊκής Βιβλιοθήκης: Ο άντρας μου

Η ομάδα ανάγνωσης του στεκιού μας συνεχίζει τις συναντήσεις της!
Διαβάζουμε το βιβλίο "Ο άντρας μου" της Ρούμενα Μπουζάροφσκα και βρισκόμαστε την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 18.00 για να το συζητήσουμε.

Έντεκα γυναίκες μιλούν χωρίς ταμπού για την καθημερινότητά τους και τη σχέση με τους συντρόφους τους. Οι αφηγήτριες πλάθουν με τρόπο ανελέητο τα πορτρέτα των ανδρών παρουσιάζοντας τα ελαττώματά τους -μοιχοί, χειριστικοί, υποκριτές, βάναυσοι, απατεώνες, φαντασμένοι-, ενώ αποκαλύπτουν με τόλμη και τον εαυτό τους: τα σχέδια της ζωής τους, τις ήττες, τις ελπίδες, τις ψευδαισθήσεις, αλλά και τις αδυναμίες τους.
Έντεκα ιστορίες, έντεκα παραλλαγές της πατριαρχίας, άλλοτε σκληρά ρεαλιστικές, άλλοτε σουρεαλιστικές ακόμα και αστείες, από τη Ρούμενα Μπουζάροφσκα (Βόρεια Μακεδονία, γενν. 1981), μια από τις πιο επιτυχημένες και αναγνωρίσιμες συγγραφείς στα Βαλκάνια.

πηγή : email που λάβαμε στις 21 Οκτωβρίου 18h