Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2026 στις 18.30
Αντιφασιστική- Αντιρατσιστική Συγκέντρωση
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
Αθήνα, 21-10-2026
22 του Οκτώβρη και ώρα 18:30
Συμμετέχουμε στην αντιφασιστική - αντιρατσιστική
συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας
Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 21:00 το βράδυ, ομάδα 15-20 φασιστών επιτέθηκε σε βάρος δύο προσφύγων μαθητών έξω από το 6ο Εσπερινό ΓΕΛ Αθηνών - ένα σχολείο όπου φοιτούν παιδιά της εργατικής τάξης, ντόπιοι και μετανάστες που παλεύουν για ένα μεροκάματο. Ο απολογισμός ήταν να νοσηλευτεί ο ένας σε σοβαρή κατάσταση και διασωληνωμένος έπειτα από πισώπλατη μαχαιριά που δέχτηκε, και ο άλλος με τραύματα από ξυλοδαρμό. Η έρευνα της αστυνομίας για το περιστατικό κωλυσιεργεί και προσιδιάζει σε συγκάλυψη, όμοια με τα «στραβά μάτια» που έκανε στις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, ενώ ήδη κυκλοφορούν βίντεο που ταυτοποιούν τους δράστες. Η παραπάνω δολοφονική επίθεση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά φασιστικών χτυπημάτων που έχουν σημειωθεί σε βάρος προσφύγων, μεταναστών και αντιφασιστών αγωνιστών του κινήματος, τόσο στις λαϊκές γειτονιές του Κέντρου (Άγιος Παντελεήμονας, Σεπόλια, Κολωνός,Κυψέλη,Παγκρατι) όσο και σε εργατικές περιοχές, όπως η πρόσφατη επίθεση με μαχαίρι στην Ελευσίνα.
Τα παραπάνω θυμίζουν έντονα τα πογκρόμ της Χρυσής Αυγής. Η πρόσφατη αποφυλάκιση του φασίστα Κασιδιάρη, η δραστηριοποίηση μελών της Propatria και η επανεμφάνιση του μετώπου νεολαίας της Χρυσής Αυγής μαρτυρούν την οργανωμένη προσπάθεια των φασιστών να ξαναβγούν στους δρόμους. Στόχος τους είναι να λειτουργήσουν ξανά ως το μακρύ χέρι του συστήματος: να στρέψουν τον εξαθλιωμένο κόσμο της δουλειάς ενάντια στους πιο καταπιεσμένους, κρύβοντας τον πραγματικό υπεύθυνο για τη φτώχεια μας. Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια και εγκληματική. Την ίδια στιγμή που η κυβερνητική πολιτική τσακίζει τις ζωές μας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη προαναγγέλλει πογκρόμ και καλεί σε χαφιεδισμό σε βάρος μεταναστών, κλείνοντας το μάτι στα φασιστικά τάγματα εφόδου για να αποπροσανατολίσει την κοινωνική οργή. Μη χάνοντας ευκαιρία, στις γειτονιές της Κυψέλης κυκλοφορεί κάλεσμα από ένα σύλλογο που καλει τον κόσμο να καταδιδει σε αυτους και την αστυνομία όπου εντοπίζει συγκατοίκηση μεταναστών, προσπαθώντας να κανιβαλίσουν την κοινωνική δυσαρέσκεια.
Κυβέρνηση, αστυνομία, αφεντικά και φασίστες συνεργάζονται για να επιβάλουν τον φόβο. Την ώρα που η καλπάζουσα ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, τα απλησίαστα ενοίκια και η στεγαστική κρίση διώχνουν τις εργατικές οικογένειες και τη νεολαία από τις ίδιες τους τις γειτονιές, η κυβέρνηση και το κεφάλαιο θέλουν τους μετανάστες χωρίς έγγραφα και δικαιώματα. Τους θέλουν απομονωμένους, ώστε να αποτελούν ένα απόλυτα αναλώσιμο και φθηνό εργατικό δυναμικό, έρμαιο στις ορέξεις της εργοδοσίας, συμπιέζοντας τους μισθούς όλων μας. Θέλουν να επιβάλουν παντού «νέες Μανωλάδες» της άγριας εκμετάλλευσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η σωρεία εργατικών ατυχημάτων (εργατικών δολοφονιών) Αράβων μεταναστών στο μεγάλο κατασκευαστικό κάτεργο του Ελληνικού, εκεί όπου τα κέρδη των κεφαλαιούχων ποτίζονται με το αίμα της τάξης μας.
Οι γειτονιές, τα σχολεία και οι πλατείες μας ανήκουν σε ντόπιους και μετανάστες που ζουν, υποφέρουν από την ίδια ακρίβεια και παλεύουν μαζί. Δεν θα επιτρέψουμε στους φασίστες να γίνουν οι μαντρόσκυλα των αφεντικών και της κυβέρνησης στις γειτονιές μας. Απέναντι στον διαχωρισμό με βάση τη φυλή ή την καταγωγή, εμείς προτάσσουμε την ταξική αλληλεγγύη. Φασίστες, κράτος και κεφάλαιο θα βρίσκουν απέναντί τους την οργανωμένη, κοινή μας δράση για ζωή, στέγαση, δουλειά και αξιοπρέπεια.
ΦΤΩΧΕΙΑ, ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ,ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ - ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΕΙ ΤΟΝ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ!
ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ - ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΝΑΖΙ