Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση στα δικαστήρια ενάντια στην αστυνομοκρατία

Το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη 2009, ένα χρόνο μετά την κρατική δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, και ενώ στους δρόμους της πόλης είναι σε εξέλιξη μαζική μαχητική πορεία, τα ΜΑΤ περικυκλώνουν τον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο.

Χωρίς να τηρήσουν ούτε καν τα προσχήματα νομιμότητας, εισβάλουν στο χώρο από την πίσω πόρτα της πολυκατοικίας. Συγχρόνως εισβάλουν και σε διπλανά σπίτια τρομοκρατώντας όλη τη γειτονιά. Ακολουθεί κυνηγητό στο εσωτερικό της πολυκατοικίας και βίαιη απομάκρυνση του κόσμου εκτός του κτιρίου, ξυλοκοπούν, τραμπουκίζουν, βρίζουν και καταστρέφουν.

Η παράνομη εισβολή στον Α.Κοι.Χ.Ι. εντασσόταν στο γενικότερο κλίμα στοχοποίησης στεκιών και καταλήψεων και τρομοκράτησης αγωνιζόμενων ανθρώπων, που είδαμε να εντείνεται ενόψει των κινητοποιήσεων της 6ης Δεκέμβρη.

Στις 22 Ιουνίου εκδικάζεται η μήνυση στα Γιάννενα. Θεωρούμε πολύ σημαντική την ανάδειξη του γεγονότος και την καταδίκη των υπευθύνων, ειδικά στις μέρες μας που στοιχειώδη κοινωνικά και πολιτικά μας δικαιώματα καταπατούνται, η στοχοποίηση αυτοδιαχειριζόμενων χώρων, στεκιών και καταλήψεων εντείνεται, η επίθεση σε αγωνιζόμενους ανθρώπους και κοινωνικά κινήματα κορυφώνεται, η καταστολή και η αστυνομοκρατία τόσο στην πόλη μας όσο και πανελλαδικά οξύνεται.

επικοινωνία : http://akoixi.espivblogs.net/

πηγή : http://akoixi.espivblogs.net/%ce%b1%cf%86%ce%...