Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Θ. Μαυρόπουλο

Διοργάνωση: Συνελεύσεις, στέκια, συλλογικότητες

Στις 27/6 τα μέλη της Ε.Ο Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και ο αναρχικός Θεόφιλος Μαυρόπουλος δικάζονται συμφώνα με τις διατάξεις του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα που αναφέρει «Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών». Η δίωξη αφόρα σε τρία διαφορετικά κείμενα, εκ των οποίων μάλιστα το ένα δεν είναι δικό τους, στα οποία επαναλαμβάνεται η φράση ''ούτε ένα χιλιοστό πίσω, εννέα χιλιοστά στα κεφάλια των μπάτσων.'' Πιο συγκεκριμένα:Η πρώτη δίωξη ήταν για το κείμενο των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και του αναρχικού Θεόφιλου Μαυρόπουλου με τίτλο «Αλληλεγγύη από τη ΣΠΦ και το Θ. Μαυρόπουλο προς το αναρχικό στέκι ΝΑΔΙΡ» Το κείμενο αλληλεγγύης αφορούσε την εισβολή που έγινε στις 4/10/11 στο αναρχικό στέκι Ναδίρ από μπάτσους διαφόρων υπηρεσιών (ασφαλίτες, ΟΠΚΕ και άλλων), ενώ πριν είχε περικυκλωθεί το γύρο τετράγωνο με διμοιρίες ΜΑΤ, ομάδες ΔΙΑΣ και ΖΗΤΑ.

Η δεύτερη δίωξη αφορά τους ίδιους για το κείμενο «Σχετικά με τη νέα δίωξη για το κείμενο αλληλεγγύης στο στέκι Ναδίρ» και η τρίτη δίωξη για την ανάληψη ευθύνης για το studio ATA, το οποίο σύμφωνα με τη δικογραφία οι δέκα σύντροφοι ανέβασαν στο ίντερνετ, όντας έγκλειστοι στις φυλακές ενώ την ευθύνη για την συγκεκριμένη ενέργεια έχουν αναλάβει οι Αποκλίνουσες συμπεριφορές για τη διάδοση του επαναστατικού τερορισμού - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο.

Οι διώξεις και οι δικογραφίες της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και των κατηγορούμενων για συμμετοχή σε αυτή, αποτελούν ένα εργαστήρι νομοθετικών και δικαστικών πειραματισμών που μοναδικό στόχο έχουν από την μια να κάμψουν την αγωνιστικότητα των συντρόφων μας επιβάλλοντας τους εξοντωτικές ποινές, και από την άλλη να παραδειγματίσουν όποιον αντιστέκεται εκτός πλαισίου νομιμότητας ή σκέφτεται να δράσει έτσι. Πόσο βαθειά νυχτωμένοι και πόσο απελπισμένοι πρέπει να είναι αν νομίζουν ότι έτσι θα μας τρομοκρατήσουν και θα μας κάνουν να κάνουμε έστω και ένα βήμα πίσω .

Το κράτος επιχειρεί λοιπόν να ανοίξει νέα πεδία ποινικοποίησης των αγώνων, της αλληλεγγύης, ακόμα και του πολιτικού λόγου. Το νομικό οπλοστάσιο των εξουσιαστών συνεχώς αναβαθμίζεται και όπου δεν φτάνει αυτό βλέπουμε να ξεθάβονται διατάξεις και νόμοι ακόμη και από την εποχή του Μεταξά που φαίνεται να ταιριάζουν γάντι στο σημερινό ολοκληρωτικό καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Για το κεφάλαιο και το κράτος του, που έχουν υποβάλλει την κοινωνία στην ανέχεια και την εξαθλίωση, όσοι αντιστέκονται στη σύγχρονη κοινωνική βαρβαρότητα, ανήκουν στο στρατόπεδο του «εσωτερικού εχθρού» και βρίσκονται απέναντι σ' ένα τείχος αστυνομικής καταστολής και δικαστικών διώξεων. Μάταια προσπαθούν να ανακόψουν το ορμητικό ποτάμι που έρχεται. Απέναντι στον πόλεμο τους όσο σκληρός και να είναι, δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των συντρόφων μας. Η απάντηση μας είναι οι αγώνες και όπλο μας η αλληλεγγύη, η θεμελιώδης αυτή αξία του αναρχικού αντιεξουσιαστικού χώρου που διαπερνάει τους τοίχους των φυλακών και δίνει δύναμη στους συντρόφους μας να συνεχίσουν τον αγώνα τους για αξιοπρέπεια, ελευθερία.

Αλληλεγγύη στην ΕΟ Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

και στον Αναρχικό Θ. Μαυρόπουλο.

Συγκέντρωση-Δικαστήρια Ευελπίδων Τετάρτη 27 Ιούνη στις 9.00πμ

Συνέλευση αλληλεγγύης στους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...