τι; : συνέλευση θεματική : παιδεία

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 στις 16.00

2 καλέσματα : 1 2

(Αναβολή) Ανοιχτό συντονιστικό για το ζήτημα της φοιτητικής λέσχης ΑΠΘ

επειδή αύριο πέμπτη που ήταν προγραμματισμενη η συναντηση το απθ θα εχει λοκ αουτ, μεταφερεται η συναντηση για τη Δευτέρα 15/10 ίδια ώρα και μέρος


Σίτιση για όλους, χωρίς προϋποθέσεις!

Οι φοιτητές του ΑΠΘ είναι 45.000. Κάθε μέρα τρώνε στη λέσχη περίπου 10.000 άτομα. Άραγε φταίνε οι 100.. 200..ή και 500 εξωπανεπιστημιακοί που μπορεί να σιτίζονται στη λέσχη καθημερινά για την κατάσταση της λέσχης; Ή μήπως η συνεχής υποχρηματοδότηση του πανεπιστημίου που μας κόβει τα βιβλία, τη στέγαση και τώρα και τη σίτιση;

Μας ζητούν να καταθέσουμε εκκαθαριστικό εφορίας και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Λένε όμως ότι θα τρώνε όλοι στη λέσχη! Τότε προς τι όλα αυτά; Ο λόγος είναι προφανής! Θέλουν σταδιακά στη λέσχη να τρώνε όλο και λιγότεροι. Να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις σπουδές τους όλο και περισσότεροι. Θέλουν το πανεπιστήμιο να μη μας χωράει όλους!

Μας ζητούν να δείχνουμε πάσο για να μπούμε. Είναι το πρώτο βήμα πριν την κάρτα σίτισης, που θα αποκλείσει φοιτητές που δεν πληρούν τα οικονομικά κριτήρια που αυτή θέτει.

Δε δείχνουμε πάσο! Δεν καταθέτουμε τα χαρτιά μας!

Η δική μας απάντηση: ο αγώνας!

Η δωρεάν σίτιση είναι δικαίωμα και το υπερασπιζόμαστε!

Οργανώνουμε τον αγώνα μας μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων μας και διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους!

Κάτω τα χέρια από τα λέσχη!

Επόμενη συνάντηση για το ζήτημα της λέσχης την Πέμπτη 11/10, στις 16:00 στο τρίγωνο του Πολυτεχνείου.

κάλεσμα : Ανοιχτό συντονιστικό για το ζήτημα της λέσχης

πηγή : email που λάβαμε στις 9 Οκτώβριος 02h