Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 στις 12.00

Συνέντευξη τύπου για το Σχολείο

ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Καλούμε την Πέμπτη 17/1 στις 12μμ στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Σχολείο (Βασ. Γεωργίου 27 με Μπιζανίου γωνία) σε μια συνέντευξη τύπου με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας και την απομυθοποίηση της πολεμικής ενάντια στις καταλήψεις και τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους.

Την τελευταία περίοδο βιώνουμε με τον πιο βίαιο τρόπο την κατάρρευση του συστήματος εκμετάλλευσης και λεηλάτησης του κοινωνικού βίου. Η κυρίαρχοι θεσμοί του κράτους έχουν απονομιμοποιηθεί κοινωνικά, ενώ η κατάσταση εξαίρεσης αφαιρεί από ολοένα και περισσότερα κοινωνικά κομμάτια την δυνατότητα της κοινωνικής αναπαραγωγής.

Το κυβερνητικό σχέδιο "επανακατάληψης" των πόλεων που εφαρμόζεται από τον αξιότιμο κ.Δένδια στοχοποιεί τις εστίες αντίστασης, χαρακτηρίζοντάς τις ως κέντρα ανομίας και επιχειρεί να τις εκκενώσει με ανυπόστατες κατηγορίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κράτος επιτίθεται στα αντιστεκόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Η επίθεση αυτή όμως, γενικεύεται τώρα που ποινικοποιείται κάθε μορφής αντίδραση.

Οι καταλήψεις στην Αθήνα ήταν η αρχή, σ' ένα πλαίσιο "πάταξης της ανομίας" όμως, η επίθεση συμπεριλαμβάνει όλες εκείνες τις φυγόκεντρες δυνάμεις, που δημιουργούν ρήγματα στο υπάρχον.

Κέντρα ανομίας είναι το κοινοβούλιο στο οποίο τα υπουργικά διατάγματα αναιρούν εώς και το ίδιο το σύνταγμα, επιβάλλοντας τον φόβο και την εξαθλίωση, και όχι οι ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις. Κέντρα ανομίας είναι τα αστυνομικά τμήματα που υποθάλπουν διακινητές ναρκωτικών, εμπλέκονται σε εμπόριο λευκής σαρκός και στο οργανωμένο έγκλημα, στα οποία βασανίζονται μετανάστες και αντιφρονούντες. Αντιθέτως οι ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι αποτελούν κυτταρικό παράδειγμα κάθε αυτόνομης κοινότητας. Μια αντιπρόταση για να δημιουργηθούν νέες συνθέσεις πάνω στην υλική βάση της αναπαραγωγής του κοινωνικού ιστού στην κατεύθυνση του ριζικού απελευθερωτικού μετασχηματισμού.

Η μόνη, πέρα απο τον κοινωνικό κανιβαλισμό, αντιπρόταση που υπάρχει ενάντια στο αδιέξοδο που βιώνεται επιβεβλημμένα, είναι η δυνατότητα να πάρει η ίδια η κοινωνία την ζωή της στα χέρια της, και να υπερασπίζεται το αυθύπαρκτο δικαίωμα της να αντιστέκεται, να οραματίζεται και να πραγματώνει ένα ανείπωτο διαφορετικό παρόν και μέλλον.

Στην συνέντευξη θα παρευρίσκονται άτομα που συμμετέχουν στο ΠΕΡΚΑΝΘΕΣ (περιαστικές καλλιέργειες ανατολικής Θεσσαλονίκης), στο παζάρι βιολογικών προϊόντων (που υλοποιείτε στο σχολείο), στο Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης, στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο για την ελευθερία Μικρόπολις, κάτοικοι από την γειτονιά και άτομα από την ανοιχτή πρωτοβουλία αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής.

Η επανοικειοποίηση των εγκαταλελειμμένων χώρων αποτελεί κοινωνική πρόταση για αυτοθέσμιση και στρατηγική για την επανακατάληψη των ζωών μας.

πηγή : http://sxoleio12.wordpress.com/2013/01/16/%ce...