Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 στις 18.00

Εκδήλωση: Μνημόνιο Νο 3 - Εργασιακές σχέσεις και εργατικό κίνημα

cf83cf89cf83cf84ceb7-ceb1cf86ceb9cf8.jpg

π ο λ ε μ ά μ ε ή πέφτουμε

Δεν υπάρχει κανένας εργαζόμενος, φοιτητής, μαθητής συνταξιούχος, φτωχός βιοπαλαιστής της πόλης ή του χωριού που να μην αντιμετωπίζει καθημερινά τα αποτελέσματα των μέτρων κοινωνικού κανιβαλισμού της ντόπιας και ξένης τρόικας, που να μην αντιστέκεται έτσι ή αλλιώς σ' αυτά.

Για να αντιμετωπίσει το τσουνάμι της λαϊκής οργής, η κυβέρνηση Σαμαρά επιστρατεύει απεργούς εργάτες στο μετρό και ναυτεργάτες, χτυπά τη νεολαία, απειλεί όλους τους καταπιεσμένους με την πιο βίαιη επιβολή του "νόμου και της τάξης" των Ελλήνων καπιταλιστών και των Τροϊκανών κηδεμόνων τους.

Την ίδια στιγμή, τάζει … απλόχερα "ανάκαμψη" της οικονομίας με μισθούς των 300 ευρώ, συντάξεις στο ύψος των επιδομάτων ανεργίας, προγράμματα προσωρινής δουλείας για τους νέους ανέργους και μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Δεν είμαστε αντιμέτωποι απλά με κάποια σκληρότερα από τα προηγούμενα μέτρα, αλλά με τη ευθεία "δήμευση" κάθε εισοδήματος, κάθε ελευθερίας και εν τέλει της ίδιας μας της ζωής υπέρ των διεθνών τοκογλύφων.

Γι' αυτό "ή θα πολεμήσουμε ή θα πέσουμε". Ο καθένας μας, όμως, το ξέρει πως για να πολεμήσουμε δεν αρκούν οι μεμονωμένες απεργίες. Δεν αρκούν οι παλλαϊκές συγκεντρώσεις στις πλατείες. Δεν αρκούν καν οι Γενικές Απεργίες.

Χρειαζόμαστε κάτι άλλο. Κάτι που θα ενσωματώνει και θα ξεπερνά όλες αυτές τις μορφές πάλης. Πρέπει να οργανώσουμε μια Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για να ανατρέψουμε τα Μνημόνια, ανατρέποντας τη σημερινή κυβέρνηση.

Μάταια προσπαθούν να μας πείσουν ορισμένοι πως μια "αριστερή" κυβέρνηση θα μπορέσει να καταργήσει τα Μνημόνια και να διασώσει το λαό από τη χρεοκοπία, χωρίς να διώξει οριστικά την τρόικα, χωρίς απαλλοτριώσει το μεγάλο κεφάλαιο.

Μάταια προσπαθούν ορισμένοι άλλοι, να μας πείσουν πως όλα τα παραπάνω μπορούν να γίνουν είτε σταδιακά χωρίς οι ίδιοι οι εργάτες να καταλάβουν την εξουσία, είτε περιμένοντας αιώνες μέχρι να γίνει αυτό.

Εσύ τι λες;

εκδήλωση-συζήτηση

Τετάρτη 13 Μάρτη, 6μμ, Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Θα μιλήσουν ο Γρηγόρης Δαφνής (μέλος της Κ.Ε. του ΕΕΚ)

και ο Τάκης Αλεξόπουλος (εργαζόμενος στο Μετρό)

http://eekpatras.wordpress.com/author/eekpatras/

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...