τι; : καφενείο θεματική : φύλο από : Μωβ Καφενείο

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 στις 21.00

2 καλέσματα : 1 2

Μωβ καφενείο

Αφιέρωμα στον Κινέζικο Lgbtq Κινηματογράφο

Happy Together/ Chun Gwong Cha Sit (1997)

O Wong Kar Wai στήνει την ιστορία στο άλλο άκρο της γης σε σχέση με το Χονγκ Κονγκ, στην Αργεντινή.Ο Λάι Γιου-φάι και ο Χο Πο-Γουίνγκ βρίσκονται εκεί για διακοπές. Είναι εραστές. Αποφασίζουν να πάνε στους καταρράκτες Ιγουασού. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού όμως ο Χο εγκαταλείπει τον Λάι. Ο Λάι χωρίς τα απαραίτητα χρήματα για να γυρίσει πίσω πιάνει δουλειά σε ένα μπαρ ως πορτιέρης και μένει σε ένα μικρό δωματιάκι. Ο Χο βγαίνει με διάφορους. Επισκέπτεται μια μέρα τον Λάι τραυματισμένος. Αυτός τον περιθάλπει. Χάνει τη δουλειά του, πιάνει άλλη ως λατζέρης σε ένα κινέζικο εστιατόριο. Εκεί γνωρίζει τον Τσανγκ, έναν νέο από την Ταιπέι που γυρίζει τον κόσμο.

Σχεδόν 8 χρόνια πριν το παγκόσμια κοινότητα αρχίσει να μιλάει για την απομυθοποίηση του γκέι ερωτισμού, ο Kar Wai αγκάλιαζεi τους ερωτευμένους ήρωές του που μαζί δεν κάνουνε και χώρια δε μπορούνε, με την αφήγησή του. Από το Χονγκ-Κονγκ στο Μπουένος Άιρες και με "γη της επαγγελίας" τους καταρράκτες Ιγκουάτσου της Αργεντινής, αναιρεί ειρωνικά την υπόσχεση του τίτλου - και σφηνώνει στο μυαλό μας το ομώνυμο τραγούδι.

πηγή : http://mwvkafeneio.squat.gr/2013/03/31/καφενε...


ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΕΜΦΥΛΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ, Ο ΣΕΞΙΣΜΟΣ, Η ΟΜΟΦΟΒΙΑ, Η ΤΡΑΝΣΟΦΟΒΙΑ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΥΣΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΤΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΤΕΡΟΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΩΜΑΛΕΣ ΣΥΝΕΥΡΕΣΕΙΣ, ΣΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΧΑΔΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΚΦΥΛΗ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ.

πηγή : http://mwvkafeneio.squat.gr/2013/03/19/%ce%ba...