Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 στις 18.00

Ανοιχτή συνέλευση δράσεων αλληλεγγύης στα μέσα που καταστέλλονται

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση για συντονισμό δράσεων αλληλεγγύης στα μέσα αντιπληροφόρησης που καταστέλλονται στην Αθήνα, για όποια συλλογικότητα ή ατομικότητα ενδιαφέρεται, την Παρασκευή 19/04 στις 18:00 στο τρίγωνο του πολυτεχνείου.


Η αντιπληροφόρηση δε λογοκρίνεται

δε φιμωνεται δεν καταστελλεται

Την Πέμπτη 11 Απριλίου, ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνειου, Σίμος Σιμόπουλος, μετά απο εισαγγελικές πιέσεις έκοψε την παροχή interner στο athens indymedia και τον 98FM, και το ρευμα στο Ράδιο Ένταση. Άμεσα ο σύλλογος των χημικών μηχανικών με ψηφισμά του ξαναδήλωσε ότι αναλαμβάνει όλες τις παροχές ίντερνετ πολιτικών ομάδων που στεγάζονται στη σχολή. Παρόλες, όμως, τις πιέσεις του φοιτητικου συλλογου και τις αντιδράσεις πλήθους αλληλέγγυων που πραγματοποίησαν πορεία την επόμενη μέρα στην πολυτεχνιούπολη, οι πρυτανικές αρχές υιοθετώντας τις πρακτικές του κράτους, επέλεξαν για άλλη μια φορά να φιμώσουν την ελεύθερη έκφραση. Στο πλαίσιο αυτό, καλέστηκε εβδομάδα πανελλαδικών και διεθνών δράσεων αλλήλεγγύης στα μέσα αντιπληροφόρησης, από 15 έως 21 Απρίλη. Έτσι, τη Δευτέρα 15 Απριλίου σύντροφισσες και σύντροφοι, διεκδικώντας το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και την αντιπληροφόρηση, κατέλαβαν χώρο της πρυτανείας απο όπου εξέπεμψε ο 98 fm διαδικτυακά. Πριν όμως ακόμα προλάβει να ανέβει και το κεντρικό σαιτ του Indymedia, οι πρυτανικες αρχές, εκτελώντας για άλλη μια φορά τις εντολές των αφεντικών τους, διέκοψαν την παροχή internet σε ολόκληρο το Πολυτεχνείο.

Η φίμωση των μέσων αντιπληροφόρησης τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία δεν ειναι καθολου τυχαια. Σε μια εποχή, που εργατικοί και κοινωνικοί αγώνες καταστέλονται βίαια, μετανάστες και μετανάστριες βαφτίζονται παράνομοι στοιβάζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και δολοφονούνται, ο κοινωνικός εκφασισμός οξύνεται συνεχώς και η αστική δημοκρατία αντικαθίσταται από τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, τα μέσα αντιπληροφόρησης αποτελούν τη συλλογική φωνή που ενοχλει την κυρίαρχη τάξη. Αποτελούν τη φωνή όλων εκείνων που σκόπιμα συκοφαντούνται, απαξιώνονται και καταστέλονται. Είναι εκείνα τα μέσα που λειτουργούν αδιαμεσολάβητα, αυτοοργανωμένα και αντιιεραρχικά, εναντια σε εμπορευματικές λογικές και στην προπαγάνδα των κυρίαρχων μίντια.

Τα μέσα αντιπληροφόρησης είναι τα δικά μας μέσα, η φωνή των δικών μας αγώνων που μας δείχνουν το δρόμο για να φτιάξουμε τον κόσμο που θέλουμε! Εμείς, η συνέλευση του ελεύθερου κοινωνικού ραδιοφώνου 1431am, δε θα μπορούσαμε παρά να είμαστε αλληλέγγυοι με κάθε μέσο συλλογικής και ελεύθερης έκφρασης.

Όσες κεραίες και να ξηλώστε, όσες παροχές ίντερνετ και ρεύματος να κόψετε, αν νομίζετε ότι θα μας φιμώσετε είστε γελασμένοι!

Αλληλεγγύη με athens indymedia, ραδιοζώνες ανατρεπτικής έκφρασης

98 fm και ράδιο ένταση

16/04/2013, Θεσσαλονίκη

Ελεύθερο Κοινωνικό Ραδιόφωνο 1431am

πηγή : http://www.1431am.org