Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013 στις 21.00

Προβολή ταινίας: Detachment

ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04/10

Οι εβδομαδιαίες μας προβολές αλλάζουν μέρα! Η Παρασκευή θα είναι η μέρα των προβολών, ξεκινώντας απο της Παρασκευή 04/10, με την ταινία "Detachment", "Μαθήματα ζωής". Ο σκηνοθέτης Τόνι Κέι μετά το "American History X", επιστρέφει με ένα αριστούργημα για την εκπαίδευση. Οι προβολές μας λοιπόν παίρνουν την μορφή ενός άτυπου αφιερώματος για την εκπαίδευση, μετά και την προβολή της προηγούμενης εβδομάδας ("Entre les Murs"), στο πλαίσιο της στήριξης του αγώνα των εκπαιδευτικών.

O Τόνι Κέι, ο αμερικανός σκηνοθέτης που σόκαρε κοινό και κριτικούς με την απογυμνωμένη αλήθεια των «Μαθημάτων Αμερικανικής Ιστορίας» (1998) κάνει ένα δυναμικό κινηματογραφικό comeback. Θα μιλήσει και πάλι για τα προβλήματα της νεολαίας των Η.Π.Α., αποκωδικοποιώντας τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του πιο ζωντανού κομματιού της κοινωνίας στην οθόνη. Πρωταγωνιστής στο εκπαιδευτικό δράμα είναι ο Χένρι Μπαρθς ένας αναπληρωτής καθηγητής που καλείται να καλύψει κάποια κενά διδασκαλίας σε μια από τις ζόρικες περιοχές της Νέας Υόρκης.

Οι καθηγητές δεν έχουν καμιά όρεξη να ασχοληθούν με το εκπαιδευτικό τους έργο, ενώ οι μαθητές δείχνουν παντελώς αδιάφοροι στη γνώση που τους προσφέρεται. Η διαφορετική στάση του Χένρι απέναντί τους όμως θα αλλάξει την απαθή συμπεριφορά των μαθητών, οι οποίοι θα αρχίσουν σιγά-σιγά να δένονται με τον αναπληρωτή καθηγητή τους. Όταν χτυπά το κουδούνι, όμως, ο Χένρι καλείται να αντιμετωπίσει τα δικά του προβλήματα. Η μοναχική μαθήτρια Μέρεντιθ, η νεαρή πόρνη Έρικα και η γοητευτική συνάδελφός του Μάντισον θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν τον χαρισματικό, αλλά απομονωμένο εκπαιδευτικό. Το δυσλειτουργικό εκπαιδευτικό σύστημα μπαίνει λοιπόν στο στόχαστρο του Τόνι Κέι, ενός δημιουργού με εξαιρετικά διεισδυτική ματιά στις παθογένειες της αμερικανικής κοινωνίας. Μοναδική η πρωταγωνιστική ερμηνεία του οσκαρικού Έιντριεν Μπρόντι («Ο Πιανίστας»).

http://Http://ydragogeio.gr/

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p...