Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Δίκη Γεράσιμου Γεωργάτου

header_1_.jpg

Τα ξημερώματα της 31ης Μάη 2010 η σιωνιστική κυβέρνηση του Ισραήλ δίνει εντολή στους ράμπο του ισραηλινού στρατού να επιτεθούν με πειρατικό ρεσάλτο στον "Στόλο της Ελευθερίας" που κατευθύνονταν στο λιμάνι της Γάζας για να σπάσει τον αποκλεισμό της από το Ισραήλ. Εννέα ακτιβιστές από το πλοίο Μavi Marmara δολοφονούνται επί τόπου εν ψυχρώ και οι υπόλοιποι συλλαμβάνονται, δέρνονται και βασανίζονται από τις σιωνιστικές δυνάμεις καταστολής. Μεταξύ αυτών και οι έλληνες ακτιβιστές από την Πρωτοβουλία "Ενα Καράβι για τη Γάζα".

Η απάντηση της ελληνικής κοινωνίας είναι άμεση. Το ίδιο απόγευμα πραγματοποιείται μεγάλη συγκέντρωση έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, για αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη και καταγγελία των σιωνιστών δολοφόνων. Η ελληνική κυβέρνηση που είχε ήδη ξεκινήσει από τις αρχές του χρόνου στρατιωτικές συνεργασίες στα πλαίσια στρατηγικών συμμαχιών με τους σιωνιστές, δίνει εντολή στους έλληνες ράμπο των κατασταλτικών μηχανισμών να επιτεθούν στον συγκεντρωμένο κόσμο και να διαλύσουν τη συγκέντρωση πριν καν ξεκινήσει, χτυπώντας άγρια τους διαδηλωτές και ρίχνοντας μεγάλες ποσότητες χημικών made in Israel. Μηχανοκίνητες ομάδες της αστυνομίας (Δέλτα) εφορμούν με δολοφονική αγριότητα στο πλήθος των διαδηλωτών που σκορπάει στους γύρω δρόμους προσπαθώντας να απεγκλωβιστεί από την πνιγηρή και αποπνικτική ατμόσφαιρα. Οι Δελτάδες χτυπάνε και δέρνουν με βαρβαρότητα τον κόσμο που τρέχει για να προστατευτεί και διαμαρτύρεται για όλο αυτό το σκηνικό βίας και καταστολής.

Στη διάρκεια αυτών των επιθέσεων συλλαμβάνεται και ο Γεράσιμος Γεωργάτος. Κακοποιείται βάναυσα από τους Δελτάδες που αφού του φοράνε χειροπέδες, τον ποδοπατάνε, τον κλωτσάνε και τον σηκώνουν σαν σφαχτάρι για να τον απομακρύνουν από το πλήθος των παρευρισκόμενων που παρεμβαίνουν ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή του. Η συνέχεια είναι γνωστή. Του απαγγέλθηκαν οι συνήθεις κατηγορίες «αντίσταση κατά της αρχής», «διατάραξη κοινής ειρήνης», «απείθεια» κ.λπ. Υστερα από αναβολές δικάστηκε πρωτόδικα τον Ιούλιο του 2011, όπου αθωώθηκε για τις κατηγορίες «διατάραξη κοινής ειρήνης» και «αντίσταση κατά της αρχής», αλλά κρίθηκε ένοχος για «απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη» ενός πάνοπλου θωρακισμένου ράμπο-μπάτσου που τραυματίστηκε ...πέφτοντας από τη μηχανή του κατά την εφόρμηση στους διαδηλωτές. Η τελική ποινή που του επιβλήθηκε τότε ήταν 9 μήνες φυλάκιση με 3 χρόνια αναστολή. Η δευτεροβάθμια δίκη θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή 25 Οκτώβρη.

Ως Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση και ως μέλη της πρώην Πρωτοβουλίας "Ενα Καράβι για τη Γάζα", που ήμασταν παρόντες στην κακοποίηση του Γ. Γεωργάτου από τους Δελτάδες, του εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και ζητάμε την άμεση αθώωσή του από την απομένουσα ψευδή κατηγορία αυτών που ζήλεψαν τη "δόξα" των ισραηλινών συναδέλφων τους.

Καλούμε όλους/ες την Παρασκευή 25 Οκτώβρη στις 9:00 στο Εφετείο της Λουκάρεως για να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στον Γ. Γεωργάτο.

Να αθωωθεί ο Γεράσιμος Γεωργάτος

Οχι στις συνεργασίες σιωνιστών και ελληνικής κυβέρνησης

ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

επικοινωνία :

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p...


Να αθωωθεί ο Γεράσιμος Γεωργάτος

Στις 31 Μαΐου 2010, οι δυνάμεις καταστολής εξαπέλυσαν μια εξαιρετικά βάναυση επίθεση εναντίον όσων είχαμε συγκεντρωθεί έξω από την πρεσβεία των ισραηλινών δολοφόνων, συγκλονισμένοι/-ες αλλά και εξοργισμένοι/-ες από την πρωτοφανή σφαγή στο Στολίσκο της Ελευθερίας που μετέφερε βοήθεια προς την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας. Ήταν μια πρώτη γεύση του τι θα επακολουθούσε τόσο σε πολιτικό επίπεδο, με την ελληνοϊσραηλινή συμμαχία, όσο και σε επίπεδο καταστολής της κάθε είδους διαμαρτυρίας τα επόμενα χρόνια.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες από εκείνη την αστυνομική επίθεση ήταν και ο Γεράσιμος Γεωργάτος που είχε κακοποιηθεί από τους αστυνομικούς. Ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία «ξεπλύματος» της αστυνομικής βίας: όποιος από τους προσαχθέντες έχει κακοποιηθεί, σε αυτόν φορτώνονται και οι κατηγορίες. Έτσι ο Γεράσιμος Γεωργάτος, μετά από πολλές αναβολές, οδηγείται σε δίκη τον Ιούνιο του 2011, οπότε και καταρρέουν παταγωδώς οι κατηγορίες των ψευδορκούντων αστυνομικών περί «διατάραξης κοινής ειρήνης» και «αντίστασης κατά της αρχής». Όμως καταδικάζεται για τον υποτιθέμενο τραυματισμό αστυνομικού με την αναβαθμισμένη μάλιστα κατηγορία περί «απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης», καθώς και για «απείθεια» επειδή δεν έδωσε αποτυπώματα και του επιβάλλεται ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή.

Η «τυφλή δικαιοσύνη» δεν είδε τους αστυνομικούς που διέλυσαν μια ολόκληρη συγκέντρωση, κυνήγησαν τους διαδηλωτές χιλιόμετρα μακριά από την πρεσβεία και κακοποίησαν πολλούς από αυτούς, μεταξύ των οποίων και τον Γεράσιμο Γεωργάτο.

Η «τυφλή δικαιοσύνη» δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για τους κύριους εγκληματίες εκείνης της ημέρας, τους ισραηλινούς ένστολους δολοφόνους και τους πολιτικούς τους προϊσταμένους, που έκτοτε μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι στην Ελλάδα, χωρίς ούτε μια κλήση για κατάθεση, παρά τις μηνύσεις των ελλήνων ακτιβιστών της Πρωτοβουλίας Ένα Καράβι για τη Γάζα, (μεταξύ των οποίων και μελών του Συλλόγου Ιντιφάντα), οι οποίες φαίνεται να έχουν παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες.

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 εκδικάζεται η υπόθεση του Γεράσιμου Γεωργάτου στο εφετείο. Καιρός είναι η δικαιοσύνη ν' ανοίξει τα μάτια της…

Να αθωωθεί και να δικαιωθεί επιτέλους ο Γεράσιμος Γεωργάτος

Να καταδικαστούν οι πραγματικοί εγκληματίες της 31ης Μάη 2010

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

πηγή : http://intifadagr.wordpress.com/2013/10/24/να...