Κυριακή 27 Απριλίου 2014 στις 20.00

Προβολή ταινίας: Να μ’ αγαπάς

Mια φορά και ένα καιρό ήταν ένας μάγκας που τον λέγανε Παύλο. Ήταν σαν όλους εμάς, άνθρωπος με τις αδυναμίες του, τις φιλοσοφικές του αναζητήσεις, τις παραξενιές του, τα πιστεύω του. Του άρεσε να μουτζουρώνει χαρτιά γράφοντας στιχάκια, είχε λίγο ταλέντο παραπάνω από εσένα και μένα σε αυτό. Επίσης γρατζουνούσε λίγο και την κιθάρα και σκάρωνε τραγουδάκια ροκ. Και σε αυτό είχε ταλέντο παραπάνω από τους περισσότερους! Μια μέρα, ένας φιλαράκος του τον πήγε σε ένα παλιό διαμέρισμα για να γνωρίσει έναν άλλο μάγκα, τον Αντρέα.

Ο Αντρέας έμοιαζε με τον Παύλο, ήταν ένας ροκάς που έγραφε και αυτός τραγουδάκια όμορφα, όμως περισσότερο ταλέντο και τρέλα είχε πίσω από τον κινηματογραφικό φακό. Παρόλο που η γνωριμία των δύο ξεκίνησε λίγο στραβά, η συνέχεια της είναι γνωστή. Μια δυνατή φιλία σχηματίστηκε, από εκείνες που μένουν για πάντα. Ένας από τους καρπούς αυτής της φιλίας ήταν και το φιλμ "Ο Ασυμβίβαστος" (1979) με σκηνοθέτη τον Αντρέα και πρωταγωνιστή τον Παύλο.

Πράγματα μικρά, καθημερινά, πέρα από το άγχος της ανάδειξης ενός "μύθου", συνθέτουν μια ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη ταινία.

Όταν ο Παύλος έφυγε από την ζωή, ο Αντρέας άρχισε να σκέφτεται να φτιάξει μια ταινία για τον φίλο του. Φοβόταν όμως μήπως αυτό θα λογιζόταν σαν προδοσία. Τελικά, προς δικό μας όφελος, η ταινία υλοποιήθηκε!

Πηγή: fridge.gr

πηγή : http://ydragogeio.gr/namagapas/